Lordi Euroviisuissa

Aloittaja Emppu, toukokuu 19, 2006, 14:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

rituli

Mun mielestä täällä Suomessa on mennyt liian pitkälle tää loordikohu. Toki lehdistön pitäisi ja pitää kunnioittaa toiveita ettei esim. kenenkään pärstäkuvaa laiteta ilman lupaa lehtiin, mutta siinä tapauksessa meidän pitäisi nousta barrikaadeille melkein joka ikisen muunkin julkkiksen ja poliitikon takia jotka ovat toivoneet lehdistön jättävän heidät rauhaan :eye:

Raiwå

Rituli:eye:

Ajatella että aina ovat kailottamassa Suomen euroviisuvoittajista. :nuttu:
Kyllähän siihen 45v jälkeen kyllästyy tollaseen:P




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

zetax

Ensi vuonna Suomen viisuedustajaksi sitten joko Tomi Metsäketo tai Annika Eklund niin ei tarvitse vouhottaa (Suomen karsinnan toinen ja kolmas)

rituli

Nojaa, silloin mennään missä tahansa asiassa liian pitkälle kun aletaan antamaan tappouhkauksia :nuttu: ja näitä tappouhkauksia on jaeltu kuulemani mukaan ainakin seiskan sivuilla ja jollakin toisella keskustelusaitilla. Kyllä tuohtua saa ja touhuta, mun puolestani, mutta tuo menee jo liian pitkälle :eye:

Timo

Tosi on, tappouhkaukset ja väkivalta menevät liian pitkälle, mutta niitä on netin palstoilla niin helppo lietsoa. Eiköhän se vähän rauhoita tilannetta, että Lordi nettisivuillaan vetosi väkivallattomuuden puolesta.

Kyllä noiden parin lehden toimituksen olisi pitänyt tajuta se, että viisuvoitto vie suomalaiset hurmokseen, ja tässä tapauksessa nimenomaan Lordin fanit, eli nuoret, joilla tunnetusti on valtava into päällä, mutta joskus järki vähän hakusessa. Ei olisi kannattanut lähteä heittämään bensaa tuleen tuolla tavalla. Ihan sama kuin olisi vuoden -95 jääkiekkomestaruuden joku uskaltanut avoimesti loukkaamaan Suomen joukkueen pelaajia. Turpiin siinäkin olisi tullut loukkaajille ja rajusti.

Mitä olen seurannut noita seiskan palstan ja suomi24:n kommentteja niin kyllä monien kommenteissa asia saa vähän laajemmatkin mittasuhteet, eli kritisoidaan roskalehtien rahanahneutta ja sitä ettei välitetä uhreista eli julkkiksista pätkääkään.  Eli olen näkevinäni asiassa jopa samanlaista kapitalismin kritiikkiä kuin oli taustalla noissa vapun hulinoissa (ainakin osittain).

Olipa kuitenkin hyvä, että voittaja oli nimenomaan Lordi. Sen verran viehtynyt olen sekä musiikkityyliin, kappaleeseen, esityksen ulkoasuun että asiaan liittyvään "sosiaalianarkiaan". Tuskinpa olisi tullut paljoa kiinnitettyä huomiota asiaan, jos kyseessä olisi ollut vain ihan tavallinen viisuvoitto.

Georgk

Taten kehoitan Australian suomalaisyhteisoa protestoimaan Lordin kuvien julkaisua pitamalla viikonlopun ajan kasvoillaan Ilttiksen sivuilta saatavaa naamaria:

http://www.iltalehti.fi/kuvat/lordi/naamari.pdf

Varmasti hyva keskustelunavaaja myos lauantaiaamun pikkutunneilla...

Mahdollista toki on etta aussibaarien ja Suomen linnanjuhlien poket seuraavat samaa dresscodea...

:P
The ships hung in the sky in much the same way that bricks don\'t.

