Kirjoittaja Aihe: Nuori neito pulassa  (Luettu 3658 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa jaardi

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 2
Nuori neito pulassa
« : Elokuu 14, 2014, 22:17 »
Moikka! Täällä on kaksikymppinen tyttönen lähdössä viettämään välivuotta Australiaan näillä näkymin lokakuussa. Olen tässä listannut asioita, jotka pitäisi hoitaa, ja uskon, että Suomen päässä hommat hoituvatkin onnistuneesti. Muutama kysymys on kuitenkin herännyt, ja joku fiksumpi voisi tehdä mut nyt tosi onnelliseksi vastailemalla näihin :pepsodent
- Kuinka suuri budjetti kannattaa varata lentojen, WH-viisumin sun muiden kulunkien jälkeen, jos tarkoitus olisi päästä töihin?
- Täytyykö hankkia myös paluulippu? Jostain luin että pitää löytyä kumpikin tiketti. En tosiaankaan tiedä milloin tahdon poistua, ja mihin suuntaan...
- Mikä on helpoin tapa saada töitä Australiasta? Väsäsin seek-nimiselle sivustolle profiilin, mutta tuntuu että näin nuori ei välttämättä vakuuta kovin monia (vaikka ikäisekseni CV onkin kohtuullisen pitkä ;)).
- Kuinka hankalaa on asunnon vuokraus ilman nykyisen vuokranantajan referenssikirjettä? Entä mitä sivustoa suosittelette asunnon etsintöjä varten? Jälleenvuokraan oman asuntoni ystävälle, sillä sikäli mikäli kerron yliopiston asunnonvälittäjälle lähteväni pitkään reissuun saan monon kuvan takamukseeni.

Viimeisenä, muttei kuitenkaan vähäisimpänä: jos jotakuta kiinnostaa nähdä pallon toisella puolen koti-ikävän iskiessä ja suomen kaunista kieltä kaivatessa, niin Brisbanen suunnalta minut toivon mukaan tavoittaa! Olisi mukava tietää, jos joku sillä suunnalla on:) Kiitän sitä, joka vaivautuu auttamaan pöhkömpää  :god:

Poissa ruus

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 3
Vs: Nuori neito pulassa
« Vastaus #1 : Elokuu 17, 2014, 08:43 »
Hyviä kysymyksiä, mihin mäkin kaipaisin vastauksia. Sen luin jostain, että jos paluulippua ei ole niin tulee tullissa osoittaa, että sun tilillä on rahaa maksaa se paluulippu. Sitä just mietin, että onko kellään tietoa siitä, kun netissä sanottiin, että tullissa pitäis pystyä osoittaan, että tilillä on rahaa ainakin 5000aussi$ +rahat paluulippuun, jos sitä ei mennessä ole, niin pitääkö se paikkaansa? Tarkistetaanko se oikeesti? Mulla tää Ausseihin lähtö vähän extempore ja ei hirveesti mitään säästöjäkään. Työpaikka kyllä on jo, jos pystyy osoittaan, että on työpaikka niin tarviiko tuommosta rahamäärää?

Sori jaardi kun puskin sun ketjuun, toivottavasti ei haittaa!  :)

Poissa RUU

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1301
Vs: Nuori neito pulassa
« Vastaus #2 : Elokuu 18, 2014, 03:49 »
Eiköhän tullille riitä näyttää Visa tai Mastercard -logolla koristetun kortin ja sanoo että paluulippu ostetaan sillä. Niinhän ne liput täällä ostetaan...  :peukkuy

Yleisestikin ottaen se maaginen $5,000 on vain arvio siitä kuinka paljon tarvitset vararahastoa siltä varalta että et saakaan työtä mutta haluat pysyä maassa vielä hetken ja pystyä poistumaankin kunnialla. Tarkoitus on estää tilanne, jossa ihmiset lojuvat kadunkulmilla kerjäämässä tai koittavat hakea keinoa saada sosiaalitukia.
Jos näytät normaalilta pohjois-eurooppalaiselta kelvolliselta ihmiseltä, niin pelkkä face value on 99.9% tapauksissa ihan riittävä eikä tullissa kysellä rahoista. Joistain muista maailmankolkista tulevien kohdalla tilanne voisi olla erilainen heidän taloudellisen taustansa vuoksi.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates