Töitä kauppatieteilijälle esim Sydneyssä?

Aloittaja kirsik, tammikuu 19, 2009, 01:39

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kirsik

Hey!

Osaakohan kukaan sanoa miten kannattaisi lähteä etsimään harjottelua tai töitä Sydneystä? Valmistun parin kuukauden kuluttua kauppatieiteiden maisteriksi ja halu Australiaan on kova. Sydney kiinnostaisi erityisesti ja voisin mennä sinne joko harjotteluun tai töihinkin jos paikka löytyisi. Otan kaikki vinkit vastaan!

vanDesp

Tere,

itselläkin on tarkoitus lähteä laskentatoimen opintojen jälkeen kattelemaan Australian meininkejä. Gradun kanssa olen vasta alkumetreillä, mutta toivottavasti ensi syksynä pääsisi matkaan. WH-viisumilla maahan ja jotain pientä jobin poikasta alkuun. Varmaankin siinä vuoden aikana kielitaito karttuu ja muutenkin on sitten viisaampi, että haluaako sitä pysyvästi ausseihin jäädä. Yrittää niitä oman alan hommia sitten saada, jos niikseen tulee.

Kokeilinpa huvikseni http://seek.com.au :ssa hakua Accounting ja Sydney, avoimia paikkoja löytyi noin 2700.  :peukkuy Hankalaa noita töitä on varmasti puhelinhaastattelun kautta saada, eli ei kai se auta kuin paikanpäälle lähteä metsästämään.

kirsik

Kiva kuulla, että muitakin saman alan opiskelijoita on kiinnostunut Ausseista. Mäkin vähän mietin, että miten pystyisi puhumaan itsensä firmaan puhelinhaastattelun perusteella, joten kaipa sitä pitäisi mennä paikan päälle ja sieltä käsin aloittaa kunnon hakeminen.

AIESEC'ista sen verran, että olin toiminnassa mukana vuosi sitten ja sitä kautta olisinkin halunnut päästä harjoitteluun Australiaan, mutta ainakaan sinä vuonna en löytänyt Ausseista montaa paikkaa. Järjestön harjoittelu ohjelmaan täytyy tosiaan hakea, mutta siihen ei ole vaikea päästä jos on avoin ja ulospäin suuntautunut henkilö. Itselläni jäi AIESEC'in kautta tekemättä harjoittelu kun päädyin vaihtoon ja sittemmin ulkomaille harjoitteluun muita teitä. Mutta se tosiaan on mahdollisuus.

Täytyy nyt kuitenkin yrittää lähettää hakemuksia ja vähän kuulostella tuleeko firmoilta mitään takaisin.. I'll keep my fingers crossed! ;)

Milka

Kirsi,

Kauppatieteilijoita on niin montaa 'eri lajia', markkinointiin, laskentatoimeen, HR jne. erikoistuneita, etta on vaikea neuvoa tai antaa kaikkiin ammatteihin sopivia vinkkeja. Kannattaisi ehka kertoa vahan yksityiskohtaisemmin etta minka alan toita, harjoittelupaikkaa olet etsimassa.  :peukkuy

kirsik

Olen itse opiskellut kansainvälistä liiketoimintaa pää-aineenani ja erityisen kinnostunut olisin HR tai markkinoinin aloista eli ns "pehmeistä" aloista. Voisin tehdä harjoittelun tai mennä suoraan koko-aikaseksi.. harjottelun voisi ehkä saada helpommin? Maksetaanko harjoittelusta yleensä vai ovatko ne palkattomia? Olen huomannut, että Auseissa on paljon netti firmoja, jotka avustavat internship:in löytämisessä, mutta heille siis pitäisi maksaa siitä, ei saisi palkkaa eikä siitä voi olla varma mitä loppujen lopuksi saa. Mitenköhän asian laita on?

skysurf

Hei katja! Yllättävän samantapaisella skenaariolla ja taustalla ollaan mekin mietitty lähtöä. Sen verta ollaan jo plänäilty, että kai se on loparit täältä otettava ja sitten mentävä sinne paikanpäälle etsimään. Jos löytyy kovaa osaamista jostain tietystä alueesta, en yhtään epäilisi etteikö löytyisi töitä. Itselläni on juuri tällainen tilanne, osaamisalueeni työpaikkoja on siellä jonkin verran tarjolla.

Me ollaan lähinnä skannailtu tuot Sydneyn seutua, sillä siellä näyttäis kuitenkin pääasiassa meille sopivia hommia olevan (+ hyvät rannat :-).

Kerrohan miten etenee, ei tiiä vaikka päädyttäs samaan butiikkiin :-)


tmas

Mors

Täällähän on useita lähtijöitä, itseni mukaan lukien. Olen tässä miettiny jos menisin suorittamaan maisterin tutkinnon suoraan Sydneyn yliopistoon, samalla odotellen taantuman kääntyä nousuun, jonka jälkeen työpaikat olisivat ehkä paremmalla mallilla. Mutta jos työpaikka sattuisi löytymään sitä ennen, niin senkin perässä/sitä varten olisin muuttamassa vaikka heti.

Kuvittelisi integroitumisen ja työn saannin olevan toki helpompaa kielitaidon ollessa kunnossa, mutta miten suomalaiset tutkinnot rinnastetaan paikallisiin tutkintoihin? Samalla viivalla vai ei? Onko eroja vastaanotossa jos tutkinnot on suoritettu suomeksi vai englanniksi?

RUU

Katya, onneksi olkoon jo haastatteluun pääsemisestä! Etenkin nykyhetkenä sekin on jo saavutus sinänsä, etenkin ihan kylmiltään.  :peukkuy

Jos kys eon yksityisen sektorin paikasta, ne päätetään hyvin tavanomaisesti muutamassa päivässä. Nopein mitä minulla tuli vastaan oli heti seuraavana päivänä... Siellä ei odotella mitään hakuaikoja vaan otetaan ensimmäinen, joka tuntuu tosi hyvältä.
Julkisella sektorilla voi kestää useamman viikon mutta ainakin Queenslandissa säännöt ovat muuttuneet löyhempään suuntaan, prosessia on kevennetty, ja monet jobit löytävät tekijänsä aiempaa nopeammin.

On ihan tavanomaista, että kisasta pois jääneille ei soitella perään. Miksi soittaisivat, mitä lisäarvoa se tuo valintaan? Onhan se kiva ja kohtelias ele ja voi toimia PR:nä mutta jos prosessista pitää karsia pois asiat, jotka eivät auta valintaan niin tuo on tainnut lentää ulos ikkunasta heti ensimmäisenä.
Sen lisäksi on myös firmoja, joissa nimenomaan säännöt kieltävät turhan jaarittelun pois jätettyjen kanssa ja etenkin minkään perusteluiden antamisen valinnoista. Tällä koitetaan estää turhia jälkipuheita ja sulkea valitukset pois häiritsemästä loistavaa bisnestä.

Soittele toki perään ja kysy, onko valinta jo tehty. Yleensä vastaus on varmaan hyvin ympäripyöreä mutta saatpahan ehkä ainakin jotain. Jos olisit paikan päällä kaupungissa, jokin soitto saattaisi kirvoittaa vinkinjostian muusta paikasta, joka ei ole julkisesti (ainakaan vielä) haussa.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

artell

Hei kaikille (tuleekin ensimmäinen kirjoitus tälle palstalle samalla :))

Ihan normaalia se jahkaaminen täällä päin joskus on. Minä jätin vakityöni Suomessa viime kesäkuussa ja hain töihin kylmiltäni muuan pankkiin ohjelmistosuunnittelijaksi Brisbanessa ja ne venyttelivät hakuprosessia niin että sain myöntävän vastauksen vasta n. kuukauden kuluttua haastattelusta. Väliin kyllä mahtui monen monta puhelinsoittoa jossa ne kertoivat kerta toisensa jälkeen että prosessi on vielä kesken ja lupaa palkata minua ei meinaa hellitä. Aloitin ensin määräaikaisena ja sitten lähempänä joulua ne vakinaistivat minut.


jounij

Lainaus käyttäjältä: katya - toukokuu 15, 2009, 05:01
--> Onko kellään tietoa, millä aikataululla firmat hakuprosessissaan etenevät ja miten siitä hakijoille kerrotaan?

Jokaisella firmalla on omat, usein palkkaamisesta vastaavista ihmisistä riippuvat käytäntönsä.


Toteaa
Jouni
Canberra

MH

Niin ja joissakin paikoissa vedätetään vaikka olisit ainoa hakija. Koittavat uskotella että paikka olisi haluttu.

Moskito

Lainaus käyttäjältä: tmas - maaliskuu 24, 2009, 08:18
Mors

Täällähän on useita lähtijöitä, itseni mukaan lukien. Olen tässä miettiny jos menisin suorittamaan maisterin tutkinnon suoraan Sydneyn yliopistoon, samalla odotellen taantuman kääntyä nousuun, jonka jälkeen työpaikat olisivat ehkä paremmalla mallilla. Mutta jos työpaikka sattuisi löytymään sitä ennen, niin senkin perässä/sitä varten olisin muuttamassa vaikka heti.

