Brisbane ja ympäristö

Aloittaja Chistiina, heinäkuu 15, 2006, 07:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Chistiina

Hei!

Ollaan pari viikkoa Brisbanessa ja yksi Gold Coastilla. Missä muualla Brisbanen ympäristössä kannattaa ehdottomasti käydä?
Seurueeseen kuuluu pari nuorta-aikuista ja pari pian eläkeiässä olevaa. Tarkoitus olisi nähdä jotain mistä olisi iloa kaikille. Kaupunkeja on nähty, joten erityisesti luonto kiinnostaa.
Kellään ei nyt ole aikaa paneutua matkan suunnitteluun kunnolla, joten yksinkertaisen selvät vinkit olisivat kultaa.

aussiouti

Hei Christiina,

Paivan automatka kannattaa tehda Sunshine Coastille, noin tunnin ajomatka Brisbanesta pohjoiseen.

Malenysta loytyy kaunista luontoa ja kuuluisat 'Lasivuoret'.

http://www.tourmaleny.com.au/

Myos Australia Zoo loytyy sielta suunnalta.

http://www.crocodilehunter.com/australia_zoo/


Cheers,
Outi

Silppu

Moi,

Ehdottomasti yhdyn siihen mitä Outi sanoi. Glasshouse Mountainsit ovat näkemisen arvoisia. Jokaisen vuoren vieressä on luonnonpuisto. Ngun ngun vuorelle kohtalaisen helppo kiivetä (ei huonojalkaisille kuitenkaan), Mount Beerwah:lla ja Tibrogarganilla kiva näköalatasanne pienen kävelyn päässä. Autolla pääsee myös erän pienemmän vuoren näköalatasanteelle, josta löytyy myös kaunis lyhyt ja helppo kävelyreitti (eläkeikäisille sopiva). Karttoja ja esitteitä saa kun poikkeaa Bruce Highwaylta Glasshouse Mountainseille päin (turisti-infossa).

Malenyn suunnalta tosiaan näkee alas laaksoon tosi kauniisti (Mc Cathys lookout), jonka vieressä sademetsäpolku. Kannattaa ajella myös Montvillen kylään asti.

Australia Zoo:ssa menee helpolla koko päivä, ja kannattaa olla heti aamusta paikalla.

Sunshine Coastin beecheistä valitsisin Mooloolaba Beachin, lapsiperheille sopivin mielestäni Currimundi beach.

Silppu

Glasshouse Mountains

.

jounij

Gold Coastin "takametsissä" (Hinterlandissa) kannattaa käydä ainakin seuraavissa paikoissa:

- Binna Burra
- O'Reillys
- Springbrook
- Natural Bridge

Näistä O'Reillys on ehkä hankalimman (= mutkaisimman ja pisimmän) matkan päässä, mutta ehkä myös mainituista kohteista paras. Nuo kaikkikin pystyy koluamaan läpi parissa päivässä. Kaikissa mainituissa kohteissa on yksi tai useampia luontopolkuja, joista voi valita omaan aikatauluunsa sopivimmat.


Suosittelee
Jouni
Canberra

Jaaks


jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja Jaaks
Moreton Bay Islands
Niinpä. En vaan taas ryhtynyt kehumaan yhtä omista suosikkipaikoistani Australiassa eli North Stradbroke -saarta, jolla on tullut käytyä keskimäärin ainakin joka toinen vuosi yön (tai useamman) yli reissulla. Senhän muuten vielä turismi pilaa, jos siitä pitää liikaa melua... :pepsodent


Silti Moreton-lahden saaria myös suositellen
Jouni
Canberra

Minna

-Glass house mountains
-Tambourine Mountains
-Moreton Island

Siinä mun kolme favoritea.

Hauskaa matkaa!!:D
-When you wish upon a falling star, your dreams can come true.Unless it\'s really a meteorite hurtling to the earth which will destroy all life. Then you\'re pretty much hosed no matter what you wish for-

RUU

Tulipa muuten mieleen, että pikkuisen taustoja Australian ja Brisbanen alueen historiasta ja kehityksestä saatte Queensland Museumista (Cultural Center, Southbankin vieressä; http://www.qm.qld.gov.au).
Mielestäni ehdottomasti käymisen arvoinen näyttely, jossa esitellään sekä alueen luonto- ja ympäristöasioita, lähihistoriaa että alueen aboriginaalien historiaa ja nykypäivää.

Bonuksena hämmästyttävän tutun näköisiä tuoleja ylimmässä kerroksessa. Hyvän ostoksen ovat tehneet... :peukkuy
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates