KYPSYNYT SUOMEEN!

Aloittaja Hannes, syyskuu 11, 2003, 04:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hannes

niin kuin otsikosta huomaa...:mad:

olisinkin kysellyt vähän tietoja joka lähtöön...

ensinnäkin: voiko Australiaan ostaa vain menolipun??jokainen yritys kun tuntuu kauppaavan vain menopaluupaketteja.

ja siksi kysyn, sillä mahdollisen vuoden reissuni jälkeen Australiassa en välttämättä olisikaan halukas lähtemään tänne byrokratiseen junttipohjolaan!! vaan jos vaikka matkaisin jonnekin muualle kauas pois hakemaan kokemuksia reppu selässä... se olisi elämää :D aaaahhh...

Tuleekohan sitten myös näitä viisumiasioita vastaan, esim Intiassa tai Thaimaassa??? Vai voiko sinne lähteä tutkimaan ja työskentelemään myös mahdollisesti ilman virallisia papereita?

Sitä juttua en myöskään oikein ymmärrä, kun (olikohan se nyt) Heidikin on ollut maassa jo 5?? vuotta, mutta jos viisumin saa vain vuodeksi?? Ilmeisesti olet vain jäänyt!?!?

olen kylläkin lähdössä vasta toukokuussa ilmeisesti, mutta matkakuume kasvaa ja kasvaa ja kasvaa ja haluan täältä pois!!!!!! :nuttu::nuttu::nuttu::nuttu:

kiitoksia kiinnostuneille ja vastanneille jo etukäteen :god:

Jouko

Hannes,

Australiaan siirtolaiseksi hyväksyminen on pitkä prosessi jossa arvioidaan mahdollisimman tarkkaan se mitä hyötyä ja mitä haittoja hakijasta maalle ehkä koituu, samoin arvioidaan hakijan mahdollisuudet selviytyä maassa itsenäisesti ilman sosiaalihuollon apua. Prosessi kestää useissa tapuksissa jopa pari vuotta joten suositteleen näin aluksi seuraavaa....

Suorita hakuja tässä  foorumissa ja lue tarkkaan kaikki ksysymyset ja vastaukset lävitse

Lue lävitse Dundernewsin Australia infopalsta  varsinkin viisumeja käsittelevä osa http://www.dundernews.com/aus/wmview.php?ArtID=41

Selaa myös lukijoiden lähettämiä linkkejä
http://www.dundernews.com/linkit/

Tutustu mahdollisimman tarkkaan Australian siirtolaisvirasto sivuihin
http://www.immi.gov.au/

Vielä tuosta menolipusta, yleensä turistiviisumi sisältää menopaluu lipun jolla koetaan varmistetaa että, turisti poistuu maasta loman jälkeen.

Suosittelen myös harkitsemaan Working Holiday systeemiä jonka turvin on erittäin hyvä tutustua maahan ennen muuttoa. Viisumin turvin pystyt tekemään rajoitetusti työtä ja samalla lomailemaan ja kiertämään Australiaa.


Ps. Jos ole lähdössä byrokratiaan pakoon niin siinä tapauksessa en suosittele Australiaa



- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

headwind

Hannes

Jos Suomi niin kovasti kypsyttää ja pois haluat niin olet varmaan jo todentanut että siellä maailmalla ei kypsytä? Jos näin on niin hyvä, tiedät mitä haluat ja kaikki OK mutta jos näin ei ole, mitähän paratiisia olet etsimässä?

Jos brittiläiset ovat byrokratian mallimaa, mahtaakohan Ossilassa, Brittien alusmaana, olla sekään asia paljoa paremmalla tolalla. Intiasta puhumattakaan. Kiva siellä Australiassa varmasti on reissailla, kuten "Legenda":nkin tarinasta voi päätellä.

Tällä foorumilla kannattaa kysellä neuvoja laittomasta työnteosta ilman viisumia. Se on kuin tulella leikkisi, näpit palaa varmasti. Niinkuin todennäköisesti käy jos sitä oikeasti yrität.

