Opettamaan Australiaan

Aloittaja sannas, maaliskuu 20, 2018, 18:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

sannas

Moikka!

Kyselisin semmoista, kun olen englannin opettaja (tosin en peruskoulussa kauheasti opettanut) ja teen tällä hetkellä myös erityisopettajan pätevyyden antavia erillisopintoja. Nämä opinnot loppuvat siis ensi vuoden huhtikuussa. Haluaisin hakea Australiaan erityisopettajan tittelillä skilled independent visalla (189) mutta voinko hakea tätä jo vaikka en ole vielä saanut tätä erityisopettajan pätevyyttä virallisesti? Lisäksi minulla ei tietenkään ole työkokemusta tästä erityisopettajan pestistä.

Ja mites tuo state nomination toimii, jos esimerkiksi sieltä saisi kutsun jos pulaa erityisopettajista...?

Kiitos jo etukäteen, jos joku osaa tähän jonkinlaista informaatiota antaa!  :D

RUU

Sannas, jos olet Facebookissa, kannattaa littyä ryhmään 'Australian suomalaiset'. Siellä on joukossa myös opettajia, jotka osaavat kertoa paikallisesta koulujärjestelmästä ja opettamisesta täällä. Huomaa, että koulu on järjestetty osavaltioittain ja on avuksi, jos rajaat kysymyksesi sen osavaltion mukaan mihin haluaisit ensisijaisesti töihin.

Noihin pysyviin viisumeihin vaaditaan 'Skills Assessment' ja niissä tavallisesti vaaditaan myös työkokemusta siitä työstä, jonka nimikkeen haluat tunnustettavaksi viisumia varten. Se, kuinka monta vuotta kokemusta pitää olla, vaihtelee eri ammattien välillä. Toinen asia, joka sinun tapauksessasi kannattaa miettiä ja keskutella tuolla Facebook-ryhmässä läpi on se, että Australiassa taitaa olla varsin vähän "erityisopetusta" sinällään. Sen sijaan suositaan "integroitua" opetusta eli kaikki oppilaat laitetaan samaan luokkaan (pl. tietyt tapaukset) tavallisen opettajan iloksi.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates