Unelmia toteuttamaan

Aloittaja KimmoH, heinäkuu 26, 2015, 02:06

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

KimmoH

Tuossa alkuvuodesta tuli taas kipinä että olis kiva totetuttaa unelma ja lähteä ulkomaille töihin. No pienen etsinnän jälkeen törmäsinki australian työsivuille ja kappas siellähän oli oman alan töitä aika kivasti tarjolla ja melkein päivittäin tulee uusia paikkoja haettavaksi.

Australia onkin aina kiehtonut niin mikäs olisi sen parempaa kuin asua ja tehdä töitä siellä. Ja kun jokin asia jää päähän pyörimään niin se pitää toteuttaa ku ei sitä muuten mielenrauhaa saa :D

Tässä onkin sitten luettu tätä foorumia välillä aamun tunneille asti ja koitettu ottaa selvää kaikesta mahdollisesta mikä liittyy viisumin hakemiseen yms.

Olen tällä hetkellä 32 vuotias ja toimin yrittäjänä (tmi) pintakäsittely alalla, pääasiassa metallituotteiden maalausta. Tarkoitus olisi että ensi vuoden puolella pistäisin viisumihakemuksen skilled independent 189 mikäli pisteet sen hakemiseen täyttyy.
Toinen viisumi mikä kävi mielessä oli tuo temporary work visa subclass 457 mutta taitaa olla sama hakea tuota 189 kun on tarkoitus pysyvästi lähteä työskentelmään/asumaan. Mikäli ehdotuksia muihin visa vaihtoehtoihin mitä kannattaa harkita niin kuuntelen mielellään.

Tässä on jo cv:tä, cover letteriä väännetty ja työtodistukset käännetty englanniksi.
Yrityksen laitteille ja koneillekin olisi jo aika vahva ostaja ehdokas ja niiden myyminen onkin ollut se isoin huolenaihe että onneksi se puoli näyttäis lupaavalta.

Kysymyksiä varmaan tulee vielä monia mutta tuossa nyt muutama.

On tarkoitus käydä tuossa entisen pomon juttusilla lähiaikoina ja ottaa allekirjoitukset noihin käännettyihin työtodistuksiin niin riittääkö se vai pitääkö niihin käydä vielä joku viranomaisen varmennus hakemassa?

Ja onko ne miten tarkkoja työtodistuksen ulkoasusta? Tein tuon käännetyn ihan samanlailla ku on tuo suomi versiokin. Eli onko väliä onko esim. työnantajan yhteystiedot oikeassa ylälaidassa vai ihan alhaalla?

Ja pitääkö olla millainen todistus yrittäjyydestä? Riittääkö esim. kaupparekisteriote englanniksi ?

Jospa tässä kaikki sujuis hyvin ja pääsis toteuttamaan pitkä aikaisen unelman.

Kiitos jo etukäteen

jounij

Enpä ole kuullut, että keneltäkään olisi kyselty työ- tai yrittäjyystodistuksia Australiassa, eli niiden ulkoasulla ei mahda olla suurta merkitystä. Tärkeämpää on laittaa cv:hen ainakin kahden hyvin englantia puhuvan henkilön puhelinnumero. Mutta toisaalta epäilen, ettei monikaan australialainen työnantajakanditaatti ala soitella Suomeen asti referenssien perään.


Onnea toivottaen,
Jouni
Canberra

RUU

Kimmo, you are over-engineering it.  :D

Kuten Jouni jo viittasikin, täällä kirjallisilla työtodistuksilla ei ole juuri mitään käyttöä vaan se hoidetaan soittamalla nimeämillesi yhteyshenkilöille / suosittelijoille (reference). Pomo tai hänen pomonsa on hyvä valinta yhdeksi ja toiseksi ehkä joku merkittävä asiakas, oman firman asiantuntija tai toisen yksikön pomo, tms. Etenkin jos yritys täällä hakee tekijöitä rekryagenttien kautta, heillä on 4 - 6 kysymyksen lista jonka he käyvät puhelimessa läpi. Ulkomaisten suosittelijoiden kohdalla sähköposti voi olla toimiva myös.

Omalla alallani on itse asiassa tapana tarjota suosittelijat vasta kysyttäessä, haastattelun jälkeen. Se tarkoittaa käytännössä sitä etät on päässyt parhaan noin kolmen joukkoon, joista varmistetaan taustat ja haetaan vähän lisätietoja suositusten avulla. Resumessa lukee vain "References available on request" mutta tämä on alakohtaista, joten kannattaa varmistaa oman alasi käytäntö.

Sanavalinnat joita suositusta annettaessa on varsin oleellinen, joten kannattaa pyytää valitsemiasi henkilöitä kehumaan sinua suoraan. Suomalainen "työ puhuu puolestaan" tai vaatimaton "on se ihan hyvä tyyppi" kannattaa jättää taakse ja sanoa ihan suoraan että "Kimmo on todella loistava..." ja "nämä tilanteet hän hoitaa tosi nopeasti ja hienosti kuntoon tekemällä X, Y ja Z".
Itse olen kerran torpedoinnut yhden hakijan tarkoituksella antamalla aika ympäripyöreitä vastauksia kun arvasin että kaverista ei olisi ollut hakemaansa työhön.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

KimmoH

Okei :) Kiitoksia vastauksista.