Foorumin softa päivitetty 11.02.2007

Aloittaja Jouko, helmikuu 11, 2007, 18:18

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

RUU

Voi vitsit, olen ihan varma, että Aikis kysyi ja Arixmel vastasi Suomen presidentin näkymisestä mediassa. Vaan kun en enää isolla lapiollakaan saa kaivettua esiin niitä viestejä. Hakutoiminto puhuu puuta heinää eli Arixmelin viimeisin viesti olisi muka tammikuun puolelta ja merkkijonolla 'presid' löytyy kyllä vanhempaa asiaa mutta ei tätä...  ???

Mutta Aikikselle valopilkku: SBS World News Australia Late näytti Halosta 3 sek. Uutisjutun aiheena oli Muumipapan (Howard) ja Niiskun (Kevin Rudd) välinen naljailu Iraqiin lähetetyistä joukoista ja toimittaja yritti letkauttaa, että Howard oli liian kiireinen vastaillakseen Ruddille, koska Suomen presidentti  Mrs. Halonen oli kylässä. Kuva näytti Howardin ja Halosen lehdistötilaisuudessa, jossa Howard lohkaisi jotain nasevaa ja Halonen säpsähti nauramaan.

PS. Se vanha confuse-hymiö oli hyvä. Olisipa se vielä täälläkin...

RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

arixmel

RUU,

ASIO:lla (http://www.asio.gov.au/) on jopa piremmat karet kuin Supolla vai mika se olikaan nimeltaan kekkosen aikaan.
;D ;D. eikos ne takalaiset anti terroristi lait anna niille oikeuksia kuten PREVENTATIVE DETENTION, RANDOM STOP AND SEARCH POWERS ja OTHER MEASURES joka sitten sisaltaa dunderin viestien tuhoamisen seka kaiken laisen muun kiusaamisen ja pahanteon. (esim ne reporttereiden tietsikka takavarikot melbournessa, tai ne kuuntelulaitteet meiran kotona,,tai pirunviulun soittaminen iltaisin meiran porstuvan ikkunoilla)
no henkilokohtaisesti suon heille nama oikeudet ei sita oiken kannata silkki hanskat karessa lantaa luora.

ai niin tama viesti taitaa olla itse tuhoutuva 10, 9, 8, 7, .... ;D ;D :D mutta ma pesen karet verella tasta asiasta.
Bogan
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Timo

Lainaus käyttäjältä: Aikis - helmikuu 14, 2007, 09:40
Timo ja Jaaks, hankkikaa molemmat wikipedian sijasta Nykysuomen sanakirja, ...

Kiitos vinkistä Aikis! Suosittelen ihan samaa kaikille muillekin suomen kielen osaamisestaan huolestuneille tai sen tason kehittämisestä kiinnostuneille.  Varmasti monet wikipediankin kirjoittajat käyttävät sitä lähteenään?   Niin, ihan tosi, on minulla ollut sen hankkiminen listalla ja muutaman vuosikymmenen ajan. Pitääpä pyytää joulupukilta sähköistä versiota siitä tai muista kotuksen sanakirjoista.

Mutta että ihan tappelu, ei kai nyt sentään?  En minä sellaista näe ainakaan näissä täällä olevissa viesteissä, jos jo pois siivotuissa sittten oli? Mutta älä nyt kuitenkaan heitä kurahousuja nurkkaan vaan anna  ämpärisi ja lapiosi edelleenkin viuhua tällä hiekkalaatikolla.

Minusta tuo ideasi, että keksisimme toisillemme nimityksiä, on varsin mainio: eli, että jokaisen profiilissa olisi yksi kenttä, jota kuka tahansa reksiteröitynyt jäsen saisi muokata. Ylläpito tietysti puuttuisi peliin siinä vaiheessa jos muokkaus ei pysy sääntöjen ja hyvän maun rajoissa. Ihan niin kuin wikipediassakin. Kivaahan siitä epäilemättä tulisi.


