Nuha

Aloittaja Tony, syyskuu 27, 2003, 06:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tony

En viitsinyt tästä aiheesta kirjoittaa Nettiyhteys-aiheen alle, vaikka sille olisikin ollut luonteva jatke Riinan mainittua asiasta. Joten aloitin uuden.

Täällä Pohjolassa joka toinen vastaantulija tuntuu potevan erittäin sitkeää syysflunssaa, joka useissa tapauksissa jättää jälkeensä poskiontelotulehduksen ja sehän ei ihan hetkessä itsestään parane. Itselläkin meni lähes kuukausi ennen kuin olo alkoi helpottua. Flunssa ei kaatanut miestä sänkyyn, mutta kokoajan oli tunne, etten ole täysin terve. Pahintahan tässä oli se, että joka päivä piti vain raahautua sorvin ääreen, jotta matkarahat saataisiin kokoon ja talveksi olisi riittävästi kyniä jälleenmyyjille myytäväksi. Tällaista se yrittäjän arki on, tieni olen itse valinnut, mutta osaani en kyllä vaihtaisi, ja siintäähän se eteläisen pallonpuoliskon tähtitaivas meillekin kohta parin viikon päästä :D

Pari vuotta sitten kävin kansalaisopiston jooga-kurssilla, jossa meillä oli erittäin pätevä Syyrialaissyntyinen opettaja, joka oli aikanaan viettänyt useita vuosia munkkina Intiassa. Minä tietenkin olin kurssin ainoa miespuolinen oppilas ja sehän opettajaamme ihmetytti, koska jooga on perinteisesti miesten juttu. Erään todella hyvän flunssaa ehkäisevän niksin hän minulle opetti, eli nenän huuhtelun, josta on viime aikoina ollut enemmänkin juttua suomalaisissa tiedotusvälineistä. Apteekista voi ostaa tähän tarkoitukseen valmistetun sarven mallisen kupin( törkeän hintainen ajatellen valmistuskustannuksia), jolla lasketaan suolavettä toisesta sieraimesta sisään niin että vesi kiertää nenän ontelot ja tulee toisesta ulos puhdistaen nenän päivän aikana hengitetyistä pölyistä ja muista ärsykkeistä. Tähän asti olen suorittanut toimenpiteen vasta silloin, kun olen ollut flunssan kourissa, ja auttaahan se silloinkin, mutta todellisen hyödyn siitä saa huuhtomalla nenän päivittäin ja silloinkin kun on terveiden kirjoissa, jolloin toimenpiteellä on ennaltaehkäisevä vaikutus.

Joku voi tietenkin ajatella, että tämä on vastaavaa huuhaata, josta on ollut puhetta jo toisaallakin, mutta minä ainakin uskon, että tällä pystytään välttämään kroonisia poskiontelontulehduksia ja liikoja antibiottikuureja. Voisin kuvitella, että tämä on Timolle tuttua touhua, sillä onhan tällä pitkät perinteet itämaisessa kulttuurissa. Pm...  lääkärillämme on varmaan myöskin jonkinlaisia kokemuksia asiasta :??

Kuten jo sanoin, niin sorvi on pyörinyt viimeaikoina melko tiuhaan ja siksi en ole pahemmin kerennyt osallistumaan Dunderin keskusteluihin, mutta parin viikon päästä sorvi hiljenee ja katsellaan sitten uudestaan miten Aussilasta löytyy nettiyhteyksiä. Vielä on pari tuhatta kynää sorvattavaa:(

:)Tony

mette

Tony :)