Timo

LainaaAlkuperäinen postittaja Georgk
Taten kehoitan Australian suomalaisyhteisoa protestoimaan Lordin kuvien julkaisua pitamalla viikonlopun ajan kasvoillaan Ilttiksen sivuilta saatavaa naamaria:

Hah, onneksi mun ei tarvitse, koska olen tällainen luomulordi. Siitä pääsemme hyvään syyhyn olla iloinen tästä tapahtumasta. Aikaisemmin, kuten ehkä joku muistaa, olen kantanut huolta siitä, että ulkoministeriö tai Suomen lähetystö kehottaa minua Suomi-kuvan varjelemisen nimissä piilottamaan pärstävärkkini säkkiin. Nyt ei sitten tarvitse kun kysymykseen "oletteko te kaikki suomalaiset tuollaisia" voi vastata vetoamalla Lordiin ja kertomalla, että tämä on itse asiassa vain naamari, jota en halua koskaan riisua. :P

Tästä on jo käytännön kokemusta työpaikalta kun tiistaina töihin tullessani, oli oveni pieleen teipattu Lordin kuva onnittelutekstein varustettuna. Siihen minä sitten kysymään, että eikö olekin näköinen.

Silppu

Tulee mieleeni tästä kansanliikkeestä Lordin yksityisyyden puolesta tuo taannoinen Muhammed sarjakuvista syntynyt kohu.

Kukaan ei saa tietää että miltä kultin johtohahmo Putaansuu oikeasti näyttää. Rokkikansan pyhiä arvoja on nyt loukattu. Lehdisto laittoi kuitenkin vastaan, ja julkaisi kuvat sananvapauden tähden. Kuvan julkaisseita lehtiä pitäisi kuulemma nyt boikotoida. Muitankin uhkauksia on sadellut. Kuitenkin yli 160 000 suomalaista allekirjoittanutta varmasti vain lisäävät lehden myyntiä.

Olisikohan nyt pääministeri Vanhasen vuoro pyytää rokkikansalta anteeksi kuvien julkaisua, kuten tapahtui Muhammed pilakuvakohussa? Entä kuka uskaltaa alkaa ylläpitämään nettisivua jossa julkaistaan kaikkien bändiläisten kuvat? Siinä vinkki Joukolle Dundernewsin markkinointiin. :eureka :pepsodent

Mutta onhan tämä aivan loistava markkinointikeino! Ihmiset pysyvät kiinnostuneina kun  bändiin liittyy jotain salaperäisyyttä. Kansa vain ei tiedä toimivansa juuri Lordin managerin käsikirjoituksen mukaan.

Timo

LainaaAlkuperäinen postittaja Silppu
Rokkikansan pyhiä arvoja on nyt loukattu.

On loukattu Suomelle suuren palveluksen tehneiden ihmisten toivomusta ja pyyntöä. Suuri osa suomalaisista on varmasti vilpittömästi sitä mieltä, että  nuo ihmiset ovat ansainneet tuon kunnioituksen. Varsinkin kun naamiot kuuluvat Lordi-ilmiöön. Ne ovat heidän työasunsa.

LainaaLehdisto laittoi kuitenkin vastaan, ja julkaisi kuvat sananvapauden tähden.

Ei lehdistö laittanut vastaan. Suurin osa lehdistöstä niin kuin muistakin tiedotusvälineistä kunnioitti heidän toivettaan jo Ateenassa. Vain muutama lehti maailmalla, yksi suomalainen maakuntalehti ja yksi Suomessa toimiva tanskalainen sensaatiolehti asettivat oman markkinointinsa ja rahanahneutensa hienotunteisuuden edelle.

Vai että oikein sananvapauden? Mikseivät julkaise sananvapauden nimissä esimerkiksi kuvia presidentin sukupuolielimistä?  Siksi eivät julkaise, että vapauteen kuuluu myöskin vastuu ja toisen kunnioittaminen. Siitä noilla lehdillä ei ole aavistustakaan.


LainaaEntä kuka uskaltaa alkaa ylläpitämään nettisivua jossa julkaistaan kaikkien bändiläisten kuvat? Siinä vinkki Joukolle Dundernewsin markkinointiin. :eureka :pepsodent

Ehkäpä alat itse ?  
Mutta Dundernewsin voit jättää rauhaan. Tuolla asialla kun ei ole mitään tekemistä australiansuomalaisuuden tai Australian kanssa.  

LainaaMutta onhan tämä aivan loistava markkinointikeino! Ihmiset pysyvät kiinnostuneina kun  bändiin liittyy jotain salaperäisyyttä. Kansa vain ei tiedä toimivansa juuri Lordin managerin käsikirjoituksen mukaan.

Lordi ei varmasti tarvitse maineensa ja suosionsa ylläpitämiseen noin halpoja keinoja.

