Vaimon vakuuttelu

Aloittaja Jaatinen3, elokuu 31, 2016, 18:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jaatinen3

Moi kaikille.

Nyt en kysykkään mitään viisumin tai töiden hausta, koska ainakin viisumihommat on kutakuinkin selvät.

Vaan ongelmani on seuraava: Itse haluisin muuttaa Australiaan, mutta vaimo tyrmää homman samantien ennen kuin saa ees mitään järkevää keskustelua aikaseks.
Eli miten itse olet saanut vakuuteltua puolison/miten vakuuttelisit minun tilanteessa että Australiaan muuttaminen voisi olla kokemuksen arvoinen asia?
Sen tiedän ettei vaimo paljoa Ausseista tiedä, enkä oo ihan varma millainen kuva hänellä on maanosasta.

Ite oon aina haaveillu salaa mielessäni kyseisestä asiasta, ja n. vuosi sitten havahduin että ei se mikään mahdottomuus ole, ja jollen nyt lähde kokeilemaan niin kadun sitä loppuelämäni ja kuolinvuoteella kahta kauheammin.
Voihan olla että siitä ei mitään tule ja Suomeen palattaisiin takaisin maitojunalla piakkoin.

Viisumin uskoisin saavani, työkokemusta 11v ammatissa joka löytyy molemmilta niiltä listoilta. Ikää on 31, joten tästä eteenpäin mahdollisuudet senkuin pienenevät, joskaan ei ihan heti ainakaan tuu katto vastaan.
Vaimo on 29v ja lähti juuri opiskelemaan lähihoitajaksi. Lapsia on 3, iät 5-9.

Australiassa vetää puoleensa parempi palkkataso, pienempi verotus, rento elämänasenne ja miellyttävä ilmasto. Ja se että en näe Euroopan tulevaisuutta kovinkaan ruusuisena.

Silppu

Lienee ensimmäinen kerta kun kukaan dunderissa kysyy vaimon vakuuttelusta  :pepsodent Kotipsykologian ja naimisissa olon kokemuksella vastaillaan, ilman että yhtään tunnen sinua tai tilannettasi..... ehkä taustalla tyrmäysvastaukseen on, että vaimosi ei koe tulleensa kuulluksi asiassa (siis pelko siitä että päätät asiasta ilman häntä). Jos hänellä on tiivis suhde vanhempiinsa, sisaruksiinsa tai ystäviinsä, niin muuttaminen toiselle puolelle maapalloa tuntuu tämän suhteen rikkomiselta. Appivanhemmat saattavat myös vastustaa lastenlasten poisviemistä maasta, ja tämä voi vaikuttaa vaimosi päätöksentekoon. Tai ehkä kyseessä on vain pelko siitä että kielitaito ei ole riittävää.

Periaatteessa kyseessä on myyntineuvottelutekniikka, joka sinun pitäisi opetella. Ehkä vaimoasi voisi vakuutella hänen lähtökohdistaan käsin. Sinun pitäisi saada tietoosi todellinen syy tyrmäysvastaukselle. Kun tuo perustarve/syy on täytetty niin vasta sitten alat neuvottelemaan (=myymään unelmaa Australiasta). Jos pelkona on lasten sopeutuminen, niin kannattaa tutustuttaa hänet lapsi/perheystävällisiin alueisiin Australiassa. (Esim. Sunhine Coast, QLD). Myös alueet jossa on paljon suomalaisia helpottaa kynnystä muuttoon, kun on verkosto valmiina.  Jos hän pitää rannoista, katselkaa yhdessä kuvia niistä. Hoitoalan ihmisenä hän varmaankin on kiinnostunut ihmisistä. Häntä saattaisi kiinnostaa esim. NDIS eli miten vammaisista pidetään täällä tulevaisuudessa huolta (Järjestelmä on poikkeuksellinen jopa koko maailman mittakaavassa). Kun hän löytää jonkun kiinnostuksen kohteen täältä niin, sinun tehtävänäsi on myydä tuo unelma muutosta niillä argumenteilla mitkä ovat hänelle tärkeitä. Lapsille turvallinen ympäristö, hoitoalan töitä saatavilla, verkostoituminen, jne. Ehkä muuttamista kannattaa myydä väliaikaisena projektina (toki PR-viisumilla), niin se ei tunnu niin lopulliselta päätökseltä.