Voihan räkä, että olet nuhan saanut! Kuulostaa tuo huuhtelu ihan hyvältä itsehoitomuotona, siis ei ollenkaan huuhaalta! Voisi itsekin kokeilla, kun nuo poskiontelotulehdusvaivat kiusaavat aina silloin tällöin, kahdesti tänä vuonna. Suomessa en ollut koskaan sairastanut näitä ja kun Australiaan saavuimme vuonna 90  ,taisin sairastaa ensimmäisen vuoden aikana viisi kuusi kertaa tuon ikävän tulehduksen. Jouduin aika antibioottikierteeseen tuolloin, lääkkeet kai olivat vahvempia , koska lääkitykseen riitti tavanomaisesti viisi päivää. Nykyään lääkäri aina vaikka reseptin kirjoittaakin , pyytää odottamaan päivän pari ja jos sittenkään olo ei parane, niin sitten vasta hakemaan lääkkeet. Onneksi aina välillä menee vuosiakin ilman , etten sairasta lainkaan . Nyt tietenkin tuun heti huomenna kipeäksi, KOP KOP!
Muistahan levätä ja hoidella ja välillä sorvailla,mutta hoidella itsesi terveeksi ennen "lentoon lähtöä"
Välttääksesi täällä Ossilan päässä punkteeraukset...Urheilumiehenä tämän saatat muistaakin. Jokunen vuosi sitten uimarimme Jani Sievisen tulehtuneita poskionteloita täällä Australiassa kun punkteerattiin, toimenpidettä tehtiin makuulla tai oltiin tekemässä.V aan Jani sitten valisti näitä aussilääkäreitä ja punkteeraus suoritettiin istualtaan. Maassa maan tavalla. Ystäväni asuttua useita vuosia Singaporessa  joutui käymään käymään vuositarkastuksissa useamman vuoden ajan aiemmin sairastettuaan vakavasti. Kun hän oli sitten ensimmäistä kertaa menossa vatsantähystykseen Singaporessa , hän oli yllättynyt kun häntä valmisteltiin nukutukseen . Lääkärit siellä taas ihmettelivät kuultuaan ystäväni kertoessa, että Suomessa ko. tähystystä tehtäessä ei anestesiaa käytetä :o

Tony :) vaikkakin sinun nuhasi :) mikä ikävä juttu - mutta kohta olet terve :D niin nyt meillä on ihan oma terveyspalsta ja Pm. Ennen Riinan nuhatiedotetta näistä terveysasioista  turistiin jo ksylitoliaiheen alla. Riinallekin tässä samalla "parane -pian-nuhasta-toivotukset":D

JK.Tony :D
tarkoitit siis naisten juttu :??

Reijo

Tony,

Itse aikaisemmin kroonisesta poskiontelon tulehduksista kärsineenä voin sanoa että suolaveden käyttö on se oikea tapa....sitä ne lääkärit aina pistivät suoraan poskionteloihin käyttäen elämää suurempaa ruiskua isolla neulalla :( ...ja rutina vaan kuului rustosta kun läpi meni

Onneksi en ole siitä enään pariin vuoteen kärsinyt :god:
Reijo

Timo

Minä en ole tuota huuhtelua harrastanut kuin muutaman kerran silloin kun kaikki röörit ovat tukossa. Sitä kun ei yleensä muista hoitaa terveyttään silloin kun on terve.  En ole vielä päässyt tarkkaan tutkituttamaan omia tulehdusksiani, mutta kuten jo olen aiemmin mainostanut, minä kärsin kroonisesta välikorvan tulehduksesta, joka aina välillä pahenee niin, että se tukkii korvat tehden minusta puolikuuron ja sekoittaa tasapainoaistin ja suuntavaiston. En ole vielä tutkituttanut aisaa tarkemmin, mutta sen mitä tiedän, tuollakin tulehduksella voi olla yhteytensä nenän, kurkun ja poskionteloiden tulehduksiin. Voisipa kokeilla tuota suolavesihuuhtelua siihenkin.  

Miten sinä Reijo sitten pääsit eroon tulehduksistasi?  Paraniko vain itsestään vai oliko kyseessä jättiruiskun ja neulan pelotteluvaikutus ?

Mutta, Tony, eikös meriveden vetäminen nenään aja saman asian :??  :o  :D
No, joo, taitaapa olla hankala löytää puhdasta merivettä täältä.

Urul

LainaaAlkuperäinen postittaja Timo


Mutta, Tony, eikös meriveden vetäminen nenään aja saman asian :??  :o  :D
No, joo, taitaapa olla hankala löytää puhdasta merivettä täältä.



Niinhän sitä sanotaan,Australian saastuminen  vei  200v. vrt.Eurooppa 2000v.


Fraser Islandilla vuonna 90 jotkut jopa joivat siellä järvivettä,kun oli niin puhdasta
:o

Reijo

LainaaAlkuperäinen postittaja Timo

Miten sinä Reijo sitten pääsit eroon tulehduksistasi?  Paraniko vain itsestään vai oliko kyseessä jättiruiskun ja neulan pelotteluvaikutus ?

Timo,

Taisi olla se yhdistelmä sitä pelotteluvaikutusta ja muutto tänne lämpimämpään ilmastoon :D
Reijo

Jaaks

Nuhan helpoittamiseksi meilla kaytetaan hoyrystinjuttulaitetta (Evaporator) ja siihen hieman Tee-Tree oil ja kylla nuha lahti yon aikana :D:D:D

Tee Tree Oil on hyva luonnontuote moneen muuhunkin vaivaan ja ongelmaan :)
Me lahettelemme niita Suomeen ja Kanadaan sukulaisille aina kun tarvetta on.

Tassa pari linkkia ko tuotteesta:

http://www.naturesstore.co.nz/INFO%20PAGES/tea-tree-oil-info.htm

http://www.pacifichealthproducts.com/teatreeoil.htm

http://www.nzhealth.net.nz/herbs/teetree.html

mette

Jaaks:)

Tarkoitatko sellaista facial laitetta eli kasvosaunan nimellä ostimme tuollaisen Suomesta liki kaksikymmentä vuotta. Nakkasin sen  muutama kuukausi sitten roskiin, kun se kaukalo oli säröinen. Oltaisiin ostettukin tässä kerran uusi, vaan ei niitä sitten ollutkaan enää myynnissä Kmartilla. Me käytimme noita  eukalyptustippoja muuten.
Eemelin patjassakin pitäisi olla teatreeta :??

Jaaks

Mette :D

Ei kun ihan sellainen lattialla oleva juttulaite, jonka taytat vedella, ylaosassa olevaan kaukaloon laitat oljyt ja sitten vaan plug seinaan ja hoyryt alkaa virrata huoneeseen :D  Toisissa malleissa voit lisata oljyt suoraan veteen.  Maksaa kait n $30 ja saa kaikista Chemisteista ja K- Martista ja melkein mista vaan.

Se on myoskin talvi aikana hyva lasten huoneissa vaikka nuhaa ei olisikaan, silla se pitaa ilman kosteuden hyvana.

Meilla on kanssa lasten patjoissa Teetreeta.

Tee Treen kuori on muuten parasta (ja ehka kalleintakin) kukkapenkeille ja puutarhan mulchiksi, koska siina ei ela torakat eika termiitit :o:o

mette

Jaaks :D

Tällainen  plug meillä on ollut käytössä koko talven, mikä vaan laitetaan pistorasiaan. Samanlainen systeemi kuin yövalossa. Ostin sen Woolikselta, muistaakseni maksoi siinä $16-20 . Sen päälle laittaessa sieltä tulee sellaista vickin tuoksua, siitä voi säätää voimakkuuden ja myös siihen voi ostaa refill.

Reijo

Tärkeintähän tossa hommassa on se että saadaan limakalvot pysymään kosteina jotte ei se rään eritys alkaisi....näin minulle eräs specialisti kertoi :god:
Reijo

Sheila

Tea tree tuotteita Suomessa myy ainakin Body shop, jossa tea tree:tä on laittettu hammastahnaankin ! Suosittelevat nuorille finnin päälle desinfiointiin ..

Ilmankostutinta ei ainakaan meidän lääkärit  ole suositellut vuosiin niihin pesiytyvien bakteerien (ja siten ilmaan) levityksen takia - vaan patterin päälle tulevan erillinen "astia" josta vettä haittuu huoneeseen. Myös puhelinluettelot sängn päätyy, jotta paine ei tulisi liian kovaksi yön aikana  ...

Tuo Tony:n mainitsema suolahuuhtelu on kasvattanut "suosiota" vuosien saatossa - eli palataan vanhoihin kokeiluihin konsteihin ja varmasti parempi kun punkteeraus.

Parantukaa kaikki pian flunsasta, mutta etenkin Tony ei ole kauheampaa kun olla nousussa/laskussa lennolla flunssassa - puukko punkeerauskin olisi siihen verrattuna hellä !

Take care!  :XXXX

johki72

Luulisi, että nuhan normaalisti saa, kun on vilustuttanut itsensä pahasti tai vastaavaa.Mutta mulla on useasti ollut niin huono tuuri,että monasti ennen reissuun lähtöä iskee hillitön räkätauti ja jopa kuume.Yhden ainoan kerran olen saanut poskiontelotulehduksenkin,ja senkin tietenkin muutamaa päivää ennen matkalle lähtöä.
Olenkin miettinyt,johtuuko se kenties jostain tiedostamattomasta stressistä joka sitten laukaisee sen nuhan:??:??:??

Mutta jospa nyt en maalaisi piruja seinille tai on taas sieraimet tukossa marraskuussa kun lähtö lähenee:D:D:D

Jaaks

Johanna :D

Nyt kylla tarvittaisiin "resident tohtori" pm..... Peten mielipidetta asiasta :??:??:??

siis, etta voiko stressi aiheuttaa nuhan :??

Tony

Ennen kuin pm.. tohtori kerke?? antamaan l??ketieteellisen analyysins?, on minun todettava, ett? olen Johannan kanssa t?ysin samaa mielt?.

 Fyysinen keho ja henkinen olotila kulkevat tunnetusti k?sik?dess? ja t?h?n vanhaan totuuteenhan perustuvat monet vanhat it?maiset hoitomuodot.

Esimerkiksi voisin ottaa vaikka psoriasiksen, johon stressatulla(ylikuormitetulla) olotilalla on selv?t vaikutuksensa. Samoin on vy?ruusun laita, joka iskee helposti stressin vaivaessa.

Enp? siis yht??n ihmettelisi vaikka flunssakin tarttuisi helpommin ihmisen kehon k?ydess? ylikierroksilla, ja reissuun l?ht?h?n on useimmiten sellainen hetki, jolloin pit?? muistaa monia asioita ja j?rjestell? kaikkea arkisista rutiineista poikkeavaa. Y?unet saattavat j??d? normaalia lyhyemmiksi ja sekin aika kun olet unessa, voi olla monien mieless? py?rivien asioiden takia melko katkonaista ja pinnallista. Kovassa kiireess? ja tohinassa voi s??nn?llinen ruokailu unohtua ja siten vaikuttaa vastustuskyvyn heikkenemiseen ja taasen flunssaherkkyyteen.

Harva meist? osaa ottaa asiat niin rennosti, ettei mink??n sortin matkaj?nnityst? olisi kokenut. Oikeastaan voisin sanoa, ett? en edes haluaisi olla niin j??pytty, etten pieni? perhosia mahassani tuntisi. Kyse onkin enemm?n t?m?n stressitilan hallinnasta.

Katselin juuri Indianapoliksen aika-ajoja, ja Kimi oli taas paalupaikan saatuaan ihan kuin mit??n ei olisi tapahtunut. Se mies ei varmaan ikin? ole tuntenut mink??n sortin stressi?. Onkohan se en?? ihan normaalia :??:??

Mette,
Tarkoitin todellakin niin kuin kirjoitin, ett? jooga on perinteisesti miesten juttu. Intiassa eiv?t naiset pahemmin joogaa harrasta ja siksi opettajamme ihmettelikin, ett? olin ainoa miespuolinen joukossa.

:)Tony

mette

Tony :D

Että Intiassa, eipä tietenkään :D minä kun olin Suomessa . Sitä aina hiukan ihmettelee, kun kuulee tuollaista, että joku munkki tulee sinne tundralle ja sitten yllättyy, kun sali täyttyy naisista :D eikä niistä päänsä kaljuiksi ajelleista  oranssipukuisista miehistä, että ihan oikeasti :?? eikö muka tiennyt mitä odottaa? Mitäs nuo munkit naisista ymmärtävätkään :?? Cant´believe I´m actually saying this :D

Eräs tuttu lähti joogaoppiin Gurun luo Usaan. Mitä se jooga muuten on?

Tony

Mette:D

Taisi olla syyttäminen jotakin vaaleaverikköä, että munkkimme näille leveysasteille eksyi. Sellaista se on:D

Suomessa hän oli jo asunut useita vuosia ja täysin tietoinen siitä, että kurssit yleensä täyttyivät naisista. Mutta silti hän aina ihmetteli tätä, koska olihan jooga alunperin kehitetty miehille.

Joogassa on monta erillaista koulukuntaa, mutta yleisesti voisin sanoa sen olevan tehokasta venyttelyä, todellista syvävenyttelyä, josta monille kangistuneille ja paikalleen jysähtäneille länsimaisille olisi paljon apua. Tähän kun vielä yhdistetään oikea ja tehokas hengitystekniikka, joka on aivan muuta kuin nykyihmisen pinnallinen ilman nykiminen, niin helpotusta löytyy moniin vaivoihin tai ainakin ennaltaehkäisemään niiden syntymistä.

 Suosittelen kokeilemista, eikä kaikkea  joogaan liittyvää  tarvitse noudattaa kirjaimellisesti, voithan aina tehdä niitä venytyksiä ja harjoitteita, jotka sinulle parhaiten sopivat.

   :)Tony

mette

Tony :D

Voisihan sitä vuokrata joogavideon. Eikös Spicegirlseistä Geri Hallivelli  tai sinne päin julkaissut jooga-kirjan jokin aika sitten?


Ei tuo munkki mitään, mutta entäs tämä? Sairaalan äitiyspolilla kohta nelisen vuotta
sitten vieressäni istui viimeisillään oleva nunna. Ettei vaan se munkki :??

Joko nuha helpottaa?Toivottavasti :D

Tony

Mette:D

Joo, nuha on jo aika hyvin hallinnassa:D

:)Tony

Heidi

Mukava kuulla, etta sina Tony olet paassyt nuhastasi eroon ennen matkalle lahtoa, minuun se sen sijaan iski viikonloppuna, toista kertaa tana vuonna. Kunnon flunssalta olen onneksi valttynyt, ehkapa kiitos siita kuuluu tyonantajalleni, joka patisti meidat ottamaan flunssarokotteen jo hyvissa ajoin ennen talven tuloa. Viime talvena sain aivan kamalan flunssan, joten paatin kokeilla rokotteen toimivuutta tana vuonna, luulin tosin aiemmin, etta se on suunnattu lahinna vanhuksille ja muille "riskiryhmalaisille".

Tama nuha tuli vahan niin kuin yllatyksena, olin nimittain kauhulla odottanut alkavaa heinanuhakautta, joka on ennusteen mukaan paljon pahempi, kuin muutamana viime vuonna. Syyna siihen on runsaammat kevatsateet, jonka myota erilaisia allergiaa aiheuttavia heinia ja ruohoja kasvaa nyt paljon enemman.

Taidan tasta lahtea lammittamaan porkkanakeittoa lounaaksi ja valmistautumaan kohta seiskakanavalta alkavaan midday movien katseluun, en keksi parempaakaan tekemista sairaspaivan kunniaksi. Tamakin tosin jo vahan auttoi, kuin sai hieman valittaa taalla ja ikaan kuin jakaa omaa kurjaa oloaan...:(:(

Tiikeli

Tony, tahi muut asiaan perehtyneet :)
Mites tuo nenäontelon huuhtelu noin käytännössä? Onko kovin viston tuntuista tai onnistuuko siinä hukuttamaan itsensä kun läträä sen veden kanssa? :??
Itselläni tahtoo olla aina nenä tukossa ja pientä flunssaa tahi muuta allergista nuhaa niin olen joskus miettinyt kyseistä operaatiota mutta tahtoo jänistää... :?? :(

Tony

Tiikeli:D

Tuo nenän huuhtelu tuntuu oikeastaan ihan mukavalta ja virkistävältä, ei siis millään lailla epämiellyttävältä. Kun muistat pitää leuan riittävän alhaalla, niin vettä ei pääse valumaan kurkkuun, vaan kaikki poistuu toisen sieraimen kautta.

Tämä mainitsemani joogamunkki hoiti toimenpiteen niin, että otti vettä kämmenelleen ja imaisi sen toisesta sieraimesta sisälle ja toisesta ulos. Itse kun yritin samaa niin sain vain yskänkohtauksen. Mutta tämän sarvisysteemin kanssa homma onnistuu helposti.

Ai niin, ja veden tulee olla sopivan haaleaa, kylmä vesi ei tunnu hyvältä.

Alaan perehtyneet lääkäritkin suosittelevat toimenpidettä, mutta sanovat kuitenkin, että kaikille siitä ei välttämättä ole hyötyä. Ihmisten nenät kun eivät kaikki ole ihan saman kaavan mukaan rakennettuja:??