RUU

Lainaus käyttäjältä: RUU - helmikuu 11, 2007, 22:25
Mutta tahtoo, tahtoo: ihan ehdottomasti 'Tuoreimmat'-koostesivu takaisin, please! Se oli mitä kätevin ja sen soisi olevan uudessakin versiossa käytössä.

Jouko, kiitokset siitä, että nykyinen foorumin etusivun informaatiokeskukseen tulee lista uusimmista viesteistä! Se oli jotain sellaista tiivistä, jota kaipailinkin.
Saanko jättää korvasi taakse muhimaan vielä pienen "hiomme tästäkin entistäkin täydellisemmän" :D -ehdotuksen: voisikohan sen informaatiokeskuksen linkittää ankkurilla (vai mikä se nyt onkaan)? Siis niin, että voisi URLiksi laittaa www.dundernews.com/viestitaulu/index.php#info, tms...
Nimimerkillä Enhän minä laiska ole mutta oikotie onneen kelpaa
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

eevis

Lainaus käyttäjältä: RUU - helmikuu 15, 2007, 14:34
Jouko, kiitokset siitä, että nykyinen foorumin etusivun informaatiokeskukseen tulee lista uusimmista viesteistä! Se oli jotain sellaista tiivistä, jota kaipailinkin.

Jep minustakin tämä nykyinen formaatti on loistava, sillä siinä näkee yksittäiset uudet postituksetkin, ei vain ketjut, joihin on tullut uusia viestejä. Ennen joitui plaraamaan joskus pitkäänkin että pääsi sinne ensimmäiseen lukemattomaan saman ketjun sisällä.

Sorry Ruu, yritin etsiä confusea http://www.addis-welt.de/smilie -osoitteesta, mutten löytänyt. On siellä kyllä toinen olankohauttaja, muttei yhtä hyvä. Siellä olevathan saa suoraan tähän BB-koodina lykättyä. Pyhimys-hymiötäkin jäin kaipaamaan... hmm miksikähän olen joutunut sitä niin usein käyttämään? :pyhimys :D

pirunviulut... :D:D joo no luojakin lepäsi 7. päivän jälkeen, suotakoon Joukolle lepo kolmen päivän luomistyön jälkeen... :D jos viestit ovat hävinneet jostain tietokantapäivittymissyystä, ehkä Jouko ne saa pelastettua jostain varakopiosta kun taas sorville kerkiää. mut vissiin hänen niitä päivätöitäkin tarttis tehrä välillä vai kui...  :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


MH

Hienolta näyttää, sellainen mitä jo Joukolta kyselin edelliseen, puuttuu tästäkin. Kirjautumisen aikakatkaisu joka olisi automaattinen. Itseltä unohtuu kirjautua ulos useinkin. Voisi olla hyvin että tipauttaa ulos automaattisesti 60min kuluttua jos ei ole aktiivinen. Tässä pitää muistaa joka kerta manuaalisesti valita jos haluaa sen.

jounij

Onko kukaan huomannut, että postitusten päivämäärät näkyvät tässä muodossa:

23/-02-07

eli päivänumeron jälkeen on hämäävästi kaksi merkkiä "/-". Kannattaisikohan tämä muuttaa joko australialaiseen muotoon 12/2/07 tai vaikkapa suomalaiseen muotoon 12.2.07?


Ehdottaa
Jouni
Canberra

jounij

Eikun kappas vaan, tuon päivämäärän formaatinhan pystyinkin itse muuttamaan omassa profiilissani! Mistähän se ylimääräinen kauttaviiva oli sinne tullut?!


Hämmästelee
Jouni
Canberra

RUU

Minua taas hiukan pistää silmään Informaatiokeskuksen tiivistelmässä oleva 12-tuntinen kello. Mutta ehkä se on siinä bugilistassa "korjataan ehdittäessä kunhan isot asiat on saatu täyteen vireeseen".
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

chilifinn

Yritin etsiä haulla vanhoja rahtiketjuja -tuloksena haku tarjoa listan ketjuja muttei avaa niitä kuitenkaan näkyviin.
Myöskään FAQ-ketjuja en saa klikattua näkyviin.
Osaatteko sanoa missä vika?

Ei ainakaan kannata nyt teilata uusia kyselijöitä ihan suorilta, sillä tuo haku ei ilmeisesti ulotu tällä hetkellä kaikkiin vanhoihin ketjuihin asti.
Vai onko minulla koneessa jokin bugi?

eevis

Chilifinn :)

Ainakin mulla haku FAQeista onnistui, ja pääsin linkkiä (otsikkoa) pitkin ketjuja lukemaankin. Jopa niitä vanhoja, esim. se Kangaspuut-ketju... FAQ... :D :D Hmm en sitten osaa sanoa, mistä tuo haun toimimattomuus koneellasi johtuisi... Joukoooo...  :)  ???
Dees - We will bloody bounce back!!!


Jouko

chilifinn toi on ihan luonnollinen tapahtuma sillä kaikki vanhoihin viestiketjuihin osoittavat linkit ovat toimimattomia syystä että nykyiset osoitteet ovat eri muodossa kuin vanhat esim. viestitaulu/viewthread.php?tid=1234567890, nykyisin ne ovat muodossa /viestitaulu/index.php?topic=123.0.3 jotain.

Suosittelen käyttämään hakua joka varmasti tuo paremmin tulosta kuin tuo FAQ.

Aina ei voi voittaa kaikkea, mutta systeemin vaihto oli vääjäämättömästi edessä mitä pitemmälle sen olisi jättänyt sitä enemmän ongelmia vaihdosta olisi aiheutunut. Vaihto aiheuttaa myös hakumoottoreille kuten googlelle sekaannusta linkkien suhteen. Uusien linkkien odotetaan päivittyvän eri hakumoottorin tietokantaan tulevien kuukausien aikana.

Tarkoituksena on pistää uudelleen ohjaus viewthread.php kyselyille foorumin etusivuille.

Sorry


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

chilifinn

Kiitos vastauksista. Nyt kun uudelleen kokeilin niin hakulaatikon kautta löytyneet ketjut sain auki.

Uusi foorumi on oikein hieno, älä ota stressiä Jouko. Meillä käyttäjillä menee vain tovi opetellessa miten tämä pelaa.
Ja joskus koneet reistailevat eikä sillekään mitään voi.

Cheers! :D

Aikis

Hei mihinkäs on jäänyt tämä jäsenten nimitysasia...luulisi tästä joukosta nyt löytyvän lisääkin hyviä ehdotuksia!! Vai onko asia moderaattoriraadin myssyn alla? Mielenkiinnolla odotetaan, mihin tuuli kääntyy.

Tuolla toisaallakin on paraikaa puheena tämä oikeakielisyys ja 'selvä suomi'! Tässäpä Timolle, Milkalle ja kaikille muillekin kielenhuollosta innostuneille ja huolestuneille lisää (uutuus)vinkkejä, joihin törmäsin kirjakauppojen hyllyjä kolutessani viimeksi Suomessaa käydessäni:

Hauskaa kielenhuoltoa

Mummonsuomi laajakaistalla

Oikeeta suomee

Suuri kirosanakirja

Kerrassaan mainioita!


