Backpackerin tuliaiset australiasta...

Aloittaja Minna, huhtikuu 21, 2004, 12:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anski

Jaaks :)

Mista pain Brisbanea tuota vaakumipakattua krokoa ja kengurua saattais loytaa?
Kavin muutamassa turistikaupassa Queen St:lla eilen, ei nayttanyt niissa olevan ollenkaan. Ja mieluiten tietenkin ostais sielta missa ei olis tuota turistilisaa. Thanks!

Jaaks

Anski :D

Kokeile Black Pearl Epicure : http://www.blackpearl.com.au/1.html
Se on 36 Baxter Streetilla Valleyssa.

Tai sitten James Street Markets, joka on kanssa siella Valleyssa ja tietysti James Streetilla (tarkemmin James St ja McLaughlin St kulmassa) :D

riaapa

Olikohan se Tiikeli joka mietti että saako viedä Suomeen purkillisen punaista hiekkaa... en löytänyt siitä mitään rajoituksia tuolta Tullin sivuilta, mutta kasvien tuomisesta löytyy rajoituksia tästä linkistä:

http://www.tulli.fi/en/02_Publications/02_Customer_bulletins/restrictions03.jsp#5
Riina

susuli

Me kuljeteltiin ystäväni asekokoelmaa ympäri Eurooppaa toissa kesänä; yhteensä 30 kiloa teräaseita. 2 tomahawkia, 2 140 cm pitkää "tarau sormusten herrasta"- miekkaa, lukuisia veitsiä ja puukkoja. Ruumaan pantiin ja aina meni läpi. Ko kokoelma roikkuu Vantaalaisella seinällä, voi hyvin ja näyttää hyvältä. Uskoisin ettei yhden kirveen kanssa tule kummoisia ongelmia, tai mistäs minä tiedän:sormetr
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-

petra

Sanna,

Appeni vei viime elokuussa fiskarssin kirveen australiaan. No problems. Itseasiassa taytyy tunnustaa etta ei edes kaynyt mielessa etta asiassa olisi jotain ongelmia :pyhimys Kirves matkusti tietysti ruumassa. Lentoyhtio oli Qantas ja lentoreitti Lontoosta Singaporen kautta Sydneen josta viela jatkoyhteys Canberraan. Eli laukut on varmaan skannattu useaan otteeseen. Jotenkin tuntuu etta pieni kirves ruumassa, tuvallisesti pakattuna, ei yksiksensa voi aiheuttaa ongelmia??:?:?

Petra

sanna77

Kiitos Petra ja Susuli:peukkuy En ajatellut itsekkään että yhden kirveen kuljettamisesta tulisi ongelmia....:?

Löysin kuitenkin Fiskarssin kirveen Bunningsilta ja tulin siihen tulokseen että ostan sen kirveen täältä. Mutta jotta äiti ei pääse liian "helpolla" niin pyysin häntä tuomaan exelin suksisauvat :D

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja sanna77
Mutta jotta äiti ei pääse liian "helpolla" niin pyysin häntä tuomaan exelin suksisauvat :D

Exelillä on myös edustus Australiassa - vieläpä jollain melbournelaisella firmalla (FSM:n sihteeri Anneli ainakin tietää firman yhteystiedot, ja mitä luultavimmin ne löytyisivät myös Exelin veppisivuilta). Mutta melko varmasti ne sauvat tulevat Suomesta ostettuna halvemmiksi.


Tuumaa
Jouni
Canberra

Sannuli

Olipas kaikkea mielenkiintoista. Vegemitekin tuli selväksi mitä se on (luultavasti) eikä kovin houkuttele. Tuo kengurunliha kyllä kuulosti mukavan eksoottiselta, varsinkin kun lueskelin joskus hyviä reseptejä toisaalta :)
Nyt pitää pistää siskolle listaa, että mitä kaikkea haluankaan tuliaisiksi. Paljon helpompaa nyt pyytää jotain kun on pitkä lista mitä kaikkea siellä onkaan tarjolla.
Ja tuosta ennakkoluulosta ruokia kohtaan. En järin pidä vihanneksista tai mistään ruuasta, ellen tiedä mitä syön. Kaverin vaimo on kuitenkin thaimaalainen ja tekee hyvää ruokaa ja mukisematta olen syönyt hänen tekemänsä keitokset ja muut vaikken ole aina tiennytkään mitä kaikkea siellä on seassa. Hyvää on enkä vielä ole kuollut ;)

Vegemite

Sannuli.
Joo, aiheeni ei ollut ruokapuolen vaan sen käsittelyn jälkeiseen tapahtumaan liittyvä asia, joka oli muunneltu vielä "paketiksi" kavereille.
Höh höö.:hahhaa Sori, en ole kerennyt reagoimaan aikaisemmin.

Suski

Moikka!

Mulla kotiinlahto lahenee ja kun kerran viina on taalla halvempaa, niin taytyy sita suomeen raahata:roue mutta ma en tieda tullirajoituksia, siis paljonko alkoholia saa suomeen vieda??

Paljon kiitoksia!

Jaaks

Suski :D

Riippuu tietysti lennatko Suomeen suoraan EU:n ulkopuolelta vai onko sinulla valilasku ja koneenvaihto jossain muuaalla Euroopassa jolloin viimeinen lentosi Suomeen on EU:n sisainen :?


LainaaVeroton tuonti EU:n ulkopuolelta
Matkustaja saa tuoda Suomeen tullitta ja veroitta alkoholijuomia ja tupakkatuotteita omaan tai perheensä käyttöön tai lahjaksi seuraavasti
Alkoholijuomat   1 litra väkeviä (yli 22 %)
TAI 2 litraa aperitiivejä (maks. 22 %) TAI kuohuviinejä
Lisäksi:   2 litraa mietoja viinejä JA 16 litraa olutta

Veroton tuonti toisesta EU-maasta
Matkustaja saa tuoda toisesta EU-maasta verollisina hankkimiaan alkoholijuomia ja tupakkatuotteita verovapaasti omaan käyttöönsä ilman määrällisiä rajoituksia.



http://www.tulli.fi/fi/03_Yksityishenkilot/index.jsp


1 litra vakevia, niin tuskin tarvitsee raahaamisesta puhua :hahhaa

ps.  muista etta vaikka saisitkin ne jossain muussa maassa ensin EU:n sisaan, niin Suomen Tulli voi kysya kuitit ostoksista ja jos et ole maksanut EU veroa, niin sitten maksat Suomen tullissa :sorry

Suski

Kiitos vastauksesta!!!
eipa kovin kummosia maaria sita alkoholia saa sitten suomeen vietya, mutta eipa voi mitaan. mulla tosin on valilasku viennassa, mutta jos suomen tullissa voi lopulta joutua maksamaan veroa, niin enkohan ma pysy kiltisti noissa sallituissa maarissa:pyhimys

-susanna-

Jaaks

Suski :D

Tuskin ne mitään Helsingissä tarkastaa ja varsinkin jos ennen tulliin menemistä revit ne lentoyhtiöiden laput laukuistasi, jotka kertoo, että ne on tulleet suoraan Australiasta, niin enpä usko kenenkään edes epailevan.

Riski on tietysti aina olemassa ja sen voi ottaa vain sinä :D