Australiaan muuton kannalta tuo lähihoitajaksi opiskeleminen on kyllä vähän turhaa, sillä kyseistä tutkintoa ei sellaisenaan hyväksytä täällä. Täällä hankitaan cert 3, cert 4, diploma, jne.

sunrise.

Vakavasti ajateltuna, päätös Suomesta pois muuttamiseen ainakin meidän kohdalla liittyi vahvasti juuri Suomen tämän hetkiseen tilanteeseen, työttömyyttä ja Valtionvarojen loppumista, mikä tarkoittaa taas leikkauksia Valtion menoihin. Velkaa emme oikein enää voi lisää ottaa: http://velkakello.fi/

Sitten on tämä arvaamaton Venäjä ja sen vieläkin arvaamattomampi johtaja. Venäjän valtion varat on loppumassa: http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2016/01/21/putinin-vararahastosta-voi-loppua-rahat-jo-tana-vuonna/2016788/12 Mitä sen jälkeen tapahtuu, on arvoitus? Todennäköisesti he hakevat elantonsa muualta?

Venäjän ydinvoimalat, jotka on hajoamispisteessä: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomen-lahella-kahdeksan-riskialtista-ydinreaktoria/1888266

Siinä sitä ajattelemisen aihetta, vaikka ei tämä Australia mikään taivas ole. Sen No Worries asenteen voi jo unohtaa, ainakin kaupunki asumisessa :)


Silppu

Lainaus käyttäjältä: sunrise. - syyskuu 02, 2016, 08:06
vaikka ei tämä Australia mikään taivas ole. Sen No Worries asenteen voi jo unohtaa, ainakin kaupunki asumisessa :)

Kyllä se "no worries asenne" on mielestäni jokaisella korvien välissä. Oikeastaan on aivan sama missä asuu, kun on asenne kohdallaan, niin elämä alkaa hymyilemään.

Plonk

Tässä vinkkilöitä:


  • Käykää täällä lomalla esim. loka-marraskuussa, niin saatte kokemusta

  • Viisumihakemus sisään per heti (käsittely kestää useita kuukausia minimissään)

  • Kun viisumi on myönnetty, mietintä josko reissu vielä kiinnostaa (vaikkapa em. matkan antamassa valossa). Ennen viisumia voi vain haihatella ilman konkretiaa...

  • Jos kiinnostaa, niin sitten lähtö tänne "maitojuna-varauksella" eli lähtö Härmästä siten että voi palata "kunnialla". Vain muutos on pysyvää :coolh

Jos toinen puolisko vastustaa muuttoa, niin ensimmäisen kotona vilistävän torakan jälkeen voi alkaa nopea pakkaaminen. Köydellä työntäminen ei onnistu tässäkään asiassa.  :pepsodent





sunrise.

Norja on jo alkanut rakentamaan aitaa, Venäjän vastaiselle rajalle. : http://yle.fi/uutiset/norja_pystyttaa_raja-aitaa_storskogiin_venajan_rajalle/9143003

Voi olla, että Venäjätä alkaa vuoden sisään tulla satojatuhansia pakolaisia länteen päin, kun Venäjän varat hupenevat.

RUU

Meilla oli alunperin vahan samanlainen lahtotilanne. Kun vaimon pomo ehdotti vuotta tai pari maailmalla, han tyrmasi ajatuksen ihan suoraan, etenkin kun kolme lasta olisivat muuton aikaan olleet juuri samassa iassa kuin teillakin nayttaa olevan. Mina puolestani olin sita mielta etta ehdottomasti mennaan kun joku tulee tilaisuutta oikein tarjoamaan...  :pepsodent

Me lahdimme valiaikaisesti, kahdeksi vuodeksi silla ajatuksella etta sen jalkeen arvioidaan tilanne uudelleen. Se nyt vain on sattunut venymaan yli 10 vuodeksi kun oleminen taalla on ollut kivaa ja tyot & toimeentulo sopivia. Uskallan veikata etta jos hiljalleen alat lammittamaan ajatusta siita etta tulette vahaksi aikaa hakemaan kokemuksia ja elamaanne uusia ulottuvuuksia ja koitat saada vaimon mahdolliset pelot / epavarmuudet kaannettya ainakin neutraaleiksi (kuten Silppu sanoi), tuosta haaveesta tulee viela jotain. Se myos rikastuttaa lasten elamaa ihan uskomattomasti (sen lisaksi etta kurahousurumba on taalla tuntematon kasite...   :o ).
Yksi keskustelujen kohde pitaa myos sitten olla ne rakkaat appivanhemmat ja muut jotka ovat todennakoisesti niita, jotka maalaavat ne suurimmat kauhukuvat teidan tulevaisuudesta. Osa sukulaisista voi ihan suoraan syyllistaa teita silla etta siteet sukuun katkeaa, lapset "menttavat oikeutensa" isovanhempiinsa ja toisinpain, jne. Muista kuitenkin etta teidan perheen onni on teidan oma paatos, vanhemmista ja muista riippumatta - tarvittaessa vaikka sitten heidan mielipiteistaan poiketenkin.

Onnea matkaan, kerro sitten kun alkaa muuton suunnitteleminen...   :coolh
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jaatinen3

Kiitoksia kaikille vastauksista!  :god:
Päivä päivältä tulee itselle selvemmäksi että pitäis päästä lähtemään...

Ja mitä tulee lasten isovanhempiin: Omalla kohdalla on läheisimmät kuolleet 5 vuoden sisään kaikki. Ensin kuoli oma Mummo (lasten isomummo), pari vuotta sitten Äiti ja viime keväänä Isäkin poistui ajasta ikuisuuteen. Siinä on ollut aina kolme tärkeintä henkilöä omassa elämässä (vaimoa ja lapsia ei lasketa siis). Jäljellä on vain vähemmän läheisiä sukulaisia ja tuttavia+ tietenkin kavereita.

Ja appivanhemmat on kovia matkustelemaan, olivat heti tarjoutumassa mukaan kun oli puhetta että mentäisiin Australiaan lomalle. Appiukolle varovasti kertoilin että voisin vaikka asuakkin Ausseissa ja olisin valmis muuttamaan, ja hän suhtautui innolla ja kannustavasti. Anopista en osaa sanoa miten suhtautuisi mutta uskoisin että ihan asiallisesti ainakin. Lapsenlapsia heillä joku 15-20 niin ei olisi ainoat lapsenlapset lähtemässä.

Mummolassa käydään 1-2krt/kk ja lastenhoitoa saadaan/tarvitaan ehkä 2-4 kertaa vuodessa illaksi, joskus harvemmin yksittäisiä öitä. Joten mistään tukiverkoista ei täälläkään voi juuri puhua.


Suhtaudun Australiaan muttamiseen vähän kuin ensimmäisen lapsen kohdalla. Kun lapsi oli tulossa, en ollut varmaan ikinä pitänyt vauvaa sylissä, saati vaihtanut vaippoja yms ja valmistauduin täydelliseen oman elämän ja kavereiden menetykseen ja että aikaa ei ois enää ikinä harrastaa mitään. Mutta eihän se loppujen lopuksi aivan niin mennyt  ;)
Australiaan muuttamiseen vertaan tätä sillä, että varaudun siihen että mikäli sinne joskus päästään, niin ensimmäiset pari vuotta menee töitä hakiessa, sopeutuessa, hoitaessa tarvittavia asioita ja illat päntätessä yhtä sun toista enemmän tai vähemmän tarpeellista ja arkisten ongelmien selättämistä.

Huh tulipa taas avauduttua  :confuse

Silppu

Entä jos ehdotat vaimolle, että tekisitte koko perheenä matkan Australiaan tuossa reilun vuoden päästä jouluna. Laitatte viisumihakemuksen asap sisään, ja suunnitelmana, että vain käytte leimauttamassa passin täällä. Sen jälkeen on noin viisi vuotta aikaa miettiä josko muutto Ausseihin kiinnostaa. Tai sitten tilaatte meno-paluu liput vuodeksi. ("Siperia opettaa" kun joutuu palaamaan pimeään loskaan Australian kesästä  8) ).

Jos vain saisit jollain tavalla hänet suostuteltua viisumiprosessiin, niin sekin kummasti myös sitouttaa muuttoon. Mun mielestä ei kannata tuhlata rahaa täällä käymiseen turistiviisumilla, jos on vähänkin aikomuksia hakea PR-viisumia.

Voit kokeilla myös sellaista keinoa, että sovitte, että jos toinen haluaa muuttaa takaisin Suomeen, niin sitten muutetaan. Tässä piilee sellainen juju, että tämä todennäköisesti poistaa vaimoltasi pelon siitä että hänen mielipidettään ei oteta huomioon, ja se taas saa aikaan sen, että yhteiset viisumi- ja muuttosuunnitelmat saavat tulta alleen. Ausseissa asuessasi teet tietty kaikkesi sen eteen, että vaimo ei sano, että nyt muutetaan takaisin Suomeen (=hyvä asunto ja sijainti perheelle). Kun hänellä on tämä optio, niin ei hän sitä ihan herkästi käytä, koska se oli alunperin sinun (?) vapaaehtoinen (?) ideasi. Saatat joutua myös lupaamaan että vuoden tai kahden päästä tulette käymään perheen kanssa Suomessa. Se helpottaa ikävää. Mitä pidempään asutte maassa, niin sitä vaikeampaa takaisinmuutto tulee olemaan henkisesti. Jos taas et tuota lupausta tee, niin lopputulos Australian unelman kannalta voi olla todella huono.

kalipsu

Tuossa edellä peloteltiin Venäjä kortilla ja presidentti Putinilla.  Itse asiassa Putin on ollut tae siitä, että Venäjä on pysynyt suhteellisen vakaana maana.  Paremmin pitäisi pelätä kuka tulee hänen seuraajakseen....   Sitten tuo oletettu Venäjän hyökkäyshalu toisiin maihin.  Paljon suurempi uhka nykyään on Naton uhittelu Venäjän rajoilla, joka voi aloittaa hyvinkin kolmannen maailman sodan.  Olisiko 10 vuotta sitten voinut uskoa, että Naton sotilaat tulevat Suomeen harjoittelemaan sotilasyhteistyötä suomen armeijan kanssa.  Ketä vastaan tämä on suunnattu.  Ei tarvitse paljon järkeä käyttää, niin voi päätellä tuonkin olevan Venäjän ahdistelua.  Siis omasta puolestani voin suositella muuttammaan mahdollisimman kauaksi Naton ja Venäjän rajoilta.

Jaatinen3

Moi. Huvikseen tuossa meinasin tehdä tuo EOI:n, mutta se tyssää tuohon koulutushommaan. Oon koittanut googlailla mutta en löydä millään, eli mikä vastaa ammatikoulua noista kaikista? Ja mitä kattaa "secondary level"?

Kiitokset jos joku jaksaa auttaa miestä mäessä  :XXXX

RUU

Jaatinen, jos koitat hahmottaa mikä australialaisista tutkinnoista vastaan ammattikoulun suorittamista, niin täältä löytyy lisätietoja: Australian Qualifications Framework. Kun katsot kunkin tutkinnon tarkempaa kuvausta, siellä myös kerrotaan mikä on tavanomainen opiskeluaika niihin.

Ammattikoulu taitaisi tuottaa Cert III / IV -tasoa, ehkä jopa Diploman joillain vaativammilla linjoilla. Australiassa koulua vastaisi ehkä lähinnä TAFE, tosin monella alalla tehdään paljon myös oppisopimuskoulutusta.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates