Austrian peruu

Aloittaja Assa, elokuu 22, 2006, 22:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Assa

Hei, suoraan asiaan eli, STA Travelin ja SMT:n mukaan Austrian peruu reittejä Australian suunnalle maaliskuun lopusta lähtien. Ootteko kuullut samaa? :o

Vaikuttaa vissiin aika monen lähtijän lentoihin?

Tässä linkki Suomen Matkatoimiston uutiseen

Kik-ka

Kyllä näin on, mulla oli STA:n kautta liput alunperin niin, että Malesian kautta paluu. Nooh, tuli soitto että liput palautukseen ja paluu Bangkokin kautta... nyt sitten oottelen uusia lippuja... :confuse

Assa

Joo, miulla oli myös Kuala Lumpurin kautta paluu. Nyt on liput pöydällä kans oottamassa että huomenna postiin.

Jotenkin järjestelivät niin että saan "ilmasen" stopin Bangkokiin, eli ilman mitään lentokenttäveroja tai muita maksuja! Hiton siistii, otin sen. :pepsodentTämä poika on matkan päätteeksi muutaman viikon `One Night in Bangkok`

Leokatti

Assa, tuskin kuitenkaan pystyvät järjestämään niin, että Bangkokissa et lentokenttäveroja joudu maksamaan, koska se maksetaan käteisellä paikanpäällä. Varaa siis kuitenkin sen verran paikallista valuuttaa taskuun, kun jatkat matkaa.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Assa

Voi suurkiitokset!!! :god: Jos ja kun asia näin on. Perhanan STA kun sanoivat ettei mitään maksuja ole. :nuttu:

Ne ei kuitenkaan liene ihan älyttömiä? Mietin kuitenkin vielä tuota stoppia, että menenkö ollenkaan kun sadekaudellekkin osuu..  Toivottavasti kuitenkin tilanteen sattuessa vois jatkaa matkaa suoraan..

jounij

Minusta tuntuu, ettei lentokenttäveroja makseta, jos ei poistu transit-hallista kotimaanpuolelle (eli kulje tullin läpi). Ainakaan minä en ole ikinä joutunut Bangkokissa maksamaan mitään maksuja, mutta toisaalta en ole siellä konetta vaihtanutkaan vuosikausiin, joten tilanne on toki saattanut muuttuakin.


Pohtii
Jouni
Canberra

Leokatti

Niin, siis koneenvaihdosta maksua ei peritä, mutta se peritään kaikilta muilta matkustajilta, niin kotimaan kuin ulkomaan lennoiltakin. Tarkistin tuon nyt niin ei tule väärää tietoa annettua ja Departure Tax eli Passenger Service Charge (PSC) Bangkokissa on ulkomaan lennoille 500 baht ja kotimaan lennoille 50 baht. Maksetaan joko tiskillä tai automaatilla käteisellä. Tiskillä sen voin maksaa myös US dollareilla ($11). Assan kirjoituksesta ymmärsin, että hän jää Bangkokiin eikä jatka matkaa heti.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Jukka

Leokatti

En tiedä mistä olet noi Bangkok:iin liittyvät hinnat saanut, sillä kotimaan lennoilla ei makseta mitään veroja (siis ainakaan erikseen, saattaa olla jo lipun  hinnassa).

Sitten toi 500 Baht, se siis maksetaan ainoastaan kun 'check in' elikä kuten Jouni mainitsi jos ei poistu terminaalista (passintarkastus) niin sitä ei makseta.

Ja sitten, 500 Baht on 10 euroa, ei kai se Bangkok:iin tutustuminen  siihen kaadu? :?

Jukka

Leokatti

Jukka,

Hinnat sain mm täältä. Tämä oli käytäntö jo kahdeksan vuotta sitten. Tuosta kotimaan hinnasta en ole varma, kun toisessa linkissä sen sanottiin olevan 60 bahtia. Ja tämä on siis lentokenttäkohtainen maksu (Don Muang). Ja nimenomaan ei voi olla lipun hinnassa kun maksetaan käteisellä paikanpäällä.

Googleta "airport tax Bangkok" niin asiasta löytyy kyllä enemmänkin juttua.

Ei sillä, että se olisi kallista vaan sillä, että se on oltava käteisenä kun Assa jatkaa matkaa, muuten jää lento lentämättä. Siis ystävällinen huomautus vain :peukkuy.

Edit: Lentokentän omat sivut täältä ja tarkennus siihen, että Jukka on oikeassa ja kotimaan lennoilla PSC sisältyy lipun hintaan, ulkomaan lennoilla ei. Lentokentän sivuilla hinnat juuri nuo ensin mainitsemani 500 ja 50 bahtia.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

hothead

Jesh, vahvistan vielä sen että transit-matkustajat (eli jos et mene läpi passintarkastuksesta) eivät joudu veroja maksamaan, ainakaan itse en pulittanut bahtiakaan elokuun alussa.

Matkatoimistot ei välttämättä ole ihan perillä näistä asioista, joten aina ois hyvä olla pari latia paikallista valuuttaa mukana...

Jukka

Lisää säästämisestä, :taala

jos ajatellaan että 500 Baht on lentokenttävero, siis lähdettäessä maasta niin sen saa jo helposti takaisin kun osaa matkustaa kentältä kaupunkiin. Bangkok:ssa  ja kuten yleensäkin lähtö- ja tuloaula ovat eri kerroksessa taikka ainakin hyvin eritelty. Kun saavut esim. Bangkok:iin ja otat taksin kentältä kaupunkiin tuloaulasta niin maksat 500 - 700 Baht. Ja odotat puol tuntia ennen kuin saat sen. :god:

Jos taas meet rullaportaat ylös lähtöpuolelle ja otat taksin, ekaks saat sen heti ja maksat 150 - 200 Baht. :roue

Tää sama pätee useimmilla kentillä.

Jukka

Assa

Erittäin hyviä vinkkejä! :) Suuret kiitokset.

Oon jäämässä pariksi viikoksi maahan, niinkuin Kati käsittikin asia. En siis pelkästään vaihtamassa. Ilman tätä tietoa olisin tullut maahan ilman bahtin bahtia..

Leokatti

Vielä yksi tarkennus, Assa.:P Tuo maksu suoritetaan sitten kun olet poistumassa Bangkokista, ei silloin kun sinne saavut. Eli tullessa ei tartte bahteja olla, mutta lähtiessä sitten.

Hauskaa matkaa!
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Assa

Hyvä tietää, aina oppii uutta jne. jne. Olis mukavaa huomata pennittömänä Thaimaassa että mites nyt päästään kotiin.. :P