Menolipun saa matkatoimistosta sanomalla "menolippu kiitos" ja maksamalla riittävästi taaleria pöytään. Halvin kuulemani meno HEL-SYD = EUR 750. Ja sillä rahalla pääsee täältä pois ja kauas.

Toivotan mielenkiintoista matkaa ja uusia kokemuksia, ystäviä ja näkemyksiä. Lähde avoimin mielin!!

cheers
Headwind

[Edited on 10/9/03 by headwind]
Riku Aho

jounij

Ilman muuta menolippujakin on kaupan. Ne vain ovat suhteessa kalliimpia kuin menopaluuliput, ja muutenkin niiden kysyntä on vähäisempää kuin edestakaisten lippujen. Niinpä matkatoimistot keskittyvät markkinoinnissaan sellaisiin lippuihin, joita eniten kysytään.

Minä ostin vain menolipun tänne reilut 12 vuotta sitten lähtiessäni. Minun ei tosin tarvinnut miettiä, mitä tehdä vuoden päästä maahan saapumisesta, koska olin hommannut samantien pysyvän oleskeluluvan. Ei kukaan tämän foorumin jäsenistä ole tänne "vain jäänyt" (ilman viisumia).


Toteaa

[Editoitu 10/9/03 - jounij]
Jouni
Canberra

Reijo

Miksi ostaa vain menolipun kun meno-paluun saa halvemmalla.....jätät vain käyttämäät sen paluun. Näin itse tein kun aikanaan tänne tulin.

Eipä paljon kannata olla yliaikaa täällä viisumin vanhentumisen jälkeen, ei nimittäin ole takaisin tulemista jos niin teet

[Editoitu 10/9/03 - Reijo]
Reijo

Jaaks

Hannes :D

Missa pain muualla maailmaa olet matkustellut :??

Miksi valitsit Australian :??  Kuten Joukokin jo sanoi: jos byrokratia tokkii, niin palaapas lahtoruutuun ja valitse toinen kohdemaa :cool:

Viisumien tarpeesta Suomen kansalaisille :

Suomen kansalaisen viisumi  

Suomen kansalaisen tarvitsema viisumi haetaan kohdemaan Helsingissä tai lähinnä olevasta edustustosta.

Jokainen maa päättää itse viisumin (maahantuloluvan) myöntämisestä maahan saapuvalle ulkomaalaiselle. Suomen ulkoasiainministeriö ei siis voi järjestää viisumia ulkomaille.

On hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa, vaaditaanko matkakohteessasi viisumia.

Itsenäisesti matkustettaessa viisumi haetaan kohdemaan Suomessa sijaitsevasta edustustosta, tai jos Suomessa ei ole kyseisen maan edustustoa, lähimmästä kyseisen maan edustustosta ulkomailta. Valmismatkalla joissakin tapauksissa viisumin hankkiminen sisältyy matkanjärjestäjän palveluihin.

Myös oleskelulupa haetaan kohdemaan edustustosta.
Lisätietoja:

Kunkin maan viisumitarvetta tulee tiedustella ensisijaisesti kyseisen maan Suomessa olevasta tai lähinnä Suomea sijaitsevasta edustustosta.

Ulkoasiainministeriön passi- ja viisumiyksikkö
PL 176, 00161 Helsinki
Puhelin: (09) 160 05 (vaihde)
Fax: (09) 1605 5684
Sähköposti:oik-33@formin.fi

 
Lisatietoja Suomen Ulkoasiainministeriosta: http://formin.finland.fi/suomi/

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja Reijo



Eipä paljon kannata olla yliaikaa täällä viisumin vanhentumisen jälkeen, ei nimittäin ole takaisin tulemista jos niin teet


Usko tuo Hannes!Joskus nuorena ollessani Englannissa annoin lupieni tyhmyyttäni mennä parilla viikolla umpeen ja siitä seurasi kirje lähteä maasta.Noin kahden kuukauden kuluttua olin taas matkalla Lontooseen ja koska minulla oli vain menolippu,minulta evättiin pääsy maahan.Se oli elämäni nopein ulkomaan reissu,sillä muutaman tunnin kuluttua Englantiin saapumisen jälkeen olin jo takaisin koneessa Suomeen.