Onneksi tuolla "kansalla" on olemassa muitakin arvoja kuin markkina-arvot. Kyllä minä ainakin uskon, että suomalaisissa, hevinuoret mukaan lukien, on vielä olemassa esimerkiksi oikeudentuntoa, reiluuden ihannointia ja toisen ihmisen kunnoitusta. Kyllä tässä asiassa minusta on takana noita arvoja ja iso kasa vilpitöntä närkästystä epäreiluutta kohtaan.

eevis

Täytyy sanoa, että minustakin on harvinaisen epäkunnioittavaa mennä pilaamaan joukkion ilmeisesti kymmenen vuoden työ roolihahmojensa ylläpitämisessä. Sananvapaus ei saa ajaa ihmisten yksityisyyden kunnioittamisen yli. Kyseessä ei tietenkään ollut vaikka bändin jäsenten henkilötunnusten ja osoitteiden julkaiseminen lehdessä, mutta heidän uransa kannalta ilmeisen tärkeän mystiikan vesittäminen. Bändi itsessään ei kauheasti minulle henkilökohtaisesti merkkaa, mutta roskalehtien toiminta saa niitä kohtaan ennestäänkin tuntemani kuvotuksen entisestään kasvamaan. Jos oltaisiin Jenkeissä, tulisi hiton iso oikeusjuttu... kerrankin voisin kannattaa muuten idioottimaista jenkkityylistä miljardiluokan korvausvaadetta. Yuk. :peukkua
Dees - We will bloody bounce back!!!


Jaaks

Kyllä Silppu on nyt mielestäni ihan oikeilla jäljillä tuon markkinoinnin suhteen sekä Lordin ja kuvat julkaisseiden lehtien kohdalta.  
Onhan se nyt tunnetusti niin, että negatiivinenkin maine kääntyy positiiviseksi ajan kuluessa. Pääasia on, että nimi, oli se sitten sen bändin tai kuvat julkaisseen lehden säilyy ihmisten muistissa, vaikka sen syytä ei enään muutaman kuukauden kuluttua muistaisikaan ja myynti lisääntyy.

Siitä tarvitseeko Lordi noin ?halpoja? keinoja suosionsa ylläpitämiseen voin vain sanoa, että jokainen vähänkin mainonnan ja markkinoinnin kanssa tekemisissä ollut tietää minkä hintaista se voi olla, joten mitä halvempi sitä parempi.
Johan sen jokainen ymmärtää, että Lordin pyyntö kuvien julkaisemattomuudesta oli nykyiselle ?Bulevardilehdistölle? suorastaan pyyntö julkaista ne.

Suurin osa Euroviisujen voittajista on kuukauden parin jälkeen voitosta vaipunut täysin unholaan, mutta tuskin tulee näin käymään Lordin kanssa, jos Suomen kansa jaksaa jatkaa sen julkisuudessa pitämistä vielä jonkin aikaa.
Toivottavasti vaan aihe kuvien julkaisusta leviää kunnolla myöskin ulkomaille, sillä eipä se pelkkä suomalaisten kannatus pitkälle riitä.

?Julkkisten? kasvokuvien julkaiseminen on nyt kai hieman eri asia kuin valtionpäämiesten privaattien ruumiinosien kuvien julkaiseminen.
Samoin en kyllä usko, että on ainoatakaan vastaavasta aiheesta nostettua ja voitettua oikeusjuttua myöskään suuresta United States of America, jossa on ollut kyse normaalista julkisen henkilön valokuvasta.

Eihän yksi vanha valokuva mitään mystiikkaa vesitä tai hävitä, vaan oikeastaan lisää sitä.
Jälleen kerran mennään vanhoihin markkinoinnin oppeihin, että se pieni julkaisu jostain super salaisesta ainoastaan nostaa ihmisten mielenkiintoa kyseiseen.  Kuinka monta suomalaista ei ennen kuvien julkaisua ollut edes kiinnostunut koko bändistä tai heidän musiikistaan, mutta nyt on kaikki ?herkkähipiäiset? liitoutuneina ja bändin suosio senkuin kasvaa, vaikkakaan ei ehkä musiikillisen annin vuoksi vaan julkaistujen kuvien, mutta kuitenkin ja sehän on se pääasia.

rituli

Mitä enemmän kansa kohisee siitä kansikuvasta ja mitä kauemmin, sitä varmemmin tämän mr. Lordin oikea henkilöllisyys+kasvot muistetaan. Antaisivat jo olla :P Lehti teki väärin, mutta mitä muutakaan seiskan kaltaiselta roskalta voi odottaa?
Niitä tappotuomioita oli lähetelty myös niille toimittajille suoraan, eli jengi ei tyytynyt pelkästään uhoamaan jollain keskustelusaiteilla.

