Brisbanen kaupunginosat, muutto maaliskuussa

Aloittaja puuk, tammikuu 30, 2016, 03:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

puuk

Hei!

Olemme kahden alle kouluikäisen lapsiperhe ja saapumassa Brisbaneen maanantaina. Pääasiallinen tarkoitus on opiskelu QUTissa kesäkuuhun 2017 asti. Viisumit ja muut on luonnollisesti kunnossa, mutta olisin halunnut kysyä vinkkejä Brisbanen eri kaupunginosista. Eli asiaa QUTin Gardens Pointin campukselle on lukukausien ajan, mutta koska luentoja ei ole kuin puolet vuodesta ja nekin ei-ruuhka-aikaan, niin olisin kysellyt sopivia kaupunginosia vähän pidemmän ajomatkan päästä.

Eli, jos commute keskustaan ei olisi kynnyskysymys, niin mikä kauempi suburb olisi mieluinen?

Meillä on nyt kuukaudeksi tilapäinen airBnB kämppä, jona aikana on tarkoitus löytää pysyvämpi asunto maaliskuun alusta lähtien. Olisi mahtava kuulla vuokraamiseen liittyviä vinkkejä laajemmin, tosin niitä löydän varmasti etsimällä itsekin. Lähinnä nuo kauemmat kaupunginosat kiinnostaa. Usein kriteereinä on keskustan läheisyys ja suositukset koskee oikeastaan aina niitä. Itsellä kun se keskustan läheisyys ei ole niin nuukaa niin olisin mielellään kuullut suosituksia hyvistä, vähän kauemmista suburbeista.

RUU

Puuk, autoilun sijaan kannattaa harkita julkisia kulkuneuvoja. Auton pysäköinti keskustassa ja sen lähellä on hyvin rajoitettua ja/tai kallista. Jos välttämättä pitää autolla tulla, vuokraa itsellesi autopaikka jostain parkkihallista, niitä saa tyyliin $300 - $400 /kk (6 tai 12 kk sopimuksella) osapuilleen 5 - 15 min kävelymatkan päästä kampukselta.

Helpoimmin pääset Gardens Pointiin junalla, joka pysähtyy South Bank -asemalla. Siitä on n 10 min kävely joen yli QUT:lle. Käytännössä tämä tarkoittaa eteläisiä tai itäisiä alueita. Lasten kanssa esim Wynnum / Manly ovat kivoja.
Toinen vaihtoehto on junalla Roma Street tai Central -asemille, molemmista 15 - 20 min kävely. Silloin vaihtoehtoja on myös kaupungin länsi- ja pohjoisosissa, esim Sandgate.
Tai voit tulla bussilla. Ne linjat, jotka käyttävät Busway (erillinen bussitie) ovat nopeimmat, tosin hyviä linjoja tulee myös tavallista katuverkostoa pitkin ihan Gardens Pointin lähelle. Tämä avaa paljon lisää mahdollisuuksia mutta ehkä kannattaisi vähän tarkentaa haluttua etäisyyttä / matka-aikaa ja alueelta vaadittavia piirteitä ennenkuin mietitään mahdollisia alueita (ostoskeskukset, koulut, puistot & metsät, jne alueella?).
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

puuk

Kiitos vastauksesta RUU.

Tuo Wynnum/Manly alue tuntuu kyllä kivalta, ja me ollaan sitä tutkittukin jo aiemmin. Kiva kuulla että se mielestäsi sopisi. Alueet näyttäisivät olevan noin puolen tunnin junamatkan päässä southbankistä, mikä tuntuu vielä ihan sopivalta matkalta. Periaatteessa meillä ei ole vielä juurikaan mitään preferenssiä. Kouluista ei tarvitse välittää vielä pariin vuoteen joten oikeastaan jos alueella olisi jotain palveluita, niin se on tietysti plussaa :)

Saavumme tosiaan maanantaina, ja meillä on siinä kuukausi aikaa ihmetellä ennenkuin asunto pitäisi löytyä. Koitan tarkentaa toiveita hieman heti kun saamme pienen käsityksen kaupungista.

RUU

Lainaus käyttäjältä: puuk - tammikuu 30, 2016, 16:28
Kouluista ei tarvitse välittää vielä pariin vuoteen joten oikeastaan jos alueella olisi jotain palveluita, niin se on tietysti plussaa :)
Ihan varmistuksena: tämä tarkoittaa sitä, että lapset ovat nyt korkeintaan 2 - 3-vuotiaita. Oikein?
Prep-luokalle mennään sinä vuonna, jolloin lapsi on 5 vuotias kesäkuun loppuun mennessä eli jos täyttävät alkuvuodesta niin menevät kouluun sen vuoden alussa (4.5 - 5-vuotias), loppuvuodesta täyttävät seuraavan vuoden alussa (5 - 5.5-vuotias).
Education Queensland > Enrolling your child.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

puuk

>Ihan varmistuksena: tämä tarkoittaa sitä, että lapset ovat nyt korkeintaan 2 - 3-vuotiaita. Oikein?

RUU, juuri näin, ei ole kuin muutamasta viikosta kiinni, mutta onneksi esikoisen koulunalku olisi 2018 eikä 2017.