Kirjoittaja Aihe: Vuoden ulkosuomalainen 2002 ja Suomi-Seura r.y.:n historia julkistettiin  (Luettu 4621 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Jouko

  • Yll?pit?j?
  • Yks styränki
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1456
  • Jouko Laakso
    • Dundernews
Vuoden ulkosuomalainen 2002 ja Suomi-Seura r.y.:n historia julkistettiin

Suomi-Seura r.y.:n puheenjohtaja Pertti Paasio luovutti seuran Vuoden ulkosuomalainen 2002
-tunnustuksen Euroopan oikeusasiamiehelle Jacob Södermanille Helsingin Säätytalolla torstaina 15.8. Jacob Söderman palkittiin ansiokkaasta ja tunnustusta saaneesta työstään Euroopan oikeusasiamiehenä, mikä on tuonut samalla hyvää mainetta Suomelle ja lisännyt Suomen tunnettavuutta.
 
Ulkosuomalaisten etujärjestö Suomi-Seura ry on valinnut vuoden ulkosuomalaisen vuodesta 1993 lähtien. Aiemmat voittajat ovat FinnFest USA -tapahtuman perustaja Robert Selvala, Ruotsinsuomalaisten keskusliiton kunniapuheenjohtaja Arvi Tervalampi, kääntäjä Mirja Bolgár, oopperalaulaja Karita Mattila, jalkapalloilija Jari Litmanen, amerikansuomalainen Vieno Williams, formula 1 -kuljettaja Mika Häkkinen, Linux-järjestelmän luoja Linus Torvalds ja oopperalaulaja Matti Salminen.

Sääntöjen mukaan vuoden ulkosuomalaiseksi valitaan ulkomailla asuva suomalainen tai suomalaisen siirtolaisen jälkeläinen, joka on menestynyt erityisen hyvin omalla alallaan, vaalinut suomalaista kulttuuriperintöä ja mahdollisesti myös edistänyt Suomen ja uuden kotimaansa välistä kulttuurivaihtoa, kauppaa tai muuta yhteistyötä. Valinta voi myös kohdistua ulkosuomalaiseen esimerkiksi ryhmänsä edustajana tai ulkosuomalaisyhteisöön.

Samassa tilaisuudessa Säätytalolla julkistettiin tänä vuonna 75 vuotta täyttävän Suomi-Seura r.y:n historia. Teoksen Sillanrakentaja. Suomi-Seura 1927-2002 on kirjoittanut Helsingin Yliopiston poliittisen historian dosentti Ilkka Seppinen. Teoksen kustantaja on Edita Publishing. Kirjaa voi ostaa Suomi-Seurasta, Mariankatu 8, 00170 Helsinki, suomis@suomi-seura.fi ja Editan kirjakaupoista.

Suomi-Seura


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org