Jotenkin mullekin tuli tästä mieleen se aiemmin kohuttu muhammed-piirustus juttu :eye:

Silloin kun tää muhammedkohu alkoi, oli varmasti joka ainoalla media ja suurimmalla osalla yksityishenkilöistäkin tiedossa etteivät muslimit hyväksy profeettansa julkista (tai muutakaan) pilkkaamista tai edes ns. viattomia kuviakaan ko. henkilöstä. Kuitenkin ne kuvat tuli ja muslimimaailma kohahti ja kovasti tuntui kohahtavankin.
Hyvin harvat suomalaiset tai muunkaan maalaiset (ei muslimit)  nousivat silloin näin voimakkaasti lehdistöä vastaan, oli toki marsseja ym..mutta nekin oli usein muslimien itsensä järjestämiä (ainakin Suomessa). Miksi silloin suomalaiset vetosivat lehdistön sananvapauteen ja käskivät muslimien suurinpiirtein pitää turpansa kiinni asioista mistä eivät mitään ymmärrä? Mikä niin suuri ero näillä kahdella asialla loppujenlopuksi sitten on, ettei toisessa asiassa lähdetty puolustamaan toista ja toisessa ollaan valmiit tappamaan lehdistö sananvapauden tähden? Niin ja olen lukenut Suomessa jopa mummoihmisten suivaantuneita kirjoituksia seiskan tempauksesta, ettei ne kaikki barrikaadeilla seisojat ole nuoria :D

*miettii hän*

Timo

No, nyt ovat sekä Seiska että Katso-lehti molemmat pyytäneet anteeksi, ja kohua herättäneen lehden kansi poistettu seiskan sivuilta.

Se, että miksi nyt Lordia puolustetaan, mutta muka ei puolustettu muslimeja, joiden pyhiä arvoja oli loukattu. Ellen nyt ihan väärin muista, niin taisi ministeri Tuomioja ainakin tuomita julkaisun toisten uskonrauhaa loukkaavana, samoin kuin keskusteluissa moni piti sitä ainakin mauttomana.  Sitä paitsi erona tähän Lordin tapaukseen on kuitenkin se, että tuossa Muhamed-jutussa oli osallisena vieras kulttuuri (vaikkakin maahanmuuttajien kautta suomalaisille entistä arkipäiväisempi). Sen sijaan Lordin kohdalla on kysymys enemmän oman kulttuurin arvojen ja jopa perinteiden  loukkaamisesta. Voisi sanoa, että kyse on "selkään puukotuksesta oman väen kesken". Tuollaiselle käyttäytymiselle ei riitä  perusteluksi se, että Lordi on  suunniteltu ja myös ammattilaisten markkinoima tuote.  Sitä se on osittain mutta ei kokonaan. Ei kaikkea, mitä yhtye sanoo ja tekee pidä tulkita laskelmoinniksi.  Eikä kaikkea tässä maailmassa voi eikä pidä arvioida markkinoinnin opeista käsin.

HS ja Iltalehti siteeraavat asiassa mediatutkijaa, joka sanoo mm. "Osittain syntynyt kohu varmaan johtuu siitä, että Lordi-yhtyeen jäsenet niin selkeäsanaisesti toivoivat, että maskittomia kuvia ei julkaistaisi. Yhtye on halunnut olla nimenomaan fantasiahahmo, ja näköjään yleisö on sen hyväksynyt"... "Kyllä tämä kielii siitä, että yleisö on osaksi kyllästynyt juorulehtien tapaan toimia. Lordihan on etenkin nyt voittonsa jälkeen kansansuosikki - poliitikkoja kohtaan ollaan ehkä vähän tiukempia".
Iltalehti on esimerkiksi hyväksynyt tuon idean ja mennyt riemukkaasti mukaan noihin fantasialeikkihin mm.  antamalla noita Georgk:n esittelemiä naamariohjeita. Addressin allekirjoittajien suuri määrähän kertoo siitä että kansa on närkästynyt tempauksesta, ei siis pelkästään Lordia ole petetty vaan kansaa, on menty sotkemaan toisten leikit, eikä se ole kivaa.  

