Lapset ja passi

Aloittaja SatunnainenMatkailija, syyskuu 01, 2010, 04:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

SatunnainenMatkailija

Hei,
minulla ja puolisollani on vielä ns vanhanaikaiset passit (voimassa 2016 asti). Lapsemme 5 v on merkitty kummankin passiin. Matkatoimistostamme saimme vastauksen että lapsilla tulisi kuulemma minne tahansa matkustettaessa olla omat passit. Onkohan näin. Ainakin Israeliin päästiin 1,5 v sitten näin.

Poliisin sivuilla Suomessa ei ole asiasta infoa. Viisumihan vaaditaan jokaiselta (ollaan ihan turistimatkalle tulossa). Viisumisivuilla mainittiin, jos nyt oikein ymmärsin, että vaikka lapset olisi vanhempien passissa, pitää olla oma viisumi. Tästä päätellen ei  siis vaadittaisi omaa passia. Mutta miten oikein on? olisin kiitollinen oikeasta vastauksesta

Meilla kun ei nyt syksyn Australiareissun jälkeen ole tarkoitus matkustaa ulkomaille seuraavaan viiteen vuoteen. Siksi pidän turhana rahanmenona lasten passeja, jos sen vain voi välttää.

SaQ

Kylla se sielta tutusta immista (www.immi.gov.au) aika helposti loyty vastaus tahankin kysymykseen:

How eVisitor Works (http://www.immi.gov.au/visitors/tourist/evisitor/how-evisitor-works.htm):

Bringing family

A separate eVisitor is required for each family member travelling with you to Australia, including those who are under 18 years of age and are included on your passport.

Eli jos tuota en ihan pain seinia tulkitse niin eVisitor kaikille haettava ja lauseesta kay ilmi epasuorasti etta maahan paasee lapset, jotka on merkitty vanhempien passiin kunhan heilla on tuo eVisitor.

Jos haluaa pelata taysin varman paalle niin kannattaa selvittaa viela mika on kaytanto kentalla jonne tekee valilaskun. Helpoiten loytyy sen maan viralliselta sivulta tieto tai jos ei selvia niin soittamalla heidan suurlahetystoon. Ainakin itse uskon heita enemman kuin tammoisia foorumille kirjoittelevia googlettajia  :)