Timo

Heh, kiitos, Aikis. Minulle kolahti erityisesti tuo termi mummonsuomi, ja taidanpa ottaa sen aktiiviseen sanavarastooni. Voi mummoparkaa. Kova on pyöritys: ensin vietiin markka ja nyt raiskataan kieli!  No, kieli kehittyy se on totta. Ja tarkemmin ajatellen, täällä foorumissakin suurta (tai suurinta osaa) käyttäjistä tuskin lainkaan häiritsee se, että viesteissä puolet otsikosta on suomea ja toinen puoli englantia, ja vähän samalla lailla myös viestien sisällössä. Kiinnostaa kiviäkin, toteaa varmaan moni näille meidän pillku- ja illatiivivouhotuksille. (Eikä sanoja edes halua kuulla, miten aitosuomalaista hänen alkusoinnuttelunsa on). Niin, ehkä mummonsuomesta todellakin on tulossa, jos ei nyt katoavaa kansanperinnettä, niin vain yksi tapa puhua suomea, Suomeenkin vain yksi vähemmistökieli muiden vähemmistökielten joukkoon.  Ehkä se vain sitten on kehitystä, että kieleen omaksutaan englannista  sanastoa ja rakenteita aina entistä enemmän ja enemmän niin, että vaatii erikoisosaamista hahmottaa miten asia sanotaan suomeksi. Niinhän on käynyt muidenkin kielten kohdalla: esimerkiksi nykysaksassahan tuntuvat ainakin uudet tekniikan ja media-alan termit olevan järjestään englanniksi.  Ja vielä enemmän esim. Filippiinien tai Indonesian kielissä, puhumattakaan sitten teidän singaporelaisten singlish-kielestä  (joka muuten sivumennen sanoen on Singaporessa osittain kielletty). Singlishän on sekoitus englantia, kiinaa (hokkien-murretta kait enimmäkseen) ja malajia. Ei pelkästään sanasto vaan myös rakenteet ovat sekoitusta. Ehkä suomestakin sitten ihan luonnostaan tulee tuollainen sekakieli: mummonsuomen tilalle tulee kreolisuomi.  Niin, aito kaksikielisyys (tai monikielisyys),  sellainen, jossa puhuja käyttää kahta (tai useampaa) kieltä, mutta kutakin täysin erillään, "eri aivolohkoilla", on kait sitten monilta liikaa vaadittu. Siihen ei riitä kiinnostus, eikä kaikilla edes kapasiteettikaan. Niin, ja kielten sekoittaminen on kait monien mielestä hienoa ja tavoiteltavaa.

Niin, tuosta Mummonsuomi laajakaistalla täytyy kyllä ottaa enemmän selvää. Näin alustavana hypoteesina kysyn vain itseltäni, että auttaisiko vanhan kielen vaalimisessa, jos lopettaisi aikansa seuraamisen ja netissä riekkumisen suomeksi ja tekisi sen vain muilla kielillä. Suomea sitten vain harrastaisi lukemalla ennen 1980-lukua kirjoitettua kirjallisuutta ja 1960-luvun aikakauslehtiä, Aleksis kiveä, Joel Lehtosta. No, ehkä Hotakaista joskus. Hänen suomensa kun on vieläkin kaikin puolin erinomaista. Ja ehkä netistäkin joskus vielä löytyy mummonsuomiyhteisöjä, joiden kommunikaatiossa kaikki uudissanat ja anglismit ovat pannassa.

Sitä odotellessa. Kerro nyt edes, Jouko, montako viestiä täytyy vielä kirjoittaa, että saa tuon Hero member -tittelin katoamaan.Eikö tuhannen viestin ylittänyt voisi olla yksinkertaisesti lörppö?  Vai pitääköhän ottaa Raivon vanhasta neuvosta vaarin ja alkaa siivoamaan vanhoja viestejään, jolloin minusta voisi tulla juniori  jäsen? Tosin siitäkin saisin näppylöitä, tietystä mummomaisesta syystä ...

jounij

Lainaus käyttäjältä: Timo - maaliskuu 04, 2007, 20:11
minusta voisi tulla juniori  jäsen? Tosin siitäkin saisin näppylöitä, tietystä mummomaisesta syystä ...

Yhdyssanan puutteen vuoksiko?


Arvaa (myös yhtä helposti näppyyntyvä)
Jouni
Canberra

Jouko

Jäsenten postitusten määrän mukaan annettut nimet on vaihettu Olan ehdottamien nimien mukaisiksi.
- Newbie = Piltti
- Jr. Member = Mänkki
- Full Member = Knihti
- Sr. Member  = Muriaanien kuninkas
- Hero Member = Herootes

Samoin ylänurkkaan listätty kotoinen "Tuoreimmat" nappi "Etusivulle" vievän napin kera.

Kielen romuttamiseen löytyy omat laitteet Korsosta, kertoo ent. Korsolainen.
http://korsoraattori.evvk.com/

Ilimoitteloo Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Timo

Lainaus käyttäjältä: jounij - maaliskuu 04, 2007, 21:35
Yhdyssanan puutteen vuoksiko?

Arvaa (myös yhtä helposti näppyyntyvä)

No, nythän asia onkin vanhentunut, kun saatiin uudet tittelit. Kiitos Jouko!
Jatkaen tuota edellistä pohdiskefluani: Ehkä meidän ei pitäisi saada niin helposti näppylöitä noista pikku virheistä, vaan ottaa enemmän huumorilla (jopa tuo välillä "uutisia kökkösuomeksi" -nimikkeen ansainnut uutisosastokin). Tämähän on kuitenkin harrastelijavoimin pidetty sivusto, jonka ylläpidon suurin ongelma varmasti on ajan puute, ja rahan: ei voi palkata päätoimista kielentarkastajaa.   

Jouko, vielä pikku juttu, oma nimikkeesi Administrator vaatisi kääntämistä (jos ei ukko ylijumalaksi niin ainakin pääylläpitäjäksi). Ja edelleenkin minusta yksi tulevaisuuden parannuksista voisi olla, että asuinpaikka ja liittymispäivä näkyisivät tuossa vasemmalla ilman, että täytyy käydä profiilista katsomassa.

Aikis


RUU

Lainaus käyttäjältä: Timo - maaliskuu 05, 2007, 11:30
herootekseksi pääsee nykyään liian helpolla.

Viittaako Timo juttujen määrään vai laat...?

Ja Joukolle ehdottomasti se 'yksi styranki'! Sen jos jätät, Jouko, tekemättä, me ei puhuta sulle ainakaan päivään! Etkä pääse meille kylään ainakaan viikkoon! My two pences of pressure...  ;D
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

MH

Jouko,

Olisko tähän mahdollista saada popup ikkunaa joka pompsahtaa näkyviin kun kirjautuu sisään jos on tullut u2u viesti. Tuota nykyistä ei meinaa millään huomata.

Timo

Tuolla foorumin asetuksissa kohdassa proffili / Yksityisviestien asetukset on kohta "Näytä popup-ilmoitus, kun uusi yksityisviesti on saapunut". Eli tulee siitä, jos rastittaa tuon ja ponnahdusikkunaestoja ei ole selaimen asetuksissa. 

Ja tuleehan siitä myös sähköposti-ilmoitus, mikä on minusta erittäin hyvä. Siitä sähköpostista kun pystyy vielä lukemaankin sen uuden yv:n niin, ettei tarvitse edes foorumilla käydä katsomassa. Tulee ilmoitus, jos em. kohdassa valitsee "Muistuta sähköpostilla ..."  arvoksi "aina".

Ja vinkkinä myös, tämä foorumiohjelmisto tarjoaa mahdollisuuden seurata valitsemiaan aiheita myös sähköpostilla. Katso profiilin asetuksista kohta "muistutukset ja sähköposti".

RUU (yllä): määrään. Jos mä laatuun viittaisin, olisivat titteliehdotukset vähän hurjempia. Itselleni voisin ottaa vaikka "pirun sikiö" tms.

MH

kiitos Timo,

En ollut ehtinyt "tutkimisessa" vielä noin pitkälle. ;D

Aikis

Joukolle (ei koko joukolle) kysymys: miten tuo vieraiden määrä mahtaa foorumin tilastoihin määräytyä...on todella mukavaa että Suomen aikaa puoli neljältä aamuyöstä on vajaa neljäkymmentä vierailijaa palstalla, mutta vähän se ihmetyttää...Olis ihan mukavaa tietää näitä teknisiä saloja, millaisella laskurilla mittaus tapahtuu, onko tuplamittauksen riski olemassa jne jne. Voiko jollain jäädä kirjautuminen 'päälle ikuisesti' kuten tuossa kirjautumiskohdassa on maininta? Summa summarum, kuinka luotettava tuo vierailijoita mittaava laskuri on?

Heidi

Mina mietin samaa asiaa mielessani kuin Aikiskin, tuntuu nimittain silta, etta yhtakkia foorumissa onkin paljon enemman vierailijoita kuin koskaan aikaisemmin on mielestani ollut. Vai onko sana vain levinnyt enemman viime aikoina ja foorumista tullut suositumpi?? Ihmetyttaa vain, kun luku on kasvanut tosi suureksi ihan yhtakkia.  ???

Leokatti

Hmm... ettei olisi robotit tai spiderit asialla??
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Jouko

Aikis,

Taululla olevien käyttäjien määrä lasketaan verkko osoitteen perusteella, eli softa tarkistaa montako ainutkertaista verkko osoitetta taululla kulloinkin kyselyjä tekee.

Eli käsittääkseni monistumista ei tapahdu, vaan päin vastoin; eli jos saman proxyn takaa tulee enemmän porukkaa nämä voivat joissain tai useissa tapauksissa näkyä yhtenä käyttäjänä todellisen määrän mukaan.

Ikkuisesti kirjautuneen selitys:
Samalla hetkellä kun käyttäjä poistuu sivuilta tai sulkee selaimensa ei tämä enään näy kirjautuneena, mutta käyttäjä voi palata taululle ilman kirjautumista seuraavalla kerralla niin kauan kun kirjautumistietojen tallentamisesta vastaava eväste on tallella käyttäjän koneen väliaikaisten internet tiedostojen kansiossa.

Robotit:
Taululla vierailee säännöllisesti ainakin, Northern Light, Aliweb, WebCrawler, Infoseek, Lycos, AltaVista, Excite, Dogpile, Inktomi, Ask Jeeves, Northern Light, Google, AlltheWeb, Yahoo, MSN, Ask.com ja wikiseek hakumoottoreita jotka vääristävät tilastoja aina silloin tällöin.

Tarkkuus:
Tarkkuudesta en enempää osaa sanoa kuin, ettei se yllä lähellekkään Sveitsiläisten kellojen tasoa.

Lisäys:
Katselin tosiaan noiden IP osoitteden alkuperää ja ainakin Yahoo ilmenee siellä melko usein, tietenkin eri IP osoitteella.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Timo

Tuosta läsnäolon mittaamisen tarkkuudesta sen verran, että minä jossain vaiheessa kauhistuin katsellesani  noita foorumin tilastoja. Niiden mukaan minä olisin foorumin ehdoton läsnäolokuningas. Nyt ero seuraavaksi tulleesseen Joukoon on jo vähän kapeampi nyt kun omaksuin uuden tavan ja välillä kirjaudun ulos ja suljen selainikkunan, jossa foorumi on auki. Aikaisemmin jätin sen aina auki taustalle. 

Niin, ja vaikka selaankin foorumia näkymättömänä, silti läsnäoloni lasketaan tilastoissa.

Jouko

Jee mulla on firefoxissa asetukset siten että selaimen sulkemisen jälkeen tuhoutuvat kaikki istunnon temp internet tiedostot. Eli joudun aina kirjautumaan joka kerta uudestaan.- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

eevis

herramanjee, kyllä sitä on tullut foorumissa hilluttua... no onneksi olen kuitenkin vasta toinen perintöprinsessa. :D miltähän ajalta tuo data on?
Dees - We will bloody bounce back!!!


