Töitä ohjelmistosuunnittelijalle rannikon kaupungeista

Aloittaja Sirrus, elokuu 16, 2011, 04:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Sirrus

Mitäs mahdollisuuksia olisi löytää töitä noista suuremmista rannikkokaupungeista kuten Sydney, Brisbane tai Gold Coast? Onko mitään mahdollisuuksia löytää työnantajaa joka sponsoroisi viisumin, vai onko käytännössä ainoa vaihtoehto hakea pitkän kaavan kautta tuota general skilled migration viisumia ihan itsekseen ja vasta sitten työnhakuun? Koulutus on DI ja työkokemusta Java- ja web-ohjelmoinnista n. 4 vuotta suomessa ja muutama kk. alan harjoittelua eri maissa. Olen tuolta seek.com.au katsellut että valtavasti olisi sopivia paikkoja, mutta jokaisen kohdalla lukee "you must have right to live and work in this area" etc...

fatamorgana

Jos olet alle tai juuri kolmekymppinen, WH-viisumi hakuun ja matkaan. Tulimme mieheni kanssa kumpikin silla nyt kesakuun alussa ja kokopaivatoita loytyi 3-4 viikon haun jalkeen kummallekin, omalta alalta myos. Kummallakin meista on korkeakoulututkinto. Miehelle on jopa lupailtu 457-viisumia eli employer sponsoredia, eli hyvalta nayttaa jatkon kannalta!

WH:lla paaset kokeilemaan tyontekoa taalla ja hyvalla maihalla paaset paikkaan, jossa sinuun tykastytaan ja halutaan pitaa pysyvammin, ja sponssataan se viisumi. Osa tyonantajista karsastaa WH:ta, koska se yhdistetaan joskus vain seasonal-toihin kuten hedelmanpoimintaan. Kuitenkin professionaalipuolella etenkin contractor-toihin (valitysfirman eli agencyn kautta tehtavat tyot, vahan kuin vuokratyota mutta paremmin_ehdoin_ja_pysyvammin_sopimuksin) WH on kuumaa valuuttaa.

Jos olet yli kolmekymppinen, vaihtoehdoksi jaanee skilled 175 tai state sponsored - vastaava (en nyt muista numeroa), niihin kumpaankin on siis se pisteytysjarjestelma.

Rohkeasti matkalaukku koneeseen ja tanne uutta elamaa etsimaan, ainakin taalla Perthissa toita on vaikka muille jakaa  :)

Sirrus

31v joten WH:n ja matkalaukun pakkaamisen voi toistaiseksi unohtaa, jos independent gsm visan saaminen voi kestää vuosiakin. Sitä odotellessa täytyy tyytyä pommittelemaan hakemuksia sponsorin toivossa, mutta hiljaista taitaa olla.

fatamorgana

Harmillista. Kannattaa kuitenkin tsekata esim. Regional-visa
Skilled – Regional Sponsored (Provisional) Visa (Subclass 475)

niita kasittaakseni saa nopeammalla aikataululla kuin GSM175-viisumin, jonka kasittelyaika on 1-1.5v, paatos voi tulla nopeamminkin totta kai.

Tutkaile myos occupational development ja trainee-mahdollisuudet, http://www.immi.gov.au/students/sponsored/
Saattaisi avata reitin esim. yliopistolle toihin, tai muuhun sopivaan laitokseen, jossa voisit suorittaa samalla jotain erikoistumista/lisaopintoja. Myos (lisa)opiskelu taalla voisi olla yksi vaihtoehto, opiskelijaviisumilla saa tehda toita 20h/vko.

Tuttumme sai tyon ja sponsoroijan 457:lle Suomesta kasin, juurikin lahettamalla aktiivisesti hakemuksia. Contractor-firmat saattavat olla kiinnostuimpia, googlaa niita. Tosin oli kaivosalalta, en tieda miten kova tyontekijapula it-puolella on. Kannattaa myos muistaa, etta suurkaupungeissa kilpailu on kovaa ja ehka vahan syrjemmalla (kuten taalla Perthissa, joka on takalaisittain syrjassa) saattaisi tarpata paremminkin.

Onnea matkaan, jospa jotain avautuu! Yksi vaihtoehto olisi tulla turistiviisumilla 3 kk:ksi ja etsiskella hommia paikan paalla, voisi loytya se sponssaajakin. Eli jos oikein kovasti haluat unelmasi toteuttaa, muutaman kuukauden breikki toista Suomessa ja saastoilla tanne tsekkaamaan tilanne.

Sirrus

Ok, kiitti vinkeistä! Opiskelua en taida enää kestää tässä elämässä, mutta täytyy tiirailla noita regional viisumeita ja alihankintafirmoja. Nykyisen projektin loputtua talvemmalla myös talviloman pidentäminen palkattomalla ja Australian visiitti voisi olla mahdollista. Ihan lopareita en viitsi ottaa ennen kuin uutta on tarjolla. :) Oikeaan kaupunkiin muutto on myös iso motivaattori minulle tässä koko hommassa, joten koitan nyt niistä vielä vähän aikaa ennen kuin alan harkita mitään periferiaan muuttoa. Toki sitäkin voi sitten porttina viisumiin harkita, jos mikään muu ei auta.