Vinkkeja kaivataan Townsville/Alice Springs/Uluru/Adelaide matkalle

Aloittaja drifting, syyskuu 18, 2007, 20:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

drifting

Hei

olen ystavani kanssa matkaamassa campervanilla Townsvillesta Alice Springs/Uluru ja sielta sitten alas Adelaideen ja sitten melbourneen. Olisin vaan halunnut tietaa vinkkeja ym. siihe mita kannattaisi oottaa huomioon kun tallaisen matkan tekeen. Tietenkin olemme varautuneet siihen etta on extra kanisteri bensaa ja vetta mukana. Olisi kiva kuulla kokemuksia, jos joku on tallasen keikan jo heittanyt. Missa voi turvallisesti pysahtya ja yopya campervanilla jne.

Niina 8)

Leokatti

Naapurin isäntä oli aiemmin poliisina NT:ssa. Hänen mukaansa ei missään nimessä kannata pysähtyä tienvarteen unille Pohjois-Territoriossa vaan aina ajaa seuraavaan motelliin/kylään/stationille etc.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Heidi

Kokemusta ei ole Niinan suunnittelemasta reissusta, mutta tulee vaan vakisin mieleen, miten kavi englantilaiselle Peter Falconiolle muutama vuosi sitten...  :(

arixmel

You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

drifting


Amalia

Joo tosi kannustavia kommenteja. Itsella suunnitelmissa Sydney-Melbourne-Perth jne reitti lahto marraskuussa. Maasturi on jo autotallissa.

Leokatti

Eipä tässä ole ollut tarkoitus pelotella ketään, mutta tosiasiat on tosiasioita ja ne kannattaa ottaa huomioon. Naapurin isäntäkin oli kyllä ihan vakava asiasta sanoessaan. Kyllä siellä pärjää, kun käyttää järkeä ja on varovainen. Millainen sota siitä syntyisikään, jos nyt ei varoiteltaisi ja sitten jotain tapahtuisi??
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

dinkum

Kun täällä näistä tosiasioista yritetään muistuttaa niin

ko matka Townsville - Mt.Isa - Tenant Creek - Alice Springs - Uluru - Adelaide - Melbourne on noin 4800km, jonka ajamiseen menee 70km/h keskinopeudella jo yksistään suunnilleen 3vrk (72tuntia), josta suurin osa alueilla joilla Rovaniemen eteläpuolinen Suomi vaikuttaa tosi tiheään asutulta seudulta. Esimerkiksi viimeinen talo n. 100km ennen Ulurua Curtin Springs on karjatila, jonka pinta-ala 4500 km2, eli 65 x 70 km (vastaa matkoja Turusta Saloon ja Huittisiin). Eikä tila kai ole poikkeuksellisen suuri siellä päin (osoite: curtingsprings.com).

Ilmasto on suomalaisittain ainakin matkan pohjoisosalla suomalaisittain lämmin, hyvin lämmmin tai tosi kuuma (yli 40 Celciusta) ja hyvin kuiva vuoden ajasta riippuen. Tosi kuiva voi tietenkin olla hetkellisesti tai pitempääkin tosi märkä, jolloin ei ainakaan kannata olla ns. joen kuivalla pohjalla koska hetken päästä siellä voi pari metriäkin vettä.

Sitten kannattaa muistaa nämä kaikki takaperoiset jutut pohjoinen on kuumempi kuin etelä ja aurinko on keskipäivällä enemmän pohjoisessa kuin etelässä, joten varjo on keskipäivällä etelässä.

Kyllä minusta nämä luontoon liittyvät jutut menevät ohi ko. automatkalla mahdollisista takamaiden moottorisahamurhaajista ja ryöstäjistä, vaikka nekin huomioon kannattaa ottaa. Itse tuli ajettua 2006 maaliskuussa vain Alicesta Uluruun (450km) ja olipa autiota ympäristöä koko matka.
Hannu "Outback Hill"
Dinkum Huckleberry
Turku

drifting

hEI

ajattelin vaan ilmoittaa etta olemme selvinneet hengissa Alice Springsin road tripista. Suosittelen lampimasti (siis kirjaimellisesti aika hikinen matka ;) ) Matkalle todellakin kannattaa varata paljon vetta, jota kylla saa joka kylasta lisaa. Meidan campervan toimi koko matkan moitteettomasti ja matka sujui joutuisasti. Ajoimme Townsvillesta 4 paivassa Alice Spingsiin. Matkalla pysahdyimme mm. Devils Marbles mika on ehdottomasti upea paikka ja siella saa ilmaiseksi myos yopya. Uluru ja Kings Canyon ja Cooper Pedy tuli myos tutkittua lapikotaisin. Kyllahan se matka oli pitka mutta once in a life time kokemus. Suosittelen!

Amalia

Hei drifting,

Kiva kuulla etta reissu meni hyvin. Kauanko te kaytitte koko matkaan Townsville/Alice Springs/Uluru/Adelaide aikaa?