Tänne Australiaan lähtiessä ostimme menopaluuliput  sen tullessa halvemmaksi  kuin pelkkä  meno :D taas lapsille ostimme vain menoliput :D

Heidi

Hannes, nyt pitaa vahan tarkentaa tata minun tilannettani, ettei sinulla tai kenellakaan muulla ole sellaista kasitysta, etta olen maassa laittomasti. Tulin tanne vuonna 1997 turistiviisumilla, joka oli voimassa nelja vuotta, mutta vain kuusi kuukautta kerrallaan. Tama siis tarkoittaa sita, etta kuuden kuukauden valein piti poistua maasta ja sen jalkeen viisumi oli taas voimassa uudet kuusi kuukautta. Tulihan siina sitten kaytya vaikka missa puolen vuoden valein, mm. Uudessa-Seelannissa, Indonesiassa ja kerran jopa Suomessa asti. Vuonna 1999 paatin kuitenkin jaada tanne ja hakea oleskelulupaa. Sain ensin tilapaisen oleskeluluvan (tyolupineen) ja siita muistaakseni parin vuoden kuluttua sain pysyvan oleskeluluvan. Hakemani viisumi oli nimeltaan spouse-visa ja sita voi hakea australian kansalaisen tai pysyvan oleskeluluvan haltijan puoliso, kunhan pystyy todistamaan, etta yhdessa on oltu vahintaa vuoden verran. Nyt olen suunnitellut seuraavaksi kaksoinkansalaisuuden hakemista, mutta silla ei ole niin kova kiire. En ole muuten koskaan tavannut ketaan muuta, jolla olisi ollut tuollainen neljan vuoden viisumi ja se olikin aika kateva minun tilanteessani.

Mita tulee maassa laittomasti oleilemiseen ja sen seurauksiin, kaikki on erittain tapauskohtaista. Tutustuin taalla pari vuotta sitten eraaseen suomalaiseen, joka oli turistiviisuminsa umpeuduttua taalla muistaakseni pari vuotta laittomasti. Hanella ei ollut mitaan vaikeuksia tyonsaannin suhteen ja ajeli jopa ympariinsa omalla autollaan. Lopulta han jai kiinni, omaa tyhmyyttaan, silla han usein kertoili tarinaansa paikallisessa pubissa ja kerran poliisit sitten tulivat ja veivat mukanaan. Hanet kuljetettiin Melbourneen "detention centeriin" jossa han vietti varmaan kuukauden paivat, jonka jalkeen hanet lahetettiin Suomeen ja perassa tuli iso lasku "vankilassa" vietetysta taysihoidosta ja lentolipusta. Eli ei mikaan kovin onnellinen loppu talla tarinalla.

Toisaalta taas eras hyva ystavani (Pohjois-Irlantilainen) oli myoskin maassa varmaan parisen vuotta yliaikaa, mutta osti sitten lentolipun maasta pois ja "antautui" viranomaisille, jolloin tilanne on aivan erilainen. Vuoden kuluttua han anoi samaa spouse-visaa (uusi-seelantilainen puoliso, jolla pysyva oleskelulupa Australiassa) kuin minakin ja sai sen heti. Nyt han on jo saamaisillaan pysyvaa oleskelulupaa ja on muuten pyrkinyt poliisikouluun ja menestyksellisesti lapaissyt kaikki testit tahan mennessa.

Tassa siis muutama erilainen tapaus todisteeksi siita, etta joskus voi kayda lopussa hyvinkin, vaikka on lipsahtanut kaidalta tielta! En missaan tapauksessa suosi lain rikkomista ja maassa laittomana oleskelua, mutta aina on otettava huomioon olosuhteet tapahtumien taustalla jne. Australiaan on erittain helppo jaada laittomasti ja elaa taysin normaalia elamaa, mutta kuka haluaisi palyilla olkansa yli loppuelamansa miettien, etta jonain paivana matto vedetaan jalkojen alta???

johki72

Hannes,

Älä nyt ihan suoralta kädeltä Suomea junttipohjolaksi tuomitse.Kyllä se arki ja junttius tulee kuitenkin vastaan joka maassa tavalla tai toisella.
Elanto on tienattava,laskut maksettava ja kaupassakin on pakko joskus käydä:D:D