Itse kun vietän päivät puusepänverstaalla, niin on mukava päivän päätteeksi huuhdella ylimääreiset pölyt ja palikat pois putkistoista:D

:)Tony

Timo

Minäkin olen pitkästä aikaa kokeillut tuota nenänhuuhtelua Tonyn innoittamana. Kyllä se hyvältä tuntuu itse huuhtelukin ja erityisen hyvältä tuntuu sen jälkeen kun ovat röörit auki ja helppo hengittää, ainakin vähän aikaa.  Tärkeää on, kuten Tony sanoi, veden lämpötila. Sen pitää olla kädenlämpöistä eli siinä +37-asteista.
Samoin veden pitää olla suolapitoista eli ns. fysiologista suolaliuosta, ts. sisältää 0.9% ruokasuolaa.  Sen saa aikaiseksi esim. lisäämällä puoleen litraan vettä reilun teelusikallisen suolaa.

Tietysti veden pitää olla myös puhdasta. Keitetty ja sitten jäähdytetty vesi on parasta.  Tuo sarvi on varmaan ihan kelvollinen väline huuhteluun, mutta jos sitä ei ole, voi käyttää melkein mitä tahansa talosta löytyvää pientä nokallista astiaa, lasista tms. jonka saa helposti pestyä ja johon bakteerit eivät jää muhimaan.

Huuhtelutekniikoita näkyy olevan erilaisia. Minun kiinalainen anoppini myöskin "imaisee" sieraimellaan vettä kämmeneltä ja puhaltaa sen toisesta sieraimesta ulos. Tekee sen kuulemma aina suihkussa ollessaan. Hän siis käyttää tavallista kraanavettä eikä suolavettä.  Esim. tuon sarven valmistajan ohjeissa kehotetaan olemaan imaisematta vettä lainkaan vaan antamaan sen virrata vapaasti. Kun hengittää huuhtelun aikana  jatkuvasti suun kautta, ei mene vettä nieluun.  Minulla kyllä sitä välillä menee mutta eihän siihen huku. Huuhteluahan ei suoriteta makuullaan vaan seisaallaan tai istuen.

Kokeile ihmeessä Tiikeli :) Varmasti palkitseva kokemus. Yritä rentoutua ja pysyä rauhallisena huuhtelun aikana ja kokeile varovasti pienellä määrällä vettä.

[Edited on 29/9/03 by Timo]

mette

Influenssarokotteesta vielä ...

Rokote suojaa vain influenssalta, joka tulee yleensä vain kerran vuodessa. Ihmiset kun yleisesti kuvittelevat , että influenssarokotus olisi sama kuin flunssarokote.I nfluenssarokote ei siis säästä nuhakuumeilta tai flunssilta.

Jorma Palo, Suomalainen lääkärikirja
"Flunssaa pystytään tuskin koskaan ehkäisemään rokotuksilla, sillä sitä aiheuttavia  erityyppisiä viruksia on yli 200"

Jaaks

Mette:D

Totta puhut :o
Valtion hommissa myos kaikki tai ainakin suurin osa (riippuen tietysti Departmentista) tyontekijoista jotka ovat kosketuksessa suureen yleisoon saa sen. (Tai on vapaaehtoista, mutta mahdollisuus on).
Itse otan sen joka vuosi ja normaalia coldia pahempaa ei ole tullut.

Taman vuoden rokotus oli ainoastaan seuraavia Australiaa uhkaavia viruksia vastaan:
A/New Caledonia/20/99, A/Panama/2007/99, A/Moscow/10/99,
B/Shangdong/7/97, B/Hongkong/330/2001-like

[Edited on 30/9/03 by Jaaks]

Tiikeli

Kiitti kaverit :)
Jospa tässä rohkaistuisi ja kokeilisi kotikonstein tuon nessun huuhtelua :D
Ilmoittelen miten kävi (jos ja kun pääsen niin pitkälle ;))
Täällä oppii näköjään kaikkia uusia kujeita :D

:XXXX Tiikeli

datapair

Moi!

Kerran kun minulla oli lähetykseen aikaan
vain muutama tunti ja yksin duunissa tällä suomensukuisella kielellä ja ääni lähes kokonaan tukossa, niin  muuan läääkärituttavani neuvoi keittämään vettä ja hengittämään höyryä pyyheliinan läpi.