Kyllä Lordi on ollut omissa piireissään suosittu jo ennen euroviisuja. Siitä kielii mm. vilkas levymyynti (mm. platinalevy Suomessa) ja jo ennestään täysi keikkakalenteri. Myös ulkomailla on esiinnytty ja viisuvoiton myötä varmasti on saavutettu suosio metallipiireissä, eikä se siellä varsinkaan hevillä unohdu.  Kyllä musiikillistakin osaamista löytyy enemmän kuin tuon euroviisuhitin perusteella voisi päätellä.

Ei todellakaan tarvita mitään "halpoja" eli moraaliltaan halpa-arvoisia julkisuuskikkoja tuon suosion saavuttamiseen. Kyllä bändi varmasti on sen verran realistinen, ettei kuvittelekaan nousevansa koko kansan ABBA-yhtyeeksi pitkästä aikaa, vaikka nyt suosion huumassa tekeekin jopa tangomarkkinakeikkoja.

Silppu

Timo :D

Aivan täysin huumorilla ja pilke silmäkulmassa kirjoitin ehdotuksen Dundernewsin markkinoimiseksi tuollaisen ilmion avulla. Siksi perässä oli tuo hymiokin. Itselläni ei ole mitään aikomusta perustaa aiheesta sivustoa. Tarkalleen ottaen en edes ehdottanut kuvien julkaisemista Dundernewsissä, vaan annoin vinkin markkinoinnista.

Käsittelin siis kommentissani vain ilmioitä ja konsepteja suhteessa Muhammed pilakuvakohuun. Olen pahoillani jos pahoitin sillä jonkun mielen.

Silppu

Timo

Ei vöriöitä, Silppu :D
Vaikka ei mennytkään tuo pilke minulle ihan jakeluun, en minä ainakaan  siitä mieltä pahoittanut, ja tuskin kukaan muukaan. Keskusteluhan on kuitenkin pysynyt ihan asiassa (?).  Kyllä tosiaan välillä tuntuu, että tästä on tulossa yhtä vakava asia kuin Muhamed-pilakuvakiistasta.  Täytyy nyt vain toivoa, että tämän illan suuri juhla Helsingissä sujuu ilman kahinoita.

Jaaks

Muslimeja on maailmassa n 1,600,000,000 ja valokuvien julkaisusta ärtyneitä Lordin kannattaja  Suomalaisia tai yleensä suomalaisia :confuse - Hello

Tottakai ne lehdet pyytää anteeksi ja TAAS lukijamäärä kasvaa, koska nimi pysyy mielessä - molemmilla.

En ollenkaan epäile tai edes ihmettele, että Lordi ei olisi ollut suosittu Suomessa jo ennen Euroviisuja, ja kun siellä Platinan saa jo myytyään 10,000 singleä tai 30,000 albumia.
Sanoiko joku aikaisemmin, että yli 160,000 suomalaista (ja nyt jo varmasti huomattavasti enemmän) on ottanut osaa tuohon adressiin ja todennäköisesti ostaneet Lordi Musiikkia, niin heillähän pitäisi jo olla ?Timanttilevy? taskussa :pepsodent

Leokatti

Pistin nimeni listaan minäkin. Biisi on tarttuva, soi päässä jo ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen ja hullut suomalaiset monsterit oli niin piristäviä. Seiska puhkaisi kuplan - ei kiva :mad:
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Timo

Tässä videota väenpaljoudesta ja siitä, miten hauskaa siellä oli näillä 80 - 90 000:lla juhlijalla.

jounij

Tiedotettakoon, että Lordi sai voitollaan aika hyvin huomiota Canberrassakin: Uusimmassa Canberra Timesin sunnuntailiitteen kannessa on Suomen lippua liehuttava bändin jäsenen kuva, ja tuon lehden ensimmäinen aukeama on omistettu kokonaan Lordi-ilmiölle. Ja heti Euroviisujen paikallisen näyttämisen jälkeisenä aamuna (eli viime maanantaina) sain jo kello 7:10 puhelun ABC:n suositun paikallisradioaseman toimittajalta, joka pyysi minua ohjelmaan haastateltavaksi. Noh, mikäpäs siinä: pitihän sitä muutama Lordia puoltava sana mainita canberralaisille aamumurojen painikkeeksi. Heti töihin mentyä sain ensimmäisen haastattelun kuulleen (positiiviset) kommentit. Myöhemmin viikolla tavatessani lekurini hänkin huomautti kuulleensa haastatteluni. Kyllä se Lordi nyt valloittaa maailman!


Arvelee
Jouni
Canberra

eevis

LainaaAlkuperäinen postittaja jounij
Kyllä se Lordi nyt valloittaa maailman!