Kuvittelisi integroitumisen ja työn saannin olevan toki helpompaa kielitaidon ollessa kunnossa, mutta miten suomalaiset tutkinnot rinnastetaan paikallisiin tutkintoihin? Samalla viivalla vai ei? Onko eroja vastaanotossa jos tutkinnot on suoritettu suomeksi vai englanniksi?

Ja tässä yksi lisää. Sain juuri hyväksynnän Griffith Universityltä Master of Business -ohjelmaan, joten lähtö on edessä jo kesäkuun lopulla! Itselläni on BBA (Intl B2B Marketing) -tutkinto suomesta alla, ja se tuntui kelpaavan. Kelpasi myös Bond Universitylle, mutta lukukausimaksut olivat vähän turhan huikeat...  :)

RUU

Lainaus käyttäjältä: katya - toukokuu 16, 2009, 01:15
Nyt tämän positiivisen kokemukseni perusteella uskallan ehkä ottaa lähitulevaisuudessa riskin ja jättää suomen vakiduunin samalla luottaen, et jos on tarpeeksi sitkeä eikä niin nirso työpaikan suhteen niin kyl sieltäkin toimeentulonsa saa raavittua kasaan.
Mitäs, jos ottaisitkin vuoden palkattoman vapaan töistäsi? Tuo on hyvinkin neuvoteltavissa useimmissa työpaikoissa ja sinulla on tarvittaessa takaportti auki kehnompien olosuhteiden varalta. Markkinoit sen työnantajallesi osaamisen & kokemusten avartamisena niin jokaista järkevää työnantajaa luulisi kiinnostavan...
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

salminakki

Morjes kauppatieteilijät! Minkäslaista palkkaa suurinpiirtein esim noinsta accountant hommista maksetaan siellä päin? Kiinnostaisi maiseman vaihto ja tässä nyt vähän laskeskelen.

Milka

Salmiakki,

Paklkat vaihtelevat todella paljoen riippuen taysin paikkakunnasta, julkinen vai yksityinen sektori, yrityksen toimialasta, tyotehtavasta (ulkoinen vs. sisainen laskenta, tilintarkastus) tyotehtavien vaativuudesta, hakijan kokemuksesta jne. eli vaikea sanoa tietamatta mita osaat ja minne aiot ja millaisia tehtavia aikot hakea.  :pepsodent

Jos palkkahaarukkaa etsit niin miten olisi seuraava palkkahaarukka $45k - $250k.  :pepsodent  :pepsodent  :pepsodent  :pepsodent


salminakki

Heh, joitain tällaista "pelkäsinkin" ;)

Noh, sen verran voisin tarkentaa, että pääaineena on luettu laskentatoimea ja sivuaineena rahoitusta (myös yritysjuridiikkaa). Olen nyt toiminut tilintarkastajan tehtäviä jotakuinkin vastaavassa tehtävässä reilun vuoden. Tarkoitus olisi vielä toinen vuosi painaa päälle, eli työkokemusta olisi pari vuotta, kun sinne saavun. Kohteena luultavasti joku akselilta Brisbane-Sydney-Melbourne. Mistä nyt vaan sattuu löytymään kiinnostavia töitä ja vapaa-ajan juttuja. Oikeastaan kaikki muu onkin sitten vielä auki. Eli pienehköä tarkkailua ja tutustumista suoritan.

Milka

Salmiakki,

Parin vuoden kokemuksella tilintarkastajan tyosta yksityisella puolella luulisin maksettavan palkkaa noin $50-70k Melbournessa.  En ole itse ihan talla alalla joten toivottavasti Pinkus huomaa ketjun. Hanen kokemukset ovat paljon tuoreempia kuin minun ja enemmankin just talta alalta.  Mita muuten Suomessa maksetaan noista toista? Siis en nyt kysy sinun henkilokohtaista palkkaa vaan ihan yleisesti vertailun vuoksi.  :pepsodent


salminakki

Kiitos Milka,

Yleisestä tasosta en Suomessa tiedä juurikaan, Australia ollut tavoitteena niin ei ole tullut pahemmin seurattua. Kovastihan sitä nyt pitäisi kilpailuttaa itseään ja vaihtaa työpaikkaa useammin kuin kalsareita, mutta kun tähtäin on kuitenkin toisella puolea maapalloa, niin pysynen tässä nykyisessä paikassa sen vuoden. Oma palkka tällä hetkellä n. 40k euroa yhden työpaikan pohjakokemuksella.

Hassuinta Suomen työnhaussa oli muuten se, että enää toisessa työpaikassa ketään ei kiinnostanut yksikään koulusta saatu paperi. Kyselivät vain edellisen työpaikan papereita ja suosittelijoita. Opiskelin hyvin ihan "turhaan" ;)

salminakki

Moi taas, en malttanut millään pysyä pois.  :confuse

Aloin tuossa yön pimeinä tunteina miettimään, että minulla olisi melko pienellä vaivalla hankittavissa virallinen pätevyys myös vakuutushommiin. Siinä kuluttaisi ehkä puoli vuotta yliopiston penkillä taas, mutta olisiko niin paremmat mahdollisuudet työllistyä Australiassa? Lisäkoulutus tuskin on koskaan turhaa, mutta tuoko tuo loppujen lopuksi hommien suhteen sellaista etua, että kannattaisi vielä pyörähtää opistolla? Kyse siis nimennomaan Australian geimeistä. Erilaisia "brokereita" nuo Ossien työn välityspalvelut ainakin melko paljon hakivat.

Onko Australiassa muuten mitään työvoimatoimistoa vastaavaa toimistoa tms. missä voisi ihan naamakkain käydä keskustelemassa työmahdollisuuksista?

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: salminakkiHassuinta Suomen työnhaussa oli muuten se, että enää toisessa työpaikassa ketään ei kiinnostanut yksikään koulusta saatu paperi. Kyselivät vain edellisen työpaikan papereita ja suosittelijoita. Opiskelin hyvin ihan "turhaan" Wink

Mitäs hassua siinä on ?  Saman jutun tulet huomaamaan täälä useimmissa työpaikoissa.

Lainaa...minulla olisi melko pienellä vaivalla hankittavissa virallinen pätevyys myös vakuutushommiin. Kyse siis nimennomaan Australian geimeistä. Erilaisia "brokereita" nuo Ossien työn välityspalvelut ainakin melko paljon hakivat.

Pystytkö tosiaan opiskelemaan myös Aussien vakuutuslakeja ja systeemejä siellä sekä saamaan täkäläisen pätevyyden ?

Onhan noita työnvälitystoimistoja sekä valtion että yksityisiä.

salminakki

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - marraskuu 25, 2009, 22:13


Mitäs hassua siinä on ?  Saman jutun tulet huomaamaan täälä useimmissa työpaikoissa.


Pystytkö tosiaan opiskelemaan myös Aussien vakuutuslakeja ja systeemejä siellä sekä saamaan täkäläisen pätevyyden ?

Onhan noita työnvälitystoimistoja sekä valtion että yksityisiä.

Moi Jaaks,

Kyllä tuo minut ainakin vähän yllätti, kun professorit kovasti painottivat papereiden tärkeyttä. Se oli vain tuollainen sivuhuomautus.

Hmmh, no eiväthän nuo Aussien lakeja tosiaan opeta, mutta ajattelinkin, että jos olisi parempi pohja sitten opiskella sikäläisiäkin asioita, kun on jo täällä opiskeltu. (Ts. tarkoittaisiko tämä taas vietettyä aikaa Aussi yliopistossa, vai onko noille jotain samanlaisia "pikkukurssia", joka pitää käydä saadakseen pätevyyden, kuin on vaikkapa sieltä Suomeen saapuville lääkäreille?)

Minkäslaista hommaa muut dunderin kauppatieteilijät siellä tekevät, jos sopii kysyä? (Ja jos jollain on kokemuksia tuosta suomalaisen tutkinnon vastaavuudesta kauppatieteiden osalta, olisin kiitollinen)

