Vakituisen skilled työviisumin haku

Aloittaja Hannelea, joulukuu 06, 2014, 11:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hannelea

Hei kaikille!

Nimeni on Hannele Hakala ja suunnittelen parhaillaan vakituista muuttoa perheeni kanssa Australiaan. Yritän etsiä norjalaisen mieheni kanssa mahdollisia sponsoroivia yrityksiä erityisesti Sydneystä ja Perthistä, missä olemme asuneet opintojemme yhteydessä. Itse olen ammatiltani HR konsultti ja mieheni on Flow Assurance öljyinsinööri. Mitkä ovat alojen tuulet tällä hetkellä Australiassa? Suunnittelemme skilled viisumin hakua mieheni skilled pisteiden avulla.

Onko teillä mahdollisesti elämänviisauksia/vinkkejä liittyen työnhakuprosessiin ja sponsoroivien yritysten etsimiseen? Ajatus pelkästä odottamisesta hakuprosessin ajan tuntuu niin tehottomalta ja aikaa vievältä. Haluaisimme olla itse aktiivisesti vaikuttamassa mahdollisuuksiimme etsimällä sponsoreita eri väylien kautta ja karruttamalla tietokassaamme muiden konkareiden kokemuksilla :)

Kannattaisiko meidän mielestänne hakea ajallisesti rajoitettua skilled työviisumia 457 vai pysyvää skilled viisumia?

Toimiiko Australiassa rekrytointi firmoja, jotka yhdistävät ulkomaalaisia ammattilaisia yrityksiin, joilla on pula tietyn alan osaajista?

Kiitos jo näin etukäteen avuliaisuudestanne ja mahdollisista neuvoista meille tärkeään kysymykseen.

Ystävällisin terveisin,

Hannele Hakala

riilut

Googlasin  niin löytyi esim. http://skilledmigrantjobs.com/ ja paljon muita... miehelläsi varmaan juurikin todella erityisosaamista niin luulisi löytyvän sponssaajia...  :)

Hannelea

Hei Riilut!

Kiitos kiltti vastauksestasi ja linkistä, toivotaan että siitä on paljon apua! :) Olen itsekin yrittänyt etsiä vastaavia nettisivuja, mutta en ole vielä törmännyt yhtä "osuvaan" työnhakusivustoon. Sivustolla ei tällä hetkellä näytä olevan paljon insinöörien sponssaajia, mutta tämä on hyvä askel eteenpäin.

Mieheni on hieman skeptinen mahdollisuuksiinsa löytää sponssaajia Australiasta, koska tämä on meille uusi prosessi ja tuntuu ns. hypyltä tuntemattomaan. Skilled työviisumin haku Australiaan on suuri investointi ja haluaisimme tietää enemmän hänen mahdollisuuksistaan tulla mahd. "invited, sponssatuksi". Meillä on ollut kova into muuttaa vakituisesti takaisin Australiaan, harmi vaan että työkokemuksen kartuttaminen ja viisuminhaku arkuus on ollut tähän asti esteenä muutolle, mutta nyt alkaisi olla jo sen aika! :)

Kiitos vielä kovasti avusta!

Jos muilla on jakaa lisää kokemuksia ja vinkkejä, niin arvostaisimme niitä suuresti!

Parhain terveisin,

Hannele

Silppu

Minä todennäköisesti tekisin niin, että laittaisin aluille skilled viisumihakemuksen, jos pysyvä muutto kuitenkin mielessä. Hakemuksen kanssa ei kannata mielestäni liikaa aikailla. Kun pisteet ovat kasassa, hakemus sisään. Jos kovasti jahkailee jo lähtövaiheessa, niin ei välttämättä ole riittävästi halua sitoutua maassa asumiseen silloin kun tulee vastoinkäymisiä. Kyllä PR-viisumi maksaa itsensä takaisin. Ei tarvitse sitoutua määräajaksi yhdelle työnantajalle, ja on mielessä se tietoisuus että täällä voi olla maailman tappiin asti. Se on sijoitus tulevaisuuteenne ja todennäköisesti tulevaan kaksoiskansalaisuuteen. Samalla voi toki kysellä sponsoria, jos vaikka onnistaisi. Nykyään skilled PR-viisumin saaminen kestää vain 3kk, mutta puoli vuotta menee helposti siihen että saa paperit kasaan ja kutsun hakea viisumia.

Runsaita liuskeöljylöytöjä on tehty mm. Etelä Australiasta -- tulevaisuuden kasvuala siis kyseessä. En tiedä miehesi erityisosaamisalueesta, mutta saattaa kuitenkin olla hetkellisesti nihkeämmät työmarkkinat edessä, kun öljyn hinta tippuu ja koko ala on vaikeuksissa. Kun on PR-viisumi kädessä ja työkokemusta takana, niin uskon että työnantaja suhtautuu vakavammin hakemuksiin. Sitten vaan jalka oven väliin, ja valmiina seuraavaan nousukauteen. Ja vielä asennetta peliin, tyyliin, että maassa ollaan vaikka päällään seisten ainakin siihen asti että on kansalaisuus taskussa.

Ps. Kun selaat osavaltioiden  state sponsorship skilled occupation listoja, niin saat käsitystä siitä kuinka haluttu miehesi ammatti on tällä hetkellä eri puolilla Australiaa. Vastaavan tiedon löytää työpaikkailmoituksia seuraamalla netissä.

Hannelea

Hei Silppu,

Jäi vastauksesi jostain syystä huomaamatta, pahoitteluni. Kiitos todella paljon kaiken kattavista lisätiedoista. Ihanaa että kirjoitit näinkin tarkan viestin, tämä auttaa kovasti. Muutto on edelleen vakavasti mielessä mutta jostain syystä epätietoisuus työviisumin saamisesta maksun jälkeen on pistänyt seinän eteemme. Vastauksesi antoi paljon uutta toivoa asian suhteen. Tosin aikaa on kulunut ja viisumit muuttuneet mutta eiköhän ne ole tässä tapauksessa samaa luokkaa. Laitanpa tästä vielä uuden kysymyksen.

Paljon kiitoksia vielä!! :)

- Hannele