Näin vaan näyttää olevan. Crazy Finns... :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


MH

LainaaAlkuperäinen postittaja jounij
Tiedotettakoon, että Lordi sai voitollaan aika hyvin huomiota Canberrassakin: Uusimmassa Canberra Timesin sunnuntailiitteen kannessa on Suomen lippua liehuttava bändin jäsenen kuva, ja tuon lehden ensimmäinen aukeama on omistettu kokonaan Lordi-ilmiölle. Ja heti Euroviisujen paikallisen näyttämisen jälkeisenä aamuna (eli viime maanantaina) sain jo kello 7:10 puhelun ABC:n suositun paikallisradioaseman toimittajalta, joka pyysi minua ohjelmaan haastateltavaksi. Noh, mikäpäs siinä: pitihän sitä muutama Lordia puoltava sana mainita canberralaisille aamumurojen painikkeeksi. Heti töihin mentyä sain ensimmäisen haastattelun kuulleen (positiiviset) kommentit. Myöhemmin viikolla tavatessani lekurini hänkin huomautti kuulleensa haastatteluni. Kyllä se Lordi nyt valloittaa maailman!


Arvelee


Meidän Canberrassa asuva suomalaiset juuret omistava tuttava sanoi taas että Lordi ei sille auennut ollenkaan. No ensi kuussa se on tulossa Suomeen "lämmittelemään" niin täytyy varmaan opettaa se oikean musiikin ääreen.

Timo

Muistithan, Jounij, näyttää niille radion kuuntelijoille oikeat käsimerkit \,,/ On kuulemma Suomessa päiväkodeissa iso ongelma nykyään se, että lapset ruokarukouksen sijasta näyttävät hevimerkkiä. Minäkin sitä puolisolle täällä demonstroin ja sain vastauksen "after long time you show you love me!". Ja sama merkki näyttäessäni videota kauppatorilta. Kyllä se tosiaankin on rakkaudentunnustus  viittomakielellä. Hän kun sitä kieltä on aikoinaan joutunut työnsä puolesta käyttämään.  No, tässä Lordin tapauksessa se kyllä toimiikin ihan yhtä hyvin rauhan ja rakkauden merkkinä kuin pirunmerkkinäkin.   Ja niin ihastuttavan tasapuolinen ilmiö tuo Lordi kun antaa jotakin myös kuulovammaisille
:god:

Joka tapuksessa saavat tiukkapipoisimmat vanhemmat kauhistelun aihetta. Sehän on jo selvää, että pojat ovat kautta aikojen leikkineet hirviöillä, mutta saattaa olla jollekulle liikaa se,  että tyttöjen suosikkilelu ensi jouluna on muumio-Barbie
:hahhaa


Tiedä nyt valoittaako ihan koko maailmaa, mutta kyllä Lordi ja hevimusiikki saavat varmaan uusia ystäviä ympäri maailmaa, ihan vauvasta vaariin, ja mummoon ennen kaikkea. Tosin monilla innostus mennee äkkiä ohi. Vaikea kuvitella, että noin raskas musiikki, vaikka hyvin melodista onkin ja kiehtovalla visuaalisella annilla varustettuna, sentään mihinkään ABBA-tasolle yltää.  Vaan mistäpä tuota koskaan varmalla tietää kun ovat maailmankirjat tuolla "koko perheen viihdettä" saralla jo muutenkin niin sekaisin tuon viisuvoiton takia.

eevis

LainaaAlkuperäinen postittaja Timo
Muistithan, Jounij, näyttää niille radion kuuntelijoille oikeat käsimerkit \,,/

Heh, kiitos Timolle sivistämisestäni, olen ihmetellyt koko ajan, mikä ihme häkkyrä tuo on, kun sitä joka paikassa teksteissä näkyy... hehheh nyt vihdoin selvisi! :hahhaa
Dees - We will bloody bounce back!!!


Timo

Eevis :D  
Tämä wikipedian artikkeli sivistää meitä asiassa vähän lisää. Kuten näkyy, Vanhanen, Tennilä ja muut merkin nykykäyttäjät eivät sitä ihan oikeaoppisesti tee. Siitä lienee peräisin tuo, että monilla se näyttää tältä viittomalta (video)

eevis

Heh, kiitos lisäsivistyksestä, Timo! :peukkuy Meinaan mä olisin kyllä seuraavaksi mennyt yrittämään tuota shaka-merkkiä, ja ollut siis täysin passé... :hahhaa
Dees - We will bloody bounce back!!!


datapair

Tervehdys!