pinkus

Huomasin!  :pepsodent

Palkkahaarukka on tosiaan aika levea, riippuu niin monesta tekijasta kuten Milka jo mainitsikin. Aika hyvan kuvan saat kun selaat esim. www.seek.com.au ilmoituksia alueilta joista olet kiinnostunut. Ihan nyt vertailun vuoksi tunnen yhden vastavalmistuneen tilintarkastajan jolla on kahden vuoden tyokokemus, josta suurin osa on suoritettu ns. kadetship:na (kahden viimeisen vuoden opinnot suoritetaan tyonantajan sponsoroimana toiden ohella), joka tienaa isossa firmassa n.$60k/vuosi. Toiselle tuntemalleni vastavalmistuneelle tarjottiin keskisuuresta firmasta kesatoiden perusteella toita, aloituspalkka oli vahan yli $50k. Kahden vuoden tyokokemuksella ja laskentatoimen ja/tai rahoituksen tutkinnolla viisumin (PR) saaminen on suht helppoa. Ilman PR:aa (tai sponsoria) alan toiden saaminen on vaikeaa, ma en ainakaan ole tormannyt yhteenkaan paikkaan jossa ei PR:aa tai vahintaan hakemuksen sisaan laittamista olisi vaadittu. Kaikki lakiin liittyvat asiat (verotus ym.) taytynee opiskella taalla uudestaan, koska lakisysteemi on erilainen (common law v. civil law). Kannattaa varmaan kysya alan ammattijarjestoilta tarkemmin opintojen vastaavuudesta ym. Nettisivuilta luulisi loytyvan tietoa ja yhteystiedot. (www.cpaaaustralia.com.au, www.charteredaccountants.com.au ja www.nia.com.au)

Vasta valmistuneena toita hakiessa opintomenestyksella oli muuten kuuleman mukaan viime vuonna melko lailla painoarvoa kun vastavalmistuneille suunnattujen tyopaikkojen maaraa vahennettiin, etta kylla siita raatamisesta joskus hyotyakin on  ;)



Milka

Salmiakki,

Aloitetaanpa alusta. Vaikkapa vastaamalla seuraaviin kysymyksiin. Milla viisumilla ajatelit alkaa toita hakemaan? Jos skilled viisumi, niin sen kestaminen paperisotineen nayttaa muiden palstalaisten mukaan kestavan vahintaan vuoden.  :peukkua Jos haet skilled viisumia joudut 'patevoittamaan' suomalaisen tutkintosi paikallisessa ammattijarjestossa. Tallaisia sinun tapauksessasi olisivat joko CPA tai CA. He tarkastavat etta opiskelusi vastaavat vahintaan takalaista bachelor of accounting tutkintoa. He saattavat vaatia sinun opiskelevan lisaa ennen kuin viisumia puoltava assessmentti heltiaa. Naista ammattiassessmenteista on puhuttu paljon aiemminkin, joten kannattaa kayttaa hakua.

Joka tapauksessa takalaisessa tyomaailmassa arvostetaan Bachelor tutkinnon paalle luettua CPA tai CA lisatutkintoa jos haluat laskentatoimen aloilta toita eli jos opistkelu kiinnostaa ja haluat ehdottomasti Australiaan pidemmaksi aikaa niin kannattaa harkita jomman kumman tutkinnon opiskelujen aloittamista jo Suomessa asuessa, kasittaakseni niita voi myos opiskella ulkomailla.   :)

Jos haluat toimia insurance brokerina siihen on myos kursseja tarjolla. En tiedan miten paljon Suomen lakien tuntemuksesta olisi hyotya. Epailen ettei kovinkaan paljoa talla saralla lait ovat melko erilaiset. Jotkut financial planning - kurssit voi myos suorittaa etaopiskeluna, joten kannattaisi ehka aloittaa opiskelu Suomessa. Lykkya tyko  :peukkuy


Lisays:
Pinkus, olit meikalaista nopeampi. No menee minun vastaus vahan niin kuin kertauksen piikkiin. No kertaushan on opintojen aiti  :pepsodent

pinkus

Viela lisamainintana sanottakoon etta CA-tutkintoa (joka on yleinen vaatimus isoilla ja monilla keskisuurillakin firmoilla) ei voi suorittaa ennenkuin on 6kk tyokokemusta kasassa. Taman jalkeen tutkinnon suorittaminen kestaa n.3 vuotta toiden ohessa, mutta tyopaikan tulee olla sellainen, jossa sulla on 'CA mentor'.

Jotta noihin opinto-ohjelmiin paasee sisaan, tulee olla tietty maara paikallista vastaavia opintoja kasassa. CPA ei ainakaan muistaakseni vaadi Australian verolain tuntemusta toisin kuin CA. Jos kuitenkin haluat suorittaa CA:n, ainakin Deakin university jarjestaa vuoden mittaisia kursseja (joka ymmartaakseni suoritetaan netin kautta), jotka varmistavat etta CA:ta varten tarvittavat opinnot ovat kasassa. CA:n nettisivuilta (www.charteredaccountants.com.au) loytyy lisatietoa.

Kannattaa muutenkin lukea ainakin CPA ja CA nettisivut huolella, niista loytyy paljon hyodyllista tietoa alasta :)

salminakki

pinkus ja Milka,  :peukkuy :peukkuy

Kiitos paljon molemmille, täytyypä