Se pyyheliina on täkea, ettei polta nieluaan.

Kyllä se hetkellisesti auttoi ja sain kolmen tunnin pituisen lähetyksen kunnnialla vietyä läpi.

Eihän tämä tietenkään ole mikään lääkitys vaan lievitys joka hetkellisesti auttaa.

terveisin Tapio

Timo

:) Tiikeli: "Täällä oppii näköjään kaikkia uusia kujeita "

Niin oppii, mutta pidetään silti maltti matkassa ja muistetaan, että amatöörejä me näissä asioissa ollaan eikä ehkä tiedetä ihan kaikkea.

Mulla ainakin muutaman nenänhuuhtelupäivän jälkeen sisä- tai välikorvan tulehdus äityi todella pahaksi niin, että piti kääntyä koululääketieteen edustajan puoleen, ja hän kehotti olemaan hyvin varovainen tuon nenänhuuhtelun kanssa ja olemaan tekemättä sitä jos siellä rööreissä on jo tulehdusta, vaikkapa vain hiljaistakin.

Mutta, kyllä mä silti aion jatkaa varovaisia nenänhuuhtelukokeiluja kunhan tämä  antibioottikuuri on lusittu :D :D

mette

Timo :)
Volgansieniteetä voi myös käyttää
nuhaan ja poskiontelotulehdukseen.Tiputetaan neljä kertaa päivässä kumpaankin sieraimeen viisi tippaa volgansieniteetä
http://www.geocities.com/ninalaaksonen/210703.htm

Timo

Mette :D
Kiitos vaan, en ainakaan vähään aikaan kokeile :)  Tuo volgansienitee kun ei takuulla ole bakteeritonta vaikka etikaksi asti sen käyttäisikin (totta, myös volgansieniteen voi ylikäyttää, jolloin siitä tulee etikkaista, mainiota esim. salaatinkastikkeisiin).Tokihan sanovat, että volgansieniteen lisäksi on monia muitakin aineita, jotka suun kauttakin nautittuina ehkäisevät tulehduksia, esimerkkinä vaikkapa valkosipuli ja hunaja, joita molempia käytän melko ahkeraan.

Jaaks

Timo :D

"Tuo volgansienitee kun ei takuulla ole bakteeritonta vaikka etikaksi asti sen käyttäisikin"


Mita sina sitten teet silla :??  Et kai vaan juo sita jos se ei ole bakteeritonta :o:o:o

Timo

:D  Jaaks:
"Mita sina sitten teet silla :??  Et kai vaan juo sita jos se ei ole bakteeritonta :o:o:o "

Järkeilyni mukaan ruuansulatuselimistö kestää  paremmin bakteereita kuin hengityselimistö.  Juominen ja syöminen siis ihan ok. mutta en kyllä nenä- tai poskionteloon viitsi suihkuttaa.

Jaaks

Timo :D

Eipa silla ole paljonkaan valia missa ne bakteerit on jos ne on oikeanlaisia :??:??:?? muta jos ei niin sitten voi tulla ongelmia :??

(ei heikkohermoisille jos sattuu olemaan bakteeripelko)

http://users.rcn.com/jkimball.ma.ultranet/BiologyPages/E/Eubacteria.html

ja sitten vahan tietoa siita "sienesta" eli "fungi"

http://users.rcn.com/jkimball.ma.ultranet/BiologyPages/F/Fungi.html

Timo

Jaaks :D

"Eipa silla ole paljonkaan valia missa ne bakteerit on jos ne on  oikeanlaisia :??:??:?? "  

Kyllä ihmiselläkin eri kehon osissa elää erilaisia bakteereja.

"(ei heikkohermoisille jos sattuu olemaan bakteeripelko)"

Syökö bakteeripelkoiset jugurttia, juustoja, hapankaalia tms. ruokia, jotka ovat täynnä bakteereja ? :D

Yksi "terveellisen" syömisen muoto on tarkoituksella syödä hieman epäpuhdasta ruokaa, jotta bakteerien sietokyky kasvaisi.

" ja sitten vahan tietoa siita "sienesta" eli "fungi" "


Kiitos kertausoppitunnista, antibiootitkin ovat  "sieniä" :D :D :D