Muuttaminen peruskoulupohjalta..

Aloittaja JariA, huhtikuu 15, 2009, 14:34

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

JariA

Moikka,

Yritin tätä asiaa selvittää haulla, mutta ei tärpännyt. Olemme ystävän kanssa muuttamassa australiaan 2010, jos kaikki menee hyvin. Muutama asia on jäänyt askarruttamaan, koska itse olen huonosti koulutettu.

Olen käynyt peruskoulun jälkeen 2 vuotta lukiota, mennyt vapaaehtoisena armeijaan ja sen jälkeen työelämä vei mukanaan. Olen toiminut It-firmassa myymäläpäällikkönä, sekä atk- ja mobiilialan yrittäjänä nyt noin 4 vuotta.

Ongelma on tuo koulutustaso, koska haluaisin opiskella australiassa Tafessa itselleni ammatin ja sen jälkeen joko jatkaa opiskelua, tai mennä työelämään. Haulla löysin, että suomalainen peruskoulu vastaa 10. -luokkaa australiassa ja siitä olisi mahdollista jatkaa Tafeen. Eli miten Australia vastaanottaa huonosti koulutettuja ulkomaalaisia ja onko 2 vuoden lukio-opiskelusta mitään hyötyä ? Suositelkaa jotain hyvää tapaa, miten selvitä ko. asiasta :)

Asunnon, rahan, ieltsin ja viisumin kanssa ei pitäisi olla ongelmia :)

-Jari

Aikis

Jos kerran viisumi on selvää pässin lihaa ja rahaakin on, TAFE:n kanssa tuskin tulee ongelmia. Nämähän ne nimittäin ovat päätekijät Australiassa opiskelemisessa, ei niinkään pohjakoulutus. Toki sekin riippuu tietysti siitä, mitä aikoo opiskella. TAFE:n eri osavaltioiden sivuilla (esim. https://www.tafensw.edu.au/applyenrol/applying/index.htm on kyllä hyvin yksityiskohtaiset ohjeet hakemismenettelystä.

'Huonosti koulutettuja' on melko suhteellinen käsite; Australian mittapuun mukaan olet varsin keskitasoisesti (ellei enemmänkin) koulutettu, siis muodollisesti. Työkokemus on usein koulutusta suuremmassa arvossa. Joten dokumentit siitä sinun kannattaa kerätä salkkuusi. Mutta virallisen ammatin hankkiminen TAFE:n kautta on varmasti hyvä suunnitelma työmarkkinoita ajatellen.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: AikisAustralian mittapuun mukaan olet varsin keskitasoisesti (ellei enemmänkin) koulutettu

Onko asia todellakin näin ??

LainaaAustralia has experienced a substantial increase in the educational attainment of its
working-age population over the past few decades. Australia has caught up with the
rest of the OECD and has substantially increased its educational attainment relative to
the UK and US. Indeed, it appears that young Australians have surpassed their peers
in the UK in upper secondary and tertiary attainment. Although lower than the US in
tertiary attainment, Australia has a relatively high level of tertiary attainment among
OECD countries. Furthermore, the remaining gap with the US for the youngest cohort
is small.
Despite some concerns about the international comparability of education systems and
levels of educational attainment, it appears that the educational attainment of younger
Australians is encouraging. With strong educational attainment among younger
Australians, the flow of younger well-educated cohorts into the working-age
population will gradually improve Australia's total stock of human capital.

Educational attainment in Australia

JariA

Näin ollen ainakin tafe-tasoinen koulutus kannattanee hankkia ja se onkin suunnitelmissa. Aika oudolta nimittäin tuntuis, että oot ollu esim. kylmän pohjolan perukoilla it-lafkassa myymäläpäällikkönä ja sitä muka arvostettaisiin australiassa ;)

Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, niin tafe vastaa likipitäen suomen amistoa ja amk:ta riippuen tasosta, mihin etenet ? Jos näin, niin mikä on yleisin ja järkevin aste, mihin kouluttautua ?

-Jari 

katjamaaria

Hei Jari

Todennakoisesti tulet hakemaan opiskelijaviisumia. Tarkista TAFEn valikoimista, mita tutkintoja tarjotaan ulkomaalaisille opiskelijoille. Kaikkia kursseja ei nimittain ole tarjolla ulkomaalaisille opiskelijoille. Kurssien hinnatkin ovat korkeammat, kun et ole paikallinen. Kai tiedatkin, etta opiskelijaviisumilla voi tehda toita max. 20h/vko. Koska opiskelijaviisumi myonnetaan vain Full Time -opiskelijoille, niin kurssien suorittaminen hyvaksytysti on erittain tarkeaa viisumiehtojen kannalta. Oppilaitokset valvovat opiskelijoiden opiskelusuorituksia ja ovat velvollisia raportoimaan DIAC'lle jos opinnot eivat edisty tai paattyvat ennen aikojaan. Tasta seuraa tietysti viisumin peruutus.