Jos jotakuta kiinnostaa, niin tässä olis Kalle Niemen suomennos.

 Ylen kilpailutekstitys suomensi Lordin voittokappaleen. Ei muuta kuin  hoilaamaan/laulamaan
   
  Hard Rock hallelujaa!
  Ovat pyhimykset repaleina
syntisten yössä
Ilman opastavaa valoa
ovat karitsat eksyksissä
  Ukkosen lailla seinät romahtaa
ja kivet vieriä saa
Rockin tuomiopäivässä
pitää sielut paljastaa
  Salamat voimallaan
väärät profeetat maahan iskee
Kuun kohotessa
merkkiä odotamme
Ja ihmeissämme nousemme
  Rock 'n' Roll enkelit
tuo hard rock hallelujaan
Demonit ja enkelit yhdessä
ovat tulleet katsomaan
Rock 'n' Roll enkelit
tuo hard rock hallelujaan
Jumalan luomakunnassa
yliluonnollisen korkealle kohoaa
  Tosiuskovaiset
toki pelastetaan
Täytyy veljien ja siskojen
pysyä uskossaan
Tuomiopäivänä
rockin uskalikot voittaa
Harlekiineista hyvät
uudet kuninkaat saa
  Salamat voimallaan
väärät profeetat maahan iskee
Kuun kohotessa
merkkiä odotamme
Ja ihmeissämme nousemme
  Rock 'n' Roll enkelit tuo
hard rock hallelujaan
Demonit ja enkelit ovat
yhdessä tulleet katsomaan
Rock 'n' Roll enkelit
tuo hard rock hallelujaan
Jumalan luomakunnassa
yliluonnollisen korkealle kohoaa
  On siivet selässä,
sarvet päässä
On hampaat terävät
ja silmät punaiset
En ole ihan enkeli,
en edes langennut enkeli
Liity siis meihin
tai on osoitteesi helvetti
  Hard Rock hallelujaa...
  Rock 'n' roll enkelit...
 
Ylen kilpailutekstitys
Suomentaja: Kalle Niemi

Terveisin Tapio

jounij

Kun kerta Suomi ja Eesti (Viro) muutenkin jakavat Maamme-laulun kansallislauluna, niin miksei sitten tätäkin:

http://www.youtube.com/watch?v=M2roPaSJdk0


Katseluvihjeen antaa
Jouni
Canberra

Jaaks

Hieno linkki Jouni :god:

Johan Tallink osti Silja Linen ja mitä onkaan seuraavana vuorossa :?

Jouko

Kiitti Jouni, olihan siinä viron pojilla yritystä...:roue


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Urul

--- Kaksi suomalaista kaveria kuoli ja joutui Helvettiin.
  Seuraavana päivänä piru pysähtyi tsekkaamaan miten kavereilla meneja  löytää heidät  pukeutuneina toppatakkeihin, käsineisiin ja karvalakkeihin ja molemmat lämmittelevät tulen  ääressä.
 Piru ihmettelee:
 Mitä te teette?
 Me ollaan Suomesta, lumen, jään ja kylmyyden maasta. Ollaan vaan tyytyväisiä kun päästään lämmittelemään välillä,vastaavat suomalaiset tyytyväisinä.
Piru toteaa, ettei näillä kavereilla ole tarpeeksi huonot  oltavat ja kääntää lämpöä entistä kuumemmalle. Seuraavana aamuna piru pysähtyy taas  suomalaisten viereen ja löytää kaverit samasta paikasta, samoissa varusteissa lämmittelemästä tulen ääressä.
Piru ihmettelee:
 Täällähän on aivan helevetin kuuma, ettekö te huomaa sitä?
Niinkuin me sulle eilen kerrottiin, me ollaan Suomesta lumen,jään ja kylmyyden maasta. Ollaan vaan tyytyväisiä kun päästään välillä lämmittelemään, toistavat suomalaiset vastauksensa.

 Tästä piru vetää herneen nenäänsä ja päättää fiksata näiden kahden hommat kertaheitolla. Piru vääntää lämmön kuumimpaan mahdolliseen asentoon.

Ihmiset kiljuu ja valittaa joka puolella ########ä, mutta piru löytää suomalaiset tulen äärestä kesätakit päällä hellehatuissa grillaamasta makkaraa ja juomassa kaljaa.
Piru on tyrmistynyt ja kysyy:
Kaikki täällä olevat on paistumassa, viheliäisessä kurjuuden tilassa ja teillä kahdella näyttää olevan hauskaa?
Me ei usein koeta lämmintä säätä Suomessa, joten me haluttiin grillata kun kerrankin sää suosii, vastasivat suomalaiset tyytyväisinä hymyillen.
 Piru on niin raivoissaan, ettei tiedä mitenpäin olisi. Sitten hän keksii ratkaisun. Suomalaiset tykkäävät kuumuudesta, koska he ovat eläneet koko ikänsä kylmässä. Piru päättää kääntää kaiken  lämmön poishelvetistä.
Seuraavana aamuna lämpötila on alle nollan ja jääpuikkoja, roikkuujoka paikassa. Ihmiset hytisee niin kovin, että hampaat kalisee, eivätkä voi tehdä muuta kuin valittaa tuskaista oloaan. Piru hymyileeja lähtee etsimään kahta suomalaista.              Piru löytää heidät pukeutuneina toppatakkeihin, käsineisiin ja karvalakkeihin, hyppimässä ja huutamassa riemusta kuin hullut.
 Piru vääntelee käsiään epätoivoissaan:
Minä en ymmärrä, kun käännän kuumalle, te olette tyytyväisiä  ja kun tulee jäätävän kylmää te olette edelleen onnellisia. Mikä  teissä on vikana?
Suomalaiset katsovat pirua yllättyneinä:
Etkö sä tiedä? Silloin kun Helvetti jäätyy,
Suomi on  voittanut  eurovisionin laulukilpailut!


sanni

Meiltakin on muuten toista lahdossa jengia Suomeen ens vuoden viisuja kuuntelemaan. Lordi saa ihmiset liikkeelle ympari maailman, it seems! p

RUU

Suomessa on näemmä valittu edustaja tämän vuoden viisuihin. Ilon ja kunnian sai Hanna Pakarinen, kappaleena Leave me Alone. Kappale on kuunneltavissa & katseltavissa tuolla Ylen sivulla.

Näin ensikuulemalta veikkaisin, että kisojen järjestäminen hoidetaan vuoden kuluttua muualla kuin Pasilassa. Ihan ehjä mutta tasapaksu ja mitäänsanomaton sävellys eikä siinä esityksessäkään täältä kuunneltuna mitään erityistä potkua ollut. Arvion takana erehtymättömät korvani ja lahjomaton makuni höystettyinä huonoimmilla mahdollisilla kuuntelulaitteilla eli nettiyhteydellä kaukaa & pilipalikuulokkeilla.   ::)
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

MH

Tässähän vain pidetään huoli ettei yle joudu taloudelliseen ahdinkoon mikä tulisi jos se järjestäisi kisat kahtena vuonna perätysten. ;D ;D ;D

jounij

Minusta taas tuo uusi biisi on hyvinkin sovelias edustaja Euroviisuihin. Rokkaa mukavasti eli poikkeaa tarpeeksi siitä tavanomaisimmasta eurohumpasta, muttei kuitenkaan ole liian monimutkainen kipale jäädäkseen soimaan suuren yleisön korvissa. Euroviisuissa jos missä tarvitaan tällaista rallatteluelementtiä! Viisumenestykselle ei myöskään liene haitaksi esittäjän edustava ulkonäkö.


Kehuu
Jouni
Canberra

Timo

Onpahan taas selkeästi rokkia eikä mitään perinteistä eurolällyä. Finalisteja en ole kuullut, mutta mitä kappaleiden nimien ja esittäjien perusteella voisi päätellä, näytti olevan raskaampi rokki aika hyvin edustettuna. Jukka Kuoppamäestä en tiedä, mutta enemmän veikkaisin sinne lällypuolelle menevän. Ja onhan tuon Pakaraisen levy-yhtiö sentään sama kuin oli Lordin, joten ainakin markkinointikoneisto pyörinee tehokkaasti vielä viimevuotisilla rasvoilla.

Minusta mielenkiintoista on, ja sen takia aion seurata kilpailua, nähdä, toteutuuko ennustus, että Lordin imussa kisoihin lähetetään tänä vuonna paljon hevi- ja rokkibändejä. Jos näin käy, niin minulle ainakin passaa, olisi niin mukava nähdä Deep Purple tai Sex pistols Englannin edustajana, ja Ronnie James Dio Italian, Ebba Grön Ruotsin... tai jotain yhtä mielenkiintoista.