Eli pikkasen realistisuutta mukaan suunnitelmiin:D

iskater

lisaanpa nyt tannekin jotain.

naita tarinoita kuulee todella paljon ihmisista jotka ovat taalla yli oman viisuminsa. ja niista jotka jopa tekevat toitakin. juuri brisbanessa asuin samassa huoneessa amerikkalaisen kanssa joka oli ollut rockhamptonissa opiskelemassa, nyt opiskelut ohi. ja han tuli brissiin toihin, ja tekee kahta tyota, hostellille asumista vastaan ja......teki jotain muutakin rahasta. olipa kayda viela niin etta paasi melkein kouluun opettajaksi :o mutta se kariutui johonkin, taisi olla niin iso pala pojalle etta siina kohtaa tuli pupu poksyyn.

ja tama on myos yksi niista syista miksi W&H-viisumia myonnettaessa niita rahoja kysytaan (vaikkei tarkasteta) kuten myos se etta kun sinulla on meno-paluu liput on australian viranomaisilla aavistuksen turvallisempi olo etta lomailijat myos poistuvat maasta. koska kuten jo todettu, niitakin loytyy jotka tietoiseti jaavat tanne siihen saakka etta jaavat kiinni, elavat kadesta suuhun. ja tietavat etta australian valtio lennattaa kotiin kun saavat kiinni. lasku tulee perassa vaan ei aina tavoita maksajaa.

MiKaK

Hannes :)

Lähdin itse aika tarkkaan vuosi sitten irlantiin vähän samalla ajatuksella että nyt pitää suomesta päästä pois.. Mutta nyt näin vuoden jälkeen on monta asiaa joita suomesta kaipaa ja jotka on siellä paremmin! :)

Eihän tietysti sama välttämättä koske kaikkia maita, jossain voi jopa olla asiat paremmin kun suomessa ;)

Mutta silti, maailmaa täytyy nähdä että osaa arvostaa vielä enemmän omaa kotimaataan. :XXXX

Irlannista suomen kautta australiaan tulossa,
MikaK

riaapa

Niin, lasku tulee perässä, ja maahan ei ole takaisin pääsyä ennen kuin lento ym. on takaisin maksettu. Mutta kuten Heidin tarinoista ilmeni, laskun maksettuaan saattaa vielä hyvinkin saada vaikka pysyvän oleskeluluvan, jos ne muut ehdot täyttyvät.

Jos Suomi kyllästyttää, niin löytyy niitä ulkomaita vähän lähempääkin kuin Australiasta... Vois ensin kokeilla vaikka Eurooppaa, ja todellakin, arki on samaa myös ulkomailla. Mikan (ja Nalle Puhin) kanssa samoilla linjoilla: joskus on lähdettävä pois että voi palata.

Riina.
Riina

Surffari

Kuten jo aikaisemmin sanottiin, niin ota vaan menopaluu. Jos ei huvita palata niin peru tai muuta lento.

Toisaalta esim laivalla tukholmaan ja sieltä tarjouslento Bangkokiin josta taas kyttää hyvän tarjouksen ausseihin.

Vaihtoehtoja on rajattomasti.

Itse sain IMO edullisesti alla olevan flexible setin Kilroylta. Yhden reitin muuttaminen maksaa vain 26 eskoa. Ja esim paluulennon suomeen voi peruuttaa muistaakseni 4 päivää ennen lähtöä ja saa vielä rahat takaisin (miinus jokin komissio).

Minäkään en tiedä koska tulen takaisin vai tulenko, mutta joku pvm oli varattava, joten otin ton ihan randomilla. Päivämäärää muutetaan sitte jos ja kun tarvis tulee.

10/10/2003 HELSINKI  (HEL) -> STOCKHOLM (ARN)

10/10/2003 STOCKHOLM (ARN) -> BANGKOK  (BKK)

27/10/2003 BANGKOK -> SYDNEY  (SYD)

30/01/2004 SYDNEY  (SYD) -> AUCKLAND (AKL)

31/03/2004 AUCKLAND (AKL) ->  BRISBANE (BNE)

15/07/2004 SYDNEY  (SYD) -> BANGKOK (BKK)

30/07/2004 BANGKOK (BKK)  -> STOCKHOLM (ARN)

30/07/2004 STOCKHOLM (ARN) -> HELSINKI (HEL)

kristian

Kypsynyt Suomen byrokratiaan ? ?

Reppu selkaan ja maailmalle etsimaan valtiota, jossa tallaista epamieluisaa asiaa ei ole.
Vaikka Suomessa onkin jonkin verran  byrokratiaa, ( missa kehittytyneessa valtiossa sita ei olisi ) niin asiat voit hoitaa kuitenkin aidinkielellasi seka voit hyodyntaa vuosien varrella saamaasi kokemusta eri asioista esim. tarvittavista papereista, verotuksesta ym.
Kun tulet ulkomaille, niin saat aloittaa kaiken alusta....asiat yksinkertaisesti tehdaan toisin, tarvitset kenties sellaisia papereita, joista et ole tutussa ja turvallisessa Suomessa kuullutkaan. Tietty jos olet ainoastaan lomailelemassa ja taaloja on taskut pullollaan, niin itse ainakin kiertaisin kaikki "epamieluisat tunkkaiset konttorit" kaukaa....hotellin parvekkeella kalsarit jalassa ja cooleri kadessa :XXXX

Kahden kuukauden Australian kokemuksella yhdyn aikaisempiin kirjoittajiin, jos pelkaat byrokratiaa, niin kierra tama saari kaukaa.

Tullessani Australiaan tiesin, etta taalla ei "ehka kaikkia asioita hoideta samoin kuin Suomessa"
Muutama viikko siina meni ihmetellessa ja naureskellessa naiden oudoille jutuille ja tavoille seka erilaisten kurssien maaralle.
Jos haluat toihin, vaikkakin vain sekatyomieheksi rakennukselle...pitaa olla tyoturvallisuuskurssi suoritettu. Melkein tyo kuin tyo, niin  siihen sopiva kurssi pitaa olla kayty. Byrokratiaa riittaa !

Tulin WH-viisumilla maahan ja suoritin tuon "hanttimiehen kurssin" ja heti seuraavana paivana sainkin puuhastelua raksalta.

Jos olet menossa Thaimaahan toihin...tekemaan mita ? Hanttihommia...muutaman euron paivapalkalla ? ?
Jos taas omaat esi.m sukelluskouluttajan patevyyden, niin voit saada palkaa, joka vastaa hiukan paremmin  meille tuttua ajatusta palkan tasosta. Talloinkin tyo on parempi ottaa uuden kokemuksen kannalta, ennemmin kuin hankkimisena.

Suosittelen, etta lahdet matkaan avoimin mielin ja "et ovet paukkuen" Suomesta ja tulet tutustumaan uuteen maahan ja siella vallitsemiin asioihin...seka myos byrokratiaan.
Epailen, etta saat matkallasi todeta muutaman kerran asioiden hoidosta: mutku meilla Suomessa tehdaan nain, niin miksi taalla on nain :)

Lopetan vanha kenraalimme Enhrothin sanoihin:
Suomi on paras maa suomalaisille !

Avointa reissumielta !

Hannes

:nuttu::nuttu::nuttu::nuttu:

hieman ehkä äkäisesti kirjoitin, mutta kyllä ihan järki mukana...

joo kyllähän mua hieman itseänikin ihmetyttää, että voiko sitä ihminen vain reissata "asumatta" missään.Mutta sittenhän se selviää kun kokeilee?!?!? :??

No moni asia jo rupeaa tökkimään täällä Suomessa, ei ainoastaan mainitsemani byrokratia. Piirit on pienet ja rutiinit on aina samat. Haluan vain yksinkertaisesti muutosta ja ison sellaisen ehkä kaikenlisäksi.

