Halpaa lihaa

Aloittaja Jouko, huhtikuu 13, 2003, 18:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jouko

Huonon kielitaidoin aiheuttama väärinkäsitys

Takavuosien siirtolaiset eivät olleet yhtä kielitaitoisia kuin mitä nyky-siirtolaiset, tämä kai johtui lähinnä puutteellisestä Englannin kielen opetuksesta kouluissa.

Hieman huonon kielitaidoin omaava siirtolais perheen emäntä oli onnistunut löytämään paikan josta löytyy edullista lihaa ja kehui niitä ystävättärelleen.
"Löysin todella hyvän lihakaupan josta saa lihaa alle puolen hinnan". Ystävä kiinnostui heti edulliselta kuulostasta paikasta ja "kysyi missä paikka sijaitsee ja mikä sen nimi on". Edullisen paikan löytänyt nainen kertoi paikan olevan parin korttelin päässä ja nimi oli "Pet Shop". Lihan ostot loppuivat siihen paikkaan!


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Juxa

Alkuperäinen viesti on kahden vuoden takaa, mutta ei se mitään.

Tosijuttu 80-luvulta:
Tätini aikoinaan ei kauaa viihtynyt NSW:ssa, koska ilmasto oli kuulemma liian kuuma. Todellinen syy saattoi eläkeläiselle olla kuitenkin liian vieras kulttuuri ja kieliongelmat. (Florida ei ollut sen parempi, sielläkään kun eivät kuulemma kaikki osanneet puhua suomea, ja lisäksi setäni sanoin: "Siellä kun asui sitä neekeriä"...)

Yritin opettaa tädilleni edes muutaman sanan englantia. Esimerkiksi kaupassahan olisi syytä kiittää oikealla kielellä. "Thanks" oli kuitenkin pohjoisen ihmiselle liian monimutkainen sana lausuttavaksi, mutta "tänk" sentään onnistui. Niinpä kaupassa ostokset tehtyään tätini sanoi aina reipaasti "Tänk!". (Tätini tai setäni eivät pystyneet fyysisesti lausumaan äänteitä f, b, g, sh jne. He eivät myöskään kuulleet eroa esim. b:n ja p:n välillä.)

Kalaostoksia varten täti halusi sitten opetella lausumaan "fish", mutta sepä oli AIVAN liian eksoottinen sana lausuttavaksi tai muistettavaksi. "Vis" oli lähinnä oikeaa lausumista. Tosin opettelutuokion jäkeisenä aamuna tätini kysyi "Oliko se kala ulkomaan kielellä 'sit'?" Siispä suosittelin vanhaa kunnon sormella osoittamista kaupassa...
-----------------------
No Wuckin\' Furries

hanskie

Kun tulin tahan maahan parikymmentavuotta sitten Sydneyhyn aamusella kahdeksan maissa, niin olin toissa jo seuraavana aamuna kello yhdeksan eraalla Clubilla North Sydneyssa. Tarkemmin sanottuna Bistro Chefina.  Menu sisalsi sen ajan normaalit  hamburgerit, steak sanvarit jne...
Menussa oli myos Aussi Rump Steak ja ensimmainen oder kun tuli, niin olin kauhistunut rumpin koosta ja, etta Head Chef on tehnyt jonkun virheen kun on leikannut steakit.  :o  :roue

Siitta paikasta otin sisapuhelimella yhteytta paakeittioon ja kerroin Head Chefille, etta nyt on tapahtunun virhe.
Kuinka niin,  tiedusteli Chef?   Selitin etta Rumpit ovat niin suuria, etta ne tarvitsee katkaista ainakin puoliksi.

Chef nauroin tosi makeat naurut ja sanoi: " Anna menna vain sen kokoisena kun olen ne leikannut"  Ja heti peraan kysyi  " Minka kokoisia ne rumpit ovat Finlandiassa?

Sitten vahan jalkeenpain kun sain selville Rump Steakin kilohinnan en enaan arkaillut annoksen koossa. Silloin se maksoi  $ 3.20 kilo   :confuse
Hannu