Yrityksen / toiminimen siirtäminen australiaan

Aloittaja Timppa, huhtikuu 05, 2005, 21:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Timppa

Terve, taas olisi tukku typeriäkin kysymyksiä liittyen yrittämisestä ausseissa.

Otettiin yhteyttä austraaliaan suurlähetystöön, siellä sanottiin että ottakaa berliiniin yhteyttä ja sieltä taas sanottiin että ota ausseihin yhteyttä. He eivät kuulemma voi kommentoida. Paljonpa jeesas. Vaikka pompotteluun olenkin tottunut, tuollainen sapettaa aina. Oishan se tietenkin liian helpoa, että vaan menis minne lystäis, hommais kämpän ja rupeis töihin. vaikka käytännössä se niin sitten kaiken paperisopan jälkeen menisikin.

Mutta valituksista asiaan. Ensinnäkin jos on jo toiminut 4 vuotta yrittäjänä Suomessa, vaikuttaako tämä mitenkään mikäli haluaisi perustaa tai siirtää toimivan yrityksen australiaan? Jatkaisin samoja hommia (graafisenalan palveluita) mitä nytkin olen tehnyt. Entä vaikuttaako se jos pystyy todistamaan että on valmiiksi asiakkaita (esim kirjalliset sopimukset) suomesta, mutta työt tehtäisiin australiasta ja näiden olemassa olevien hommien turvin haettaisiin uusia, paikallisia asiakkuuksia.

Eihän kellään satu olemaan lehteä joka tarvitsisi nopeaa ja tarkkaa graafikkoa/taittajaa?  :roue  

Onko siitä ylipäätään mitään apua jos saisi hankittua asiakkaita ennen business visan hakemista? Onko kenelläkään omakohtaisia kokemuksia yrittämisestä tai yrityksen perustamisesta australiaan?

Tässähän tätä taas olisi. Kiitokset etukäteen kärsivällisistä ja asian mukaisista kommenteista.

Jaaks

Timppa :D

Kyllä sinun täytyy aloittaa uusi firma täällä, ihan niinkuin muidenkin kansainvälisten suuryritysten.  

Jos business viisumia haet, niin siihenhän auttaa raha parhaiten tai sitten paikallisen Osavaltion sponssorointi.  Olet varmaankin jo lukenut tämän, mutta kuitenkin : http://www.immi.gov.au/migration/business/business_owner.htm

Et myöskään kertonut mistä osavaltiosta olet kiinostunut, sillä asiat ovat hieman erilaisia jokaisessa.


Lainaa..jos on jo toiminut 4 vuotta yrittäjänä Suomessa, vaikuttaako tämä mitenkään mikäli haluaisi perustaa tai siirtää toimivan yrityksen australiaan?

Eipä sillä ole yhtään mitään merkitystä.  Voit perustaa täällä firman vaikka et olisi koskaan tehnyt päivääkään niitä hommia.
Toimivaa firmaa et voi tänne mitenkään "siirtää" perustamatta uutta täkäläistä.

Yrityksen perustamisessa on jonkin verran paperitöitä, mutta ne on kuitenkin helppoja.


LainaaEntä vaikuttaako se jos pystyy todistamaan että on valmiiksi asiakkaita (esim kirjalliset sopimukset) suomesta..

Mitäs se auttaisi Australiassa ainakaan ensihätään ?  Eihän siinä ole mitään takuuta lisätulosta/veroista tai työpaikoista Australiaan välttämättä ollenkaan.  Suomalainen asiakashan kuitenkin todennäköisesti maksaa sinulle pankkiin Suomessa ?

Kyllä sinun täytyisi perustaa se tänne tulemisesi siihen, että "annat" jotain Australialle.  Oli se sitten huimasti uusia vero-  tai muita tuloja, työpaikkoja (hyvin tärkeä) tai tuot mukanasi uutta teknologiaa/ tietoja joka kohottaa Australialaista osaamista ko. alalla.

Jos olet jo lukenut tuon laittamani linkin, niin tiedät, että siellä sanotaan vaatimuksista näin:

# have significant net assets in business;
# have significant business and personal assets;
# have sufficient net assets to settle in Australia;
# have achieved a significant annual turnover in your business

"Significant ja Sufficient" ovat niin suhteellisia käsityksiä, että päätösvalta on aivan täysin Immigrationilla ja jos et ole tyytyväinen heidän päätökseen, niin tuskin kannattaa valittaa.

Good Luck :D

Timppa

Tänks Jaaks vastauksesta, kyllähän tuota (linkkiä) on tullut lueskeltua ja mitä lääniin tulee, Brisbanea olemme ajatelleet... (ihan uus osavaltio, ootteko kuullu :hahhaa  )

Ja mitä yritykseen tulee. Issekseni hommia teen, ainakaan Suomessa ei paljoja kannata elämäänsä riskeerata palkkaamalla työvoimaa (ainakaan minun tapauksessa). Eikä se ole ollut ajatuksena muuallakaan. Mikäli (tarkennus) toiminimellä työskentylyyn vaaditaan suuryriysten elkeitä, suunnitelmia ja varoja niin pitäkööt tunkkinsa! Vaikka minulla suuret suunnitelmat onkin, ei niihin kuulu bisneksen tekeminen vaan töiden, ihan vaan elääkseen.

Uskoisin kyllä yrittäjän antavan enemmän valtiolle kuin ns. tavan työntekijän. Enemmän se yrittäjä valtiolle veroina rahaa kantaa kuin normipalkkatyöläinen. Ketään väheksymättä mitenkään. Mulle yrittäjänä oleminen on elämäntapa josta olen haaveillut aina.

Oikeastaan ongelma on se, ettei näin pienestä yrittämisestä ole esimerkkejä. Kaikissa papereissa, lomakkeissa sun muissa puhutaan aina "suuryritystä" silmällä pitäen. On vaikea lukea lomakkeita "rivienvälistä" tällaisessa tapauksessa. Siksi kaikki apu, vinkit, kokemukset, kaikki on todella suureksi avuksi.

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja Timppa
Otettiin yhteyttä austraaliaan suurlähetystöön, siellä sanottiin että ottakaa berliiniin yhteyttä ja sieltä taas sanottiin että ota ausseihin yhteyttä.

Siis keneen sinä ensin otit yhteyttä? Australialla ei ole Australiassa suurlähetystöä eivätkä muiden maiden suurlähetystöt varmaankaan osaa auttaa Australian siirtolaispolitiikkaan kohdistuvissa kysymyksissä. Jos tarkoitit Australian suurlähetystöä Ruotsissa, niin ehkäpä siellä ei ymmärretty kysymystä. Kaikista viisumiasioista loppukädessä vastaava Department of Immigration lienee varmin paikka kysellä.

LainaaEnsinnäkin jos on jo toiminut 4 vuotta yrittäjänä Suomessa, vaikuttaako tämä mitenkään mikäli haluaisi perustaa tai siirtää toimivan yrityksen australiaan?

Voi se sen verran auttaa kuin työkokemus tavallista "skilled"-viisumia hakiessa. Yrittäjiksi aikovilla on kuitenkin tärkeintä, että pystyy osoittamaan varallisuutensa ja yrityksen perustamisella oleva mahdollinen työllistävä vaikutus, kuten Jaakko jo mainitsikin.

LainaaEihän kellään satu olemaan lehteä joka tarvitsisi nopeaa ja tarkkaa graafikkoa/taittajaa?  :roue

Brisbanessa Finlandia Newsiä toimittava Mikko Mäki-Neste on jo pitkään etsiskellyt lehdelleen ostajaa. Nykyisen koko ajan pienenevän australiansuomalaisen tilaajakunnan varassa se ei luultavasti ole nuoren miehen eläketyö, mutta ehkä siitä olisi kykenevälle henkilölle "potkulaudaksi"?


Vihjaa
Jouni
Canberra

jounij

Ai niin, tuli mieleen, että Finlandia News (eli Mikko Mäki-Neste) on hiljattain muuttanut. Uusi osoite on

1a Panton St
Woodend QLD 4305
Australia

ja puh. +61 - (0)7 - 3202 5337


Täydentää
Jouni
Canberra

Aikis

Hyvä Timppa, ihan oikea asenne sulla... ja kokemukseni mukaan sopii oikeih hyvin tänne Ausseihin. Tuntuu, että täällä onkin pienyrittäjä enemmän arvossaan kuin sielunsa markkinavoimille myynyt suurliikemies.