Olen valmis nukkumaan pahimmassa tapauksessa taivasalla ja elämään täysin kädestä suuhun, mutta olkaa nyt ihmiset kilttejä ja älkää tuomitko mun haaveita vaan antakaa ihan käytännön vinkkejä, niin kuin muutama henkilö jo tuossa teki. :god:

Hannes

jukkan

Lisänä keskusteluun,

Byrokratiaa piisaa joka paikassa.
Pohjoismaissa se on usein järjellä hoidettavissa ja ovathan ne oikeusvaltioita. (tavallisen pulliaisenkin on mahdollista saada oikeutta).

Luokkayhteiskunnat euroopassa - pohjois-e-amerikassa, venäjä ja monet ns. kehitysmaat pelaavat aivan eri kortein.
-- siellä pieni ihminen jyrätään helposti.
Tosin on sielläkin porsaanreikiä ja mahdollisuuksia "oikaista" -- etenkin rahalla saa oikeutta ja byrokratia pelaa hyvin voideltuna.

Australian systeemiin en ole tutustunut, mutta luulen sen olevan englantilaista perua, eli mutkikas ja valtaa ja arvoa palvovan. (luokkayhteiskunnan peruja).
Ihmiset tavalliset ja tavallinen elämä Australiassa näyttävät olevan hyviä ja elämä letkeää. Hyvä mieliala ja ilmasto.

Sellaista vapausparatiisia ei luultavasti tässä maailmassa olekaan. Noita reppumatkailijoita näkee maailmalla paratiisia etsimässä
(lonely planet kirja kädessä kulkevat ohjeen mukaa).
Voisi sanoa, että liike on tärkeää kuitenkin.

Jouko

Hannes,

Hieman aiheesta sivuun mutta silti, tuosta taivaan alla elämisestä ja byrokratian pakenemisesta, kuitenkaan sen enempää esimerkkejä antamatta tai yllyttämättä.

Pari viikkoa sitten julkisuudessa oli taas kerran nyt jo 74 v. Venäläis-syntyinen Michael Fomenko, joka on asunut 50 vuotta Queenslandin viidakossa ilman suurempia byrokratia paineita.

Australian Tarzaniksi kutsuttu Fomenko vietti 50 vuotta sitten Sydneyssä ylellistä elämää, josta hän muutti asumaan pohjoisen metsiin, päällään vain shortsit ja pari puukkoa. Tuon jälkeen Fomenko on paikallisten asukkaiden mukaan asunut metsässä, käyttänen hyväkseen metsän antimia ja nukkunut omatekemissä kyhäelmissä, pysytellen tiukasti poissa julkisuudesta.

Paikka kuntalaiset ovat viime aikoina pitäneet silmällä 74 vuotiasta Tarzania, joka silloin tällöin on nähty hölkkäämässä paikallisella pikatiellä pitkiäkin matkoja. Kylän baaria pitävä henkilö on nyt huolissaan Fomenkon terveydestä, koska tämä oli ensimmäisen kerran pyytänyt häntä tilaamaan hänelle taksin kesken juoksulenkin.

Sanotaan myös että Fomenko on siniverisen Venäläisen Elizabeth Machbellin poika, ja että perhe matkusti Australiaan Japanin kautta 1930 luvulla.

Tiedossamme on myös suomalais-mies jolla oli tarkoitus muuttaa asumaan veneeseensä jonnekin Pohjois-Queenslandin rannikolle ja hankkia kaiken syötävänsä luonnosta.

Niin että kyllähän tuota byrokratiaan päässeen pakoon jossain määrin muuttamalla vaikka jonnekin erämaahan tai syrjäisille alueille, mutta onko se sen arvoista...


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

jukkan

Villi ja vapaa !

Kaivoshommissa on paljon "villejä" ja vapaita miehiä ja naisiakin.
Suomalaisia on myös noissa hommissa paljon (meinaan yksityisyrittäjiä).
Sisämaassa saa olla aivan rauhassa, ei paha maailma ahdistele.

Kalgoorlien seudulla wa, olen mm. käynyt.  Tuli mieleen usa-west !
Aitoa elämää, kovaa ja vapaata.

Kalgoorlie Miner lehdessä joskus mielenkiintoisia juttuja on.
Elämä kuljettaa ihmisiä.

Jaaks