Maksamattomat sakot, ongelma maahantulolle?

Aloittaja isorapu, kesäkuu 18, 2019, 01:32

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

isorapu

Hei,

Olin kaverini kanssa ausseissa muutaman kuukauden vuokra-autoilla tehdyllä road trip -reissulla alkuvuodesta 2017. Kuukausia reissun jälkeen Suomen postiluukusta pamahti kahdet eri ylinopeussakot, jotka olimme saaneet peltipoliisin kameramateriaalin perusteella. Molemmissa sakko oli jotain aivan naurettavaa, tyyliin 600 dollaria per keissi 111km/h ajamisesta 100km/h alueella, summissa oli ulkomuistista aika miehekkäästi mitä lie perintä/viivästyslisiä. Vuokraamot eivät maininneet sakoista mitään autoja palauttaessa, ja sakot tulivat täytenä yllätyksenä.

Laitoin silloin maillla oikaisupyynnön ko. osavaltioiden viranomaisille, jossa pyysin kohtuullistamaan sakkoja ja kerroin kuinka on kohtuutonta vaatia viivästyskorvauksia sakoista joista kuulen ensi kertaa nyt tyyliin elokuussa kun sakot oli ajettu helmikuussa. Armoa ei herunut. Jätin sitten vain sakot maksamatta, kukaan ei koko tänä parin vuoden aikana ole ollut yhteydessä enkä ole saanut yhtään muistutuslaskua. Viranomaisilla on osoitteeni, puhelinnumeroni ja mailini mutteivät ole lähettäneet edes muistutusmailia.

Ensi talveksi olisi suunnitteilla aussireissua, luuletteko että tästä voi tulla ongelmia koko maahan pääsemisen suhteen? Mistä asian voisi tarkistaa? Auttaako, jos nuo sakot mahdollisine lisäkoron lisäkorkoineen maksaisi pois vai onko tässä jollain mustalla listalla joka tapauksessa?

Kiitos avusta! Ja saa moralisoida jos haluaa. Aussit on ihana maa ja mielellään olisi maata tukenut parilla sakoilla, summat vaan olivat omasta mielestäni aivan kohtuuttomia ja kun mitään ei koskaan kuulunut homma vaan jäi.

Osavaltiot oli Victoria ja Qld.

Lisäys: Nyt olisi vaan ihan normaali 3kk turistiviisumi haussa. Senhän saan netistä, mutta pelkään siis että saan viisumin, ostan lennot ja maksan airbnb:t sun muut mutta rajalla sitten käännytetään tai heitetään tyyliin vankilaan.