työtä ausseissa

Aloittaja sale, marraskuu 23, 2001, 13:48

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

fogs

taas sama juttu eli ausseihin on valitettavasti todella vaikea päästä. Ei sitä täällä olevat suomalaiset huvikseen hoe, kaikki on joutuneet käymään läpi pitkän prosessin joka oli monimutkainen ja kallis (siis ei satoja markkoja vaan tuhansia). ELi siis, töihin ei tänne tuosta vaan voi pöllähtää, työpaikkoja voi tosin selailla moneltakin webbisivulta, tässä muutama:

http://www.jobsearch.gov.au
http://www.seek.com.au
http://www.monsterboard.com.au
http://www.employment.com.au
http://www.mycareer.com.au

Melkeinpä kaikki työnantajat haluavat että viisumit, työluvat ym asumisluvat ovat kunnossa ja vielä enemmän toivoisivat että olisit paikan päällä mahdollista haastattelua varten ja se taas ei ole helppoa ilman edellä mainittuja lupia joita taas on vaikea saada ellei ole työnantajaa tai lähiperhettä jo täällä sponsoroimassa. Aikamoista oravanpyörää mutta sanottakoon että minulla on kaksi lasta jotka ovat australian kansalaisia, aviomies monen vuoden ajalta joka on myöskin australialainen ja silti kesti vuoden saada paperit ja koko homma vaati muutaman tuhat dollaria.

Helppoa ei ole ja kuten yllä mainituista jo näet niin arvattavasti kärsivällisyyttä kysytään, tämä on byrokratiaa pahimmillaan koko homma.

Kaikkein helpointa, eikä sekään ole helppoa, on tänne päästä jos on lähiperhettä täällä. Serkut ja tätien kaimat ei kelpaa perhesponsoreiksi ja perhekategoriassa pääset tänne nopeammin kuin muuten. Ikäsi puolesta mahdollisuudet on hyvät, kielitaito antaa lisäplussaa, paljon riippuu mille alalle haluat, IT ja hoitoala ovat tällä hetkellä parhaimmat keinot tänne pääsyyn ammatillisesti, sen jälkeen kaikki muuta yliopiston suorittaneet, sitten lähdetään katsomaan vasta muita ammatteja.

Yrittää kannattaa ja toivottavasti onnistut! Varaudu kuitenkin todella pitkään paperisotaan, koneeseen ei kannata varautua hyppäämään kovin nopeasti! Voisit kenties kokeilla Suomalaisia firmoja joilla on konttoreita ja toimipisteitä täällä, mm Nokia.
Lykkyä yritykseen!

sale

Hei vaa. Sattuisko kukaan tietää löytyiskö 27-v. suomalaiskundille mitään työtä Australiasta. Kaikki käy, Suomen ilmasto ei oikein jaksa pitää virkeänä.