chilifinn

Onpas käyttäjämäärä tosiaan lisääntynyt roimasti!
Sellainen sattui tässä vastikään että laitoin Googleen hakusanan ja sain heti ensimmäisellä sivulla useita linkkejä Dunderin keskusteluketjuihin. Yksi linkki vei jopa suoraan katsomaan pitkää listaa minun omia postauksiani. Tämä hämmensi minua hiukan, vaikken tänne mitään niin ihmeitä kirjoittelekaan. Tuntui silti jotenkin epätarkoituksenmukaiselta ja hiukan epämiellyttävältä.
Onko tarpeen että ketjujen sisällä kirjoitetut sanat luetaan hakusanoiksi vai voisiko asetuksena olla että esim vain Dunderin otsikoita voisi käyttää hakusanoina hakukoneissa? Minähän en ymmärrä tästä tietotekniikasta ja hakukoneiden tai foorumeiden toimintatavoista mitään joten kysymys voi olla kummallinen mutta jospa Jouko ymmärrät mitä tarkoitan. Vai onko koko asian pohtiminen teistä turhaa? Tämäkin juttu voi tuoda paljon uteliaita lukijoita palstalle ja eihän siinä mitään, avoin palstahan tämä on. Silti minusta ainakin olisi mukava tietää että käyttäjäkunta painottuu siihen porukkaan mitä varten tämä Dunder on luotu.

Leokatti

No joo... onhan tuota tullut roikuttua. Vaan puolustukseksi sen verran että on joskus jäänyt kirjautumatta ulos... seli seli  :P
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

RUU

Haa, enpäs ole mahtunut Top-10 ajanviettäjien listalle. Mutta en todellakaan aio tunnustaa aloittaneeni noin paljon uusia aiheita.

Salaisuuteni tuon ajanviettolistan kohdalla on kirjautuminen aina vain 1 tunniksi. Siinä se samalla vaihtuu sopivasti kun 'tab'illa vaihtaa kentästä toiseen ja 'Home'lla napauttaa listan ensimmäisen arvon käyttöön ennen uutta 'tab'ia ja 'Enter'iä. Olen aina sanonut käyttäjille, että "unohtakaa se hiiri, näppiksellä pärjää paljon kivammin..."  ;D
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Timo

Lainaus käyttäjältä: RUU - maaliskuu 27, 2007, 23:28
Olen aina sanonut käyttäjille, että "unohtakaa se hiiri, näppiksellä pärjää paljon kivammin..."  ;D

VAROITUS! Seuraavan ohjeen soveltaminen heikentää tietokoneesi tietoturvallisuutta. Älä käytä sitä millään koneella, jolla on pääsy sivullisilla, ja jossa sinulla ei ole omia, salasanalla suojattuja asetuksia.

Jos, oikein helpolla haluat käyttäjäsi päästää, niin kerro heille, että näppiksen sijasta kannattaa tehdä itselleen  pikakuvakkeita ja komentosarjoja seuraavaan tapaan:
http(tähän_sitten_kaksoipiste_ja_kaksikauttaviiaa_ja_sulut_pois_tietenkin)www.dundernews.com/viestitaulu/index.php?action=login2&user=minaitsetaallanainjuupajuu&passwrd=dippadadappaadippadadappaadaa&cookielength=1

Toimivuutta ei ole testattu sen kummemmin. Se vain tuli sivutuotteena kun tässä aamun ratoksi olen värkkäilemässä automaattista komentosarjaa, joka pitää minut aina aktiivisena foorumilla.

Ja sitten johtopäätökseen johdatteleva kysymys erityisesti Joukolle: mitä järkeä on tämän läsnäolotilaston pitämisessä?  Etenkin kun se ei ole luotettava, vaan kertoo vähintäänkin yhtä paljon käyttäjän teknisistä järjestelyistä kuin hänen todellisesta foorumin  käyttöajastaan. Ja eikö ole vähän yksityisyyttä loukkaavaa tilastoida julkisesti käyttäjän jokainen liike? Ja onko siitä mitään hyötyä? Edes iloa? 

No, paljastuuhan tilastojen myötä, tai yllä olevan keskustelun, meidän asenteemme tätä foorumia kohtaan. Tämä siis on meille kuin alkoholismia, pahin oire nettirippuvuudesta. Jos vietät aikaasi dundernewsissä olet nettiriippuvainen, pahainen kaappijuoppo, jolla menee huonosti.  Täällähän ei oikeasti ole mitään kehittävää, sivistävää, seuraamisen arvoista eikä ainakaan oikeaa keskustelua tai mitään hauskaa... vai ?
Jouko

Noista tilastoista;
Rehellisesti sanottuna en nähnyt niissä mitään pahaa, mutta koska niistä on esitetty huolestuneisuutta poistin ne käytöstä. Tilastojen arvo on lähinnä viihteellinen...

Tais olla vähän huono vitsi tuo tilastojen vertaus Sveitsiläisiin kelloihin. Mikään ei voi olla niin epätarkka kuin tilasto ja nettitilasto erityisesti.

Otetaan nyt esim. tuo foorumissa oloaika. Tämä ei tarkoita käyttäjä olisi aktiivisena foorumissa koko tuon ajana, vaan se voi olla sitä että selaimen tabissä on auki foorumin sivu muiden sivujen kera ja että kone on päällä yötä päivää ilman sulkemista kuten usein tapahtuu.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

arixmel

no nyt en kerinnyt tekemaan itsestani luonneanalyysia tilastotietojen valossa (tai pimeydessa)

Timo, tassa kokeilin tuota sun linkin rakennusjuttua, (kylla te olette fiksuja :noyra kumarrus) toimii hyvin, ja ei ainakaan minulla ole kovin suurta vaaraa etta joku mun kotikoneelta olisi kiinnostunut sita vaarinkayttamaan, eli taidampa jattaa siihen,,,sitten pitaa viela viritella tiiliskivi narulla keikkumaan hiiren paalle tasapainoon etta kun siita varpaalla nykaisen heratessani niin se klikkaa hiirta ja kursori tuota ikonia,,,tjaa tarvii kaksi tiilta kun pitas tuplaklikata hmmm

cheers
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Timo

Ari, sä kuullostat ihan oikeelta insinööriltä. Me puolinörtit kun tehtäisi tuo Windowsin alla ajoitetuilla tehtävillä (scheduled tasks) eli liian helpolla siten välttäen kaikki virittelyn mukanaan tuoma hupi. Kyllä ne tilastotkin siellä muuten vielä ovat, mutta nyt vaan piilossa niin, ettei niitä löydä muut kuin Heidi.

Eiväthän tilastot tosiaan vakava asia ole muuta kuin silloin kun ne ottaa vakavasti. Mutta hyvä minusta kuitenkin, että ne ovat enemmän taka-alalla nyt. Ihmeen keskeisessä asemassa tämä uusi ohjelmisto niitä pitää: kaiken huippuna tuo oletusasetus, että sivun ylälaidassa näytetään jatkuvasti kokonaisläsnäoloaikasi (täällä sitä ei enää ole käytössä, kiitos Joukon).

Aika täydellinen tämä keskustelufoorumi sitten näyttää olevan kun on enää näitä pikkuasioita korjattaviksi.

Jouko

Jee en viela lahtenyt poistamaan koodista noita tilastoja tulostavia osia, tuota ennen pitaa tehdan muutama pienempi korjaus. Yksi niista on tietokantaan kohdistuva joten sita pitaa testata testipalvelimella ennen kuin sen uskaltaa tehda.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Timo

Lainaus käyttäjältä: Jouko - maaliskuu 28, 2007, 10:58
Jee en viela lahtenyt poistamaan koodista noita tilastoja tulostavia osia, tuota ennen pitaa tehdan muutama pienempi korjaus. Yksi niista on tietokantaan kohdistuva joten sita pitaa testata testipalvelimella ennen kuin sen uskaltaa tehda.

Eipä taida kannattaa. On varmaan ihan hyvä näin. Julista vaan tilastot tabuaiheeksi niin eiköhän se siitä.


Reijo

Mitä niitä turhaan poistamaan, Timon vaan täytyy alkaa viettämään aikaa muuallakin kuin Dunderin sivuilla  ;D ;D ;D Itsestä puhumattakaan  ::)
Reijo