Asuntojen hinnoista..ja yleistä

Aloittaja miko, maaliskuu 04, 2003, 21:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jounij

Kun puhut "Queenslandin nurkista" ja että onkohan siellä päin paljon suomalaisia, niin huomannetko, että Queenslandin osavaltio on pinta-alaltaan jokseenkin 4,5 kertaa Suomen kokoinen? Kyllä sen kokoiselle alueelle mahtuu melko paljon suomalaisiakin :). Brisbanen seudulla (sisältäen reilut satakunta kilometriä pohjoiseen olevan Sunshine Coastin ja hieman alle 100 kilometriä etelään olevan Gold Coastin) alueella asunee yli 3000 suomalaista. Eli kyllä ainakin niiltä nurkilta suomeakin puhuvaa seuraa löytyy. Sitten on pienempiä suomalaiskeskittymiä siellä sun täällä. Ainakin Mt Isan kaivoskaupungissa sekä rannikolla Tullyssa (Cairnsista jonkin verran etelään) ja Townsvillessä on pienet Suomi-seurat.

Vuokralla lienee ainakin aluksi helpointa asustella. Asuntojen vuokra saattaa vaihdella melko paljonkin riippuen koosta, kunnosta ja sijainnista. Noin 250 doltsukan viikkomaksulla saa jo hyvinkin ihmisasunnoksi kelpaavia kämppiä eikä sillä hinnalla tarvitse ihan korvessa asustaa. Isoja taloja, muttei ihan läheltä Brisbanen keskustaa, saa noin $300 / viikko.


Tervetuloa toivottaen

Jouni Juntunen
Canberra
Jouni
Canberra

Timo

Täällä Townsvillen nurkilla vuokrataso on vähän matalampi kuin Brisbanessa ja suntoja on kohtuullisesti saatavissa. Tietysti vuokran suuruuteen ja asunnon saantiin vaikuttaa myös se, miten pitkäksi aikaa haluat vuokrata. Puoleksi vuodeksi kait ne yleensä haluavat tehdä sopimuksen. Yllättäväksi ongelmaksi ainakin meille ulkomailta tulleille osoittautuivat suositukset. Halusivat entisten vuokranantajien suositukset/puhelinnumerot, todisteita siitä, että olet asunut Australiassa aiemmin, sinulla on pankkitili yms. Ja vain tässä maassa hankitut ansiot ja tämän maan kansalaisten suositukset kelpasivat. Eli hankalaa saattaa olla alkuun pääseminen. Vasta kun iskimme pöytää parhaat suositukset eli rahaa, niin vuokrasopimus syntyi eli maksettiin useamman kuukauden vuokra ennakkoon. Kun sitä tarjottiin, eivät vaivautuneet edes soittelemaan ystävillemme ja kyselemään elintavoistamme. Muuten ne kyllä tosissaan soittelevat suosittelijoille.


Onnea vaan asunnon hakuun!miko

Hello jälleen. Kiitos edellisistä vastauksista.Yksi asia jälleen askarruttaa:onko tietoa kuinka paljon maksaa asunnon vuokraus kahdelle henkilölle Qeenslandin nurkilla? vai mikä olisi järkevin tapa asustella siellä suunnalla? Entä onko paljon suomalaisia sielläpäin? KIITOS jo etukäteen.!!!!!!!!!!