Ammattikoulutussysteemissa on tutkintotasot Certificate I, II, III, IV, Diploma, Advanced Diploma. Kouluissa tarjotaan koululaisille tyoelamaan valmistavia kursseja I ja II. Tasosi on todennakoisesti (kurssista riippuen) III tai IV tai ylempi. Cert IV:sta ylospain koulutuksen on tarkoitus antaa evaita esimiehena toimimiseen ja laajempaan ammattitaitoon suunnittelutehtavissa.

Sinun on myos mahdollista pyytaa aikaisemman kokemuksesi tunnustamista ennen kurssin alkamista. Tata prosessia kutsutaan 'Recognition of Prior Learning' nimella. Jos sinulta loytyy tyonaytteita, yksityiskohtaista tyonkuvaa (Job & Person specification), tai muita dokumentteja, niin ne kannattaa ottaa mukaan. Parasta olisi, etta ne olisi kaannetty englanniksi. TAFEn ja muidenkin yksityisten ammattioppilaitosten pitaa antaa mahdollisuus tahan prosessiin (under the Australian Quality Training Framework). Voisit kysya onko RPL mahdollista sinulle, ja paljon prosessi maksaisi ja mita se vaatisi.

Onnea matkaan!
Katja


katjamaaria

Hei viela

Taman linkin takaa paasee opiskelemaan aihetta, mita ulkomaalaiselta opiskelijalta odotetaan lainsaadannon mukaan ja mita velvollisuuksia oppilaitoksilla on. Opetusohjelma on animoitu, joten se on ihan kiva katsoa...

Student Education Project Videos

The following animations were developed to raise student awareness and promote a better understanding of the consumer protection mechanisms embedded in the ESOS legislation, and the National Code 2007 in particular, by highlighting the rights and responsibilities of international students. Each topic covers elements of the processes overseas students need to be aware of to enjoy a successful study experience in Australia. Rights and Responsibilities of the student and their education provider are highlighted in each scenario along with an overriding advice to seek professional advice when students become unclear or concerned about their situation.

http://www.isana.org.au/index.php?option=com_content&task=view&id=258

Tsemppia!

Katja

JariA

Kiitoksia erittäin valaisevasta linkistä Katjamaaria :)

Että tykkään tästä australian järjestelmästä. Vaatii paljon, mutta antaa myös. Suomessa tuntuu olevan vallallaan tälläinen hyysäriyhteiskunta, jossa ei ajatella ollenkaan maan etua. Tuntuu, että australiassa tää maahanmuutto, opiskelu, "maasta pois jos kykene tähän" -järjestely yms. on järkeistetty palvelemaan valtion ja sen kansalaisten etua, mutta sitten taas tuetaan hyvällä opastuksella maahanmuuttajia. 

katjamaaria

Heissan

kiva kuulla, etta neuvoista on hyotya!

Varmaan tiesitikin, etta koulutuspalvelut ovat Australian liittovaltion kolmanneksi suurin vientituote. Olet oikeassa siina, etta valtiot osaavat hyodyntaa ulkomaalaisia. Esimerkiksi ulkomaalaiset opiskelijat maksavat samoista opinnoista huomattavasti enemman kuin paikalliset. Tata rahaa sitten kaytetaan mm. yliopistotutkimuksen rahoittamiseen, paikallisten opiskelijoiden tukemiseen ja muuhun koulutusjarjestelman yllapitoon.

Valilla paikallisia harmittaa se, etta ulkomaalaiset opiskelijat paasevat 'rahalla' joillekin kursseille, kun paikallisten pitaa pyrkia ja tayttaa paasyvaatimukset.

terveisin
Katja

JariA

Onhan tuossa toikin pointti, mutta sellaista se kapitalismi tuntuu olevan  :confuse Tosin sitä en itsekkään hyväksy, että rahalla ostetaan opiskelupaikka, mutta totta ihmeessä ulkomaalaiset joutuvat maksamaan koulutuksesta enemmän kuin paikalliset :)

toukokuussa muutto takaisin äidin helmoihin  :nuttu:, uusi työpaikka ja rahaa säästämään :) IELTS:in käyn suorittamassa 13.6 :)

MaNi

Hei!

