Silppu ja Australia!

Aloittaja Silppu, tammikuu 18, 2005, 11:01

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Silppu

On juhlapäivä! :D :D :D :D

Silppu perheineen sai juuri keltaisen kirjeen DIMIA:lta ja lupauksen PR-viisumista, esikoisemme Saaran (5 kk) syntymäpäivänä.

Aikaa kului hakemuksen jätöstä reilut 5 kk, joten näyttää siltä että prosessit ovat nopeutuneet sitten 1.7.2004 jolloin pisterajatkin muuttuivat.  Ks. http://www.austimeline.com (Hakusanalla "Silppu" löytyvät meidänkin tietomme.)

Olihan melkoinen urakka. Rahaa paloi melkoisesti pelkkään byrokratiaan.....  Mielenkiintoisena yksityiskohtana hakuprosessissa oli hakea oma passi vastasyntyneelle, jotta hänet voitaisiin tunnistaa lääkärintodistusta varten.... Liekö hän tunnistettavissa enää kuvasta kun muutamme.:confuse

Nyt vain odotamme enää postia Berliinistä, ja alamme tosissamme suunnittelemaan muuttoa mahdollisimman pian, ehkä jo tänä keväänä.

Terveisin,

Silppu perheineen

headwind

Silppu + perhe - silla lailla! Onnittelut!

Meidan kohdalla kirjeenvaihto kaytiin loppuun asti DIMIA:n ASPC:n (Adelaide Skilled Processing Centre) kanssa. Berliinin kanssa asioitiin vasta kun piti lahettaa passit sinne viisumitarrojen kiinnitysta varten.

Todella nopeasti viisuminne on edennyt tuossa putkessa. Lieneeko teidan alan ihmisista pula siella pain minne aiotte muuttaa...

Soittele taas jos on jotain kysymyksia - isoja tai pienia niin autan mielellani

POP the champagne mate!!

t: HW
Riku Aho

Silppu

Taalla sita sitten onnellisesti ollaan! Saavuimme eilen aamulla ja majoittaudumme toistaiseksi keskustassa Annie's Inn -hostellissa. Kiva paikka.

Huomenna olisi tarkoitus kayda katsomassa muutamia asuntoja. Pankkitili ja kannykkaliittyma saatiin tanaan tax file numeron lisaksi. Oli aika hauska yllatys, kuinka ystavallista ja tuttavallista palvelua verovirastossa saimme, siihen ei olla kylla Suomessa totuttu! Keski-ikainen miesvirkailija tuli pois tiskin takaa ja opasti meita auringon vaaroista ja lirkutteli vauvallemme:D

Hienot tunnelmat!!! Vauvammekin (7kk) on ollut iloinen ja rentoutunut, han nakojaan sopeutuu paikalliseen tunnelmaan oivasti.

Taalla on mukava olla.

Silppu perheineen

Urul

Tervetuloa Brisbaneen Silppu & perhe!

Jaaks

Silppu :D

Tervetuloa myöskin puolestani.

Mihinkä päin Brisbanea aiotte asettua vai oletteko edes miettineet sitä vielä ?
Otappa yhteyttä joku päivä kun olette päässeet päiväjärjestykseen tai jos tarvitset jotain paikallista tietoa.

Cheers :XXXX

Silppu

Moi :D

Etsimme asuntoa radan varresta, ei liian lahelta valtateita melun takia mutta kuitenkin suhteellisen lahelta keskustaa (zone 2-3). Siina tarkeimmat kriteerimme.

Asuntohakemuksen tayttamisesta kysyisinkin etta onko siihen vinkkeja? Suositukset luonnollisesti siirtolaisilla on vahissa, kun ei tunne paljonkaan paikallisia. Kannattaisiko siihen laittaa liitteeksi suomalaisia tyotodistuksia (jotta kavisi selville se, etta olen ollut hyva tyontekija ja sita kautta myos ehka luetettava vuokranmaksaja)? Nuo suosituskirjeet Suomesta jai kiireessa pyytamatta, mutta taitaa olla niin etta paikallisia suosittelijoita ne lahinna haluavat.

Silppu

Jouko

Brisbane lasketaan sekeästi kahteen etelä ja pohjois-puoleen.  Oletan että olette asettumassa eteläpuolelle. Voin ilmoittautua ainakin yhdeksi suosittelijaksi, sekä parhaani mukaan annan vinkkejä ja autan vaikka itse asunnon hankinta prosessissa.

Suosituksen auttavat ja usein niitä jopa vaaditaan, varsinkin täkäläisiä.
Oletteko etsimässä omakotitaloa vai rivaria? Onko teillä tarkoituksena hankkia auto? Jos ei niin sitten voi yksi vaihtoehto on seurata radanvartta asunnonhaku matkalla.

Känny numero on 0416 059 961 numeroon voi soittaa arkisin/viikonloppuisin myöhäänkin.

Ilmeisesti tiesittekin tämän jo että, asutte muuten samassa paikassa jossa Tapsa :god: sisuradiosta asuteli.

Me muuten asutaan melko "syvällä" eli Sunnybank Hills on jo tuolla 4/5 zone alueen rajoilla.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Jaaks

Silppu :D

Kuten myös - valmis suosittelijaksi.

Lähetin tarvittavat tiedot u2u'lla, joten lue se.

Minä taas en asu "syvällä" kuten Jouko, vaan "leveällä" eli n 20 km keskustasta Itään eli merelle päin :D