Alkuperäinen postittaja arixmel
pitaisi kylla tuo tofu opetella. nuorempana olisin sille sanonut etta niin varmaan, mutta missa on oikea ruoka, no sita on muutaman kerran kokeillut vuosien mittaan ja se on ollut erilaista joka kerta, mutta kerran erinomaista, eli joskus kiinassa asuessani poikkesin pieneen kadunvarsi kojuun ja tilattiin karistettya tofua, hitto se oli aivan taivaallista, eli menisi mainiosti atrian karisteiden kanssa,,,,eli voisitko Timo ystavallisesti paljastaa minkalainen ja milla tavalla valmistettu Tofu kutkuttaa sinun makkaranmaistamis aistejasi 
xcv
Tiedän, Ari, mistä puhut kun puhut taivaalisen makuisesta käristetystä tofusta. Olen saanut sitä Aasiassa, mutten tässä maassa. Edes anoppini tai siippani eivät osaa tehdä sitä niin kuin nuo parhaat tofukokit: pinnalta ruskeaa ja rapeaa ja sisältä pehmeää. Jutun juju on kuulemma hyvin yksinkertainen: oikeanlainen tofu ja oikea öljyn lämpötila.
Tästä voisit kuitenkina aloittaa: osta paketti kovaa tofua (nimikkeellä
firm tofu,
Älä osta silken, se on liian pehmeää aloittelijoille). Tavallisista ruokakaupoista löytyy usein ainakin Kingland-nimistä. Paketti on muoviin kääritty, sisällä vaalea "juustomainen" puolikova kokkare. Ota tofu paketista ja säilytä vedessä. Pari tuntia ( tai jopa vuorokautta) ennen käyttöä laita marinoitumaan liemeen, joka on tehty soijakastikkeesta, vedestä ja mausteista. Esim. grillausmaste voisi olla hyvä tässä tapauksessa. Mausteita voit käyttää aika runsaasti, sillä tofussa ei sinänsä ole makua, vaan se imee makunsa käytetyistä mausteista. Paloittele tofu suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Kuivaa palaset hyvin kevyesti puristamalla ja talouspaperia käyttämällä. Paistovälineenä voit varmaan käyttää tuota sähkövokkiasi. Laita runsaasti öljyä pannulle, mieluiten maapähkinäöljyä (
peanut oil), voit myös sekoittaa siihen seesamiöljyä (
sesame oil) suhteessa kolme lorausta maapähkinäöljyä ja yksi seesamiöljyä. Yritä saada öljyn lämpötila mahdollisimman lähelle tuota 180 astetta. Kierittele kuivatut tofunpalaset perunajauhoissa ja laita pieni määrä öljyyn. Ota pois kun pinta on ruskea. Siihen ei mene minuuttiakaan. Nosta palaset kuivumaan talouspaperin päälle ja käristä uusi satsi.
Nautitaan esim. sinapin kanssa, ja ehkä perunoiden tai sitten aasialaisittain käristettyjen vihannesten ja sienten kera. Toki voit kokeilla vaikka paistaa tofua suoraan perunan kanssa ikään kuin makkaraa eli tehdä makkaraperunoita. Siten tehden et kuitenkaan yleensä saa tofusta optimaalista. Kannattaa siis ainakin aluksi paistaa se erikseen. Minä kyllä arkiruokana yleensä sekoitan tofun palasia muihin aineksiin ja paistan yhdessä ihan ajan säästämiseksi.
Sillä, mitä tofua käyttää, on paljon vaikutusta asiaan. Tuo mainostamani Kingland ei ole mitenkään parasta, mutta ehkä helpointa käsitellä ja suht edullista. Aasiakapupoista saa usein parempaa ja tuoreempaa tofua. Voihan sitä tehdä myös itsekin alkaen soijapavuista: eli ensin pavut maidoksi ja sitten maito juoksutetta apuna käyttäen kiinteytetään tofuksi. Tulee kuulemma erittäin hyvää, mutta minä en ole koskaan siinä onnistunut.
Jaa-a, pitäiskö ottaa joululoman teemaksi tofun käsittelytaitojen parantaminen. Mun kun piti nuo leipähommat lopettaa kokonaan pahentuneiden keliakiaoireiden takia, joten täytyykin keksiä uusia ruokaprojekteja. Kiitos inspiraatiosta

!
P.S: Niin, jos sä haluat jäljitellä enemmän makkaraa, voithan vaikka kokeilla marinoida sitä tofua jossain, mitä on makkarassa eli hmmm... teurasjätteissä, sian kamarassa ... tai ainakin lihaliemessä, ja ehkä paistaa aidossa läskissä ? Tämä vain näin teoreettisesti. En ole kokeillut enkä kuullut kenenkään näin tehneen, mutta voisi toimia.
Niin, ja tofun lisäksi kannattaa kokeilla "makkarana" tempeä, joka on myöskin soijasta valmistettu tuote. Sitä voi paistaa samalla tavalla kuin tofua. Sitä löytyy ainakin Colesilta tofun ja vegejuustojen ja -makkaroiden läheltä. Paketissa lukee
tempeh. Sitä, niin kuin tofuakin tietysti, saa myös valmiiksi marinoituna ja maustettuna.