Huomasithan etta TAFE:a varten pitaa suorittaa IELTS- akateeminen versio.
Kannattaa lukaista vaikka netista harjoituksia, ei nimittain ole mikaan lapihuutojuttu.

Itsellani onnellisesti ohi muutama viikko sitten, mutta kylla se joitain unettomia oita aiheutti kun tuloksia odottelin!

Onnea matkaan!

JariA

Lainaus käyttäjältä: MaNi - huhtikuu 21, 2009, 15:36
Hei!

Huomasithan etta TAFE:a varten pitaa suorittaa IELTS- akateeminen versio.
Kannattaa lukaista vaikka netista harjoituksia, ei nimittain ole mikaan lapihuutojuttu.

Itsellani onnellisesti ohi muutama viikko sitten, mutta kylla se joitain unettomia oita aiheutti kun tuloksia odottelin!

Onnea matkaan!

Moikka,

Huomasin juu ja parempi näin. Olen tehnyt niitä tehtäviä netissä ja tilasin myös ielts harjotuskirjat, helpottavat stressiä edes hieman :)

J?ck

Onko ne nettitestit oikeita IELTS tehtäviä vastaavia, meinaa tuntui vähän liian helpoilta. Itse tilasin kanssa IELTS kirjoja, enpä vaan ole kerennyt harjoitella, saati tilata testiaikaakaan. Asunnon myyminen ja muut jutut on menny toistaiseksi edelle. Ja tässä olen pähkäillyt että mitä jos sen testin suorittaisi Australiassa, kun ensin on vaikka 6kk maata kierrellyt, niin luulisi että kielitaito olisi parantunut. Matkalaukut taitaa täyttyä kirjoista, IELTS opuksia on joku neljä, mutta näitä erilaisia Aussiopuksia on jo parikymmentä  :D Oon sitä mieltä että matkakohteen etukäteinen tutkiminen on jo osa matkaa :D

J?ck

Lisätäänpäs tuohon että testiä varten olen jo jonkin sorttista harjoittelua alkanut tekemään. Hommasin ulkomaalaisia kirjekavereita (pääsee rustaamaan enkuksi), menin omeglen sivuille http://omegle.com/ (jossa pääsee reenaamaan small talkkia, eli jauhamaan, tutustumaan uusiin ihmisiin ympäri palloa), leffat ja sarjat enkkusubeilla kun mahdollista ja duunissa kuuntelen radion sijasta edellispäivän Howard Sterniä. Eli pientä alustavaa kielikylpyä, niin eiköhän se siitä. Vielä kun jossakin pääsisi puhumaan, niin olisi kaikki osa-alueet hoidettu.

MaNi

Moikka!

Minulla ainakin kuuntelu- seka lukutesti olivat huomattavasti hankalampia itse kokeessa kun harjoituksissa.
Menin aika itsevarmana kokeeseen ja poistuin sielta melkoisen "jarkyttyneena" siita etta tuntui etta ihan pieleen meni.
Itse kaytan Englantia paivittain koska en asu Suomessa.

Pisteita tuli kuitenkin enemman kun oletin itse testin jalkeen  :pepsodent

RUU

Lainaus käyttäjältä: Jäck - huhtikuu 22, 2009, 17:43
mitä jos sen testin suorittaisi Australiassa, kun ensin on vaikka 6kk maata kierrellyt, niin luulisi että kielitaito olisi parantunut.
Ajatus on kyllä hyvä ja päivittäinen kielenkäyttö auttaa kummasti eteenpäin.  :pepsodent
Huomaa, että ainakin isommissa kaupungeissa testiin on jonoa, Brisbanessa juuri nyt 3 kk, Sydneyssä & Melbournessa 4 kk. Vain Darwinissa näyttää olevan lyhyempi jono. Sinun kannattaa siis varata testisi aika aikaisessa vaiheessa. Testi pitää myös maksaa jo varattaessa.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

MaNi

Muuten, TAFE:lla on myos oma kielitesti minka voi tehda vaihtoehtoisesti jos ei ole tehnyt IELTS:saa.
Eli jos on jo maassa ja hakee TAFE:lle, voi sen testin kayda tekemassa siella.

Baazu

Hinnoista esim TAFE NWS:

All courses are government-endorsed, practical and industry-based so students are 'job ready' when they complete their studies.
Tuition fees range from A$5,030 for one semester (half a year) certificate courses to A$36,690 for three year advanced diplomas.
To apply, or for course information, see the TAFE NSW – International Students website.


Eli tommoset €20k olisi "Advanced Diploma", pyöreesti €6666,66 / vuosi.