Media-alan opiskelijat työssäoppimaan Australiaan. Viisumi ja muut asiat?

Aloittaja Jeeppi-san, helmikuu 12, 2010, 01:18

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Jeeppi-san

Hei!

Olemme kolme piakkoin 18 vuotta täyttävää opiskelijaa Pohjois-Karjalan Ammattiopistosta. Opiskelemme kansainvälisellä radio- ja TV-linjalla, suunnitelmissa hankkia lisää kansainvälisiä kokemuksia hakemalla työssäoppimaan ulkomaille. Erityisesti Australia kiinnostaisi.


Voisiko joku auttaa kertomalla, mitä tarvitsemme jos olemme tulossa työssäoppimisjaksolla Austraaliaan? Millainen viisumi 2kk oleskeluun tarvitaan ja täytyykö sen hakemiseen olla 18 vuotta täyttänyt? Miten ja mistä työharjoittelupaikkoja kannattaisi kysellä ja paljonko elinkulut (asunto, ruuat...) suunnilleen maksavat? Onko mahdollisuuksia vaikkapa löytää suomalainen perhe joka voisi majoittaa kolme henkilöä noin kahdeksi kuukaudeksi? Löytyykö Australiasta suuria TV-yhtiöitä, jotka mahdollisesti tarvitsisivat ilmaista työvoimaa erinäisiin projekteihin ja missä sijaitsevat niiden toimipisteet?

Olemme hakeutumassa Melbourne-Canberra-Sydney-Brisbane alueelle, jos mahdollista. Aikaa on, koska suunnitelma yltää 1-1,5 vuoden päähän, mutta faktoja tarvitaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Lisäksi tukirahoitusta kaivataan, joten jos jollain on tietoja järjestöistä, yrityksistä yms. jotka voisivat sponsoroida matkaa edes hieman, let us know.


Kaikki faktat ja omat kokemukset ovat enemmän kuin tervetulleita!

Kiitos :)

Jaaks

Heipa Hei,

Onhan noita isoja kaupallisia tv yhtioita CH7, CH9 ja CH10, mutta ne ottavat workexperience vain ja ainoastaan paikallisista yliopistoista siella media opiskeluja suorittavista ellei sitten ole tosi hyvia suhteita. 
On omakohtaista kokemusta, kun oma tyttareni halusi tehda pakollisen koulun tyoharjoittelun juuri uutisreportterin kanssa.  Onnekseni meilla toissa on oma TV asema, jossa kaikki suuret TV ja radio yhtiot ovat edustettuina ja uutisreportterit ovat hyvia tuttuja jo vuosien takaa.  Voin kertoa, etta vaikka olikin erittain hyvat suhteet, niin se ei silti ollut helppoa ja onnistui lopulta kun CH9 poliittinen uutisankkuri otti hanet henkilokohtaisesti mukaansa.

Onko opinahjonne mukana tassa projektissa ?  Se on yleensa valttamatonta jo vakuutuksien vuoksi.  Pelkka tapaturma ja terveysvakuutus ei riita vaan tarvitsette myoskin melkoisen public liability ja/tai indemnity (vahingonkorvaus ?) suojan.

Voisitte yrittaa ei-niin kaupallisia TV yhtioita ABC tai SBS, jotka sivuillaankin ilmoittelevat Workexperience hommista.
Niita kun katselin huomasin kylla, etta niillakin on usein vaatimuksena opiskelu jossain paikallisessa yliopistossa tai koulussa.


Good Luck

Jeeppi-san

Kiitos vastauksesta.
Koulu on mukana projektissa. Jos saamme itse hankittua harjoittelupaikan niin pääsemme lähtemään. Täytyy siis varautua suurempaan taisteluun paikan löytämisen kanssa  :)

MH


Inkaa

Takaisin Aussilaan toivottavasti pysyv?sti!

Jeeppi-san


Anssi

Working holiday-viisumi riittää kahden kk:n työskentelyyn/opiskeluun. Sen ehtona on muistaakseni 18-30v. ikä.

Jeeppi-san

Kiitoksia Anssi.

Nyt saatiin koulultakin uutta tietoa viisumeista sun muusta. Vielä kaivattaisiin lisätietoja asumisesta, harjoittelupaikoista ja yleisesti Australiasta  jos edelleen jaksatte vastailla:D