sosiaaliturvasta

Aloittaja magis, elokuu 04, 2004, 02:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

magis

no niin jospa rohkenen vielä kysyä tämän asian....;)
siispä olin tänään yhteydessä verotoimistoon jossa sanoivat sen mistä foorumissa olikin jo tieto, että lait kumoavat sen että joutuisi kahteen kertaan maksaamaan samoista tienesteistä veroa. Mutta sitten tuli ilmi sosiaaliturvamaksut.Soitinpas sittenKelallekkin. Eli jokaisesta tienaamastaan dollarista pitäisi maksaa sairasvakuutusmaksuja suomeen 1,5%. Sosiaaliturvan piiristähän tippuu tosin pois jos maalimalla on vuoden tai yli(etuus haetaan takaisin taas lomakkeella), mutta ei yleensä koske WH-viisumilaisia, kunhan tekee selvityksen siinä lomakkeessa(Y39) mikä pitää lähtiessä
täyttää.Elikkä miten ootte/tai yleensäkkään ootteko ollenkaan hoitaneet tämän homman? Kun näin äkkiseltään tuntuis helpoimmalta maksaa ne köntässä ennen kuin kuluvan vuoden verotus valmistuu?!?
Niin ja jos tippuu pois suomen sosiaaliturvasta niin onko silloin myös automaattisesti ulkona medicaren piiristä? Eihän tämä ehkä muuten kosketa mutta jos on vaikka tarkotus ensin reissata kuukausi vaikka aasiassa ennen vuoden WH rupeamaa niin yli vuosihan siinä sitten menee.
Kiitos taas jos vastakaikua saan:D
-Magis

zetax

Sivuu vahan aihetta mutta kokemuksesta tiedan etten enaa ikina ilmoita kelalle ulkomaille menostani.
Esim. viime syksyna piti tehda ilomoitus Norjaan ja Afrikkaan menosta, no suunnitelmat vahan muuttui..
Sitten piti hakea taas Suomessa olon ajaksi uudestaan Kelan jasenyytta ja sitten ilmoittaa taas Australiaan muutosta, helmikuussa taas muuttoilmoitus Suomeen.
Turhan paperinsodan valttaa kun ei ilmoittele Kelalle mitaan.
Monet ovat tehneet niin ja niin teen minakin jatkossa.
Syksyllakin ilmoitettiin "palauttakaa kelakorttinne" Enpa palauttanut periaatteen miehena.