Taxfilenumberilla tehdyt työt, verojen palautukset

Aloittaja VMM, toukokuu 14, 2014, 16:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

VMM

Moi!

Mites se menee kun viime vuonna ausseissa tehdyistä töistä saa kuulemma tässä kesällä(olisko ollut heinäkuu) hakea palautettavaksi niitä kerättyjä veroja? Tietääkö joku, onko ihan mitättömistä summista kyse verrattuna vaivaan ja miten tämä tapahtuu, jos niitä kannattaa alkaa hakemaan? Omat tienestit eivät olleet huimat, mutta riittivät elämiseen siellä mainiosti eli ihan ok tulot olivat.

Kiitokset taas! :XXXX


RUU

VMM, verovuosi päättyy kesäkuun lopussa, joten veroilmoituksen aika on heinäkuun alusta eteenpäin.
Veronpalautuksen mahdollisuus ja määrä riippuu sekä asumiseesi liittyvästä statuksesta että ennakonpidätysprosentista. Jos olet asunut vähintään 6 kk samassa osoitteessa, sinua pidetään verotuksessa vakituisena asukkaana (resident) ja verotetaan sen mukaan. Tällöin ensimmäiset $18,200 ovat verovapaata tuloa.
Ennakonpidätysprosentit voit tarkastaa ATOn sivulta Individual Income Tax Rates.

Varsinaisen palautuksen voit saada joko suoraan australialaiselle pankkitilille, tai jos sitä ei ole niin kannattaa varmaan asioida veroagentin kautta, joka lohkaisee shekistä oman palkkionsa (yleensä $80 ja ylöspäin).
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

ttallqvi

Miten sitten naitten yhtioitten kanssa, jotka tekee veroilmotuksen sinun puolesta? Mulle vaitettiin, etta rahaa saa naita kautta enemman, vaikka palvelusta nyt joutuu jonku pennin maksamaan. Ite nyt yrittany muutamaan tutustua.

taxback.com  jos veroja palautetaan 1100 Aud, yhtio velottaa 99aud, siita ylos pain 9% velotus. Piilokuluja tiettavasti

taxbacker 200 aud, ei muita kuluja

RUU

Säännöt ovat samat riippumatta siitä, hoiditko verotuksesi itse vai agentin kautta, mutta joillain agenteilla on tapana venyttää säännöt ihan tappiin, hämärän rajamaille. Toisaalta, osa heidän ammattitaitoaan on tietää miten sääntöjä voi kulloinkin soveltaa ja maksimoida tulos sen mukaisesti. Australian verolait ovat monimutkaiset ja yksityishenkilöltä voisi jäädä huomaamatta erilaiset säädökset.

Suosittelen, että tähtäät päivänvalon kestävään lopputulokseen kolmesta syystä: valtioiden välisen mahdollisen tiedonvaihdon myötä asia voi tulla myöhemmin vastaan Suomen verottajan kautta, epäselvyydet verotuksen oikeellisuudessa vaikeuttavat jatkossa Australiaan pääsyä jos joskus haluaisit tulla takaisin, ja tietty myös ansaittu tyytyväisyys siitä että asiat ovat kunnossa.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Anssi

Lainaus käyttäjältä: VMM - toukokuu 14, 2014, 16:41
Tietääkö joku, onko ihan mitättömistä summista kyse verrattuna vaivaan ja miten tämä tapahtuu, jos niitä kannattaa alkaa hakemaan? Omat tienestit eivät olleet huimat, mutta riittivät elämiseen siellä mainiosti eli ihan ok tulot olivat.

Kuten tuossa jo sanottiinkin, niin prosentit löytyy webistä, luonnollisestikaan et voi saada takaisin enemmän kuin olet maksanut. Itse sain useita tuhansia euroja, kun resident-ehto täyttyi, ja olin töissä Australiassa vain puolet verovuodesta. Luultavasti tämä verovuosi menee samaan tyyliin, kun lähdin kesken pois. Agentti maksoi jotain pari hunttia, ja lähinnä varmistin sillä sen, ettei aussiverottaja välitä niistä Suomen tuloista, jotka tienasin Suomessa ollessani (Suomen verottaja sen sijaan skaalaa veroprosentin kokonaistulojen mukaan, välittämättä siitä, missä ne on tienattu.)