Minulle sanottiin, kun asia tiedustelin, että itse yrityksen aloitaminen on helppoa, hakee vaan verovirastosta ABN numeron ja ryhtyy hommiin. Joten siinä ei oo pulmaa.

Hankalampaa on sitten, jos sinun täytyy linkittää tämä yrittäminen viisuumiisi. Pitäskö sitten ensin tulla toisen hommiin - mitä tahansa töitä - jotta pääsee sisään ja aloittaa oma toiminta vasta sitten?

Jaaks

Lainaa...itse yrityksen aloitaminen on helppoa, hakee vaan verovirastosta ABN numeron ja ryhtyy hommiin. Joten siinä ei oo pulmaa.

Voi kun olisikin noin helppoa.  Ei nyt ihan sentaan.  
Reksiteroitya tarvitsee myoskin GST ja PAYG ja yrityksen nimi seka usein myos toimipaikka ja hankkia tiettyja mahdollisesti pakollisia vakuutuksia

Taman lisaksi yrityksen toimialasta riippuen voit joutua hakemaan erilaisia lupia joko paikalliselta-, osavaltion-  tai Liittovaltion hallitukselta.

Tassa linkki takalaiselle valtion "Starting a Business" sivuille, joista loydat paljon hyodyllista tietoa jopa Local-, State- ja Federal Governmentien tasoilla erikseen listattuina:

http://www.business.gov.au/Business+Entry+Point/Running+your+business/?Category=Set%20up%20your%20new%20business

Hauskoja lukuhetkia Timppa :D

Aikis

Kiitos Jaaks hyvistä linkeistä! Niin, en minäkään sitä yritystoimintaa ainakaan vielä ole aloittanut, että en tiedä onko se noin yksinkertaista kuin minulle sanottiin... Mutta silti, viitaten noihin linkkeihin, tarkotinkin että ei se sellaisilla aloilla kuin omani tai Timpan, kovin monimutkaistakaan varmaan ole, koska ei käytetä mitään työkaluja, eikä vaaranneta kenenkään henkeä eikä omaisuutta (?!) eikä palkata työvoimaa - eli vaan huidellaan oman pään varassa ja kahta kättä heiluttaen... Tienaamisesta en sitten tiedä.

Mutta se täytyy sanoa, että on tuolla työvoima- vai mikä ministeriö onkaan, tosi hyvät ja luettavat verkkosívut! Joskushan noilla uppoaa jos mihin syövereihin, eikä edes pääse takasin...

Timppa

Lissää vinkkejä ja linkkejä... hienoa! ...ja kiitokset kaikille.

Tosiaan jos toiminimellä työskentely sen perustaminen on lähellekkään yhtä helppoa kuin Suomessa, jossa lomakkeita saa täyttää jo kakkosduuniksi asti, niin ei se voi olla kovinkaan monimutkaista. Ihan taustaksi että nykyisen toiminna aloitin nollasta. Ei pääomaa (paitsi koti puusee (pc) ja ohjelmat. Kotona aloitin hommat. Nyt iso toimisto ja muutama kone + palvelin (kaikki omia) ja asiakkaita  sen verran ettei uusia uskalla ottaa. Toisin sanoen tilanne on nyt sellainen, että seuraava askel olisi lisätyövoiman palkkaaminen ja sitä en halua. uusia haasteita kuitenkin. Ja sitähän Aussilasta löytyis moneksi vuodeksi :)  Muita työkaluja ei siis tartte ku atk vermeet ja ison vasaran ;)

On kyllä käynyt mielessä että ensin hakisi jollekkin töihin ja sitä rataa. Mutta kun on yrittäjä luonne ja haluaa pitää asiat omissa kätösissään... niin, kyllähän se vaihtoehto on sekin.

Oman yrityksen pyörättäminen käyntiin australiassa olisi siis niinkin yksinkertaista (ilman paperisotia) ettää kun olemme löytäneet kämpän ja hommanneet nettiyhteyden. Painan koneista virran päälle ja alan töihin. Mistä asiakkaat? (joku ois kuitenkin kysyny) Joskus pitää vain luottaa itseensä, omaan ammattitaitoon, onneen ja elämän tarkoitukseen ;)

MH

Timppa!

Taitaa olla niin että jos suomessa pärjää yrittäjänä niin pärjää muuallakin ja kun muistaa että kaikki lähtee pienistä kuluista pääsee jo aika pitkälle. Oman työn myymisessähän yrittäjän riski on hyvin pieni vaikka tapahtuisi mitä.

Timppa

Näinhän se on enkä minä sitä pärjäämistä epäilekkään. Hankalinta tässä koko prosessissa on maahan pääsy ja työluvan saanti. Se kun hoituu (ja kun ensin on saatu päätettyä mitä visaa haetaan) loppu onkin jo suht hyvin suunniteltu.

Vielä kiitos "Starting a Business" sivujen linkistä. Olispa kaikki noin selvästi esitetty (toivoo mutta turhaan).

MH

Timppa kato u2u viestisi

Jaaks

Aikaihminen :D

Niin eihän nuo ole oikeastaan minkään Ministeriön sivut, vaan kasattu yhteistyössä kaikkien Local- , State- ja Federal Governmenttien yhteistyönä ja nehän kattavat koko Australian.

Helppo sanoa tietysti, kun on niiden kanssa tullut jo vuosia leikittyä, mutta kyllä Australian valtion useimmat websivut on melko helppokäyttöisiä ja hakukoneet toimii hyvin :D

Timppa :D

Itselläni on ollut parikin eri yritystä toiminimien alla ja eihän se mitään vaikeata ollut.  Tiettyjen asioiden, kuten maahantuonnin kanssa ja tiettyjen täkäläisten "mafioiden" (lue liittojen valvomien alojen) kanssa on vähän turhan paljon paperisotaa, mutta ei sekään mitään mahdotonta.

Myöskin verotuksen kanssa täytyy olla tosi varovainen varsinkin jos itsellä tai puolisolla on muita tuloja.  On varmaan vähän sama asia Suomessakin, että toiminimellä toimiessasi vastaat kaikesta myöskin henkilökohtaisella omaisuudellasi ja muita tulojasi kaytetään kokonais verotuksen laskemiseen.
Varsinkin alussa jos yrityksesi ei tuota mitään tuloa, niin et voi myöskään mitään vähentää verotuksessa, vaikka muita tuloja ja veroa olisikin.  Yrityksen verovähennykset kohdistetaan aina siitä mahdollisesti tulevaan tuloon, kuten tehdään myös osin sijoituskustannuksissa/-tuloissa. Osake - ja asuntosijoitukset ovat helpompia ja usein yhdistetään normaalisti muihin tuloihisi.  Joissain yrityksissä/sijoituksissa muulle tulolle on asetettu yläraja (Tax Office Rulings)  jonka jälkeen et voi tappioita vähentää ennenkuin alkaa tulojakin tulemaan (näin on esimerkiksi Primary Industries eli erilaiset farmit, joissa minullakin on ollut jo vuosia sormet pelissä, mutta loppujen lopuksi kun hommat alkaa tuottamaan saat jopa yli 20% palautuksen sijoituksellesi verojen jälkeen)

Tuli itsekin otettua vähän takkiin yritystä aloittaessani, kun niita pahuksen kuluja oli, mutta ei juurikaan tuloja.  Tokihan ne kulut voi kerätä useammankin vuoden ajalta tappiona veroviraston rekisteriin vaikka niitä ei saakaan heti vähentää.
Näissä asioissa onkin sitten elintäkeää olla hyvä kirjanpitäjä - ne maksaa jonkin verran, mutta ovat todella hintansa arvoisia.

Jos olette jo päättäneet tänne tulla, niin keskity ensin siihen maahan pysyvästi muuttamiseen ja sen oikean viisumin löytämiseen.
Kaikki muu sen jälkeen onkin sitten vain kylmää paperisotaa eikä niinkään paljon eri vaatimusten täyttämistä ja siihen löytyy täältä kyllä apua :D