Korkeakoulutettu nuori, oletko muuttamassa työn perässä Australiaan?

Aloittaja kosje, kesäkuu 18, 2013, 17:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kosje

Hei!

Olen tekemässä taustatutkimusta dokumenttielokuvaan, joka käsittelee korkeastikoulutettujen nuorten työtilannetta ja päätöstä muuttaa pois Suomesta töiden perässä Australiaan/Uuteen-Seelantiin, tai oikeastaan ihan mihin vaan ulkomailla.

Tavoitteenani on löytää suomalaisia nuoria, jotka tekevät oikeasti päätöksen muuttaa toiseen maahan töiden perässä, en ole niinkään kiinnostunut working holiday -viisumilla matkustavista tai rakkauden tai perheen perässä muuttavista, vaikka nämäkin ovat tärkeitä elämänvaiheita. Sillä ei ole väliä, oletko jo asunut ulkomailla aikaisemmin, vaan sillä mikä on elämäntilanteesi nyt ja mitä haluat tulevaisuudessa.

Sinun ei tarvitse olla juuri nyt lähdössä, voit olla vielä harkinta- tai päätöksentekovaiheessa. Tärkeintä on, että sinulla on tunne siitä, että haluat asua ja tehdä töitä ulkomailla Suomen asemasta. Päätöksesi tai tilanteesi lähteä voi johtua monista eri tekijöistä, ja juuri näistä tekijöistä olen kiinnostunut. Haluaisin alustavasti lähettää sopiville ja kiinnostuneille henkilöille sähköpostia projektistani sekä kenties haastatella heitä. Jos koet projektini mielenkiintoiseksi, niin laitathan sähköpostia osoitteeseen jenni(at)napafilms.fi?

Terkuin
Jenni Koski

Silppu

Mielenkiintoinen aihe, mutta kovin "nuorista" korkeakoulutetuista ei voi olla kyse. Yliopistosta valmistutaan Suomessa ehkä n. 26 vuotiaana, ja Australian viisumisysteemissä täytyy kerätä erityisiä pisteitä, joita saa mm. iästä ja työkokemuksesta. Ja ammattikin tulee olla työvoimapula-alalta. Kun viisumiin oikeuttava pistemäärä on vihdoin kasassa niin voidaan aloittaa n. puolitoista vuotta kestävä viisumiprosessi. Voidaanko kolmekymppisiä sitten pitää aivan nuorina?. -Asian katsantokanta riippuu varmaan kyselijän omasta iästä.

kosje

Alle 35-vuotiaat :). Jos kokee olevansa vielä hirveän nuori alle 40-vuotiaana, niin saa laittaa meiliä. Ei täällä ikärasisteja olla.

Jenni

nicara

Täältä löytyy juuri tällaisen päätöksen tehnyt nuori aviopari. Blogikin löytyy aiheesta, http://www.onewaytickettooz.com.  Käykää tsekkaamassa. Tarvitsetko vielä haastateltavia?
One-Way Ticket to Oz - Blogi Australiasta:
http://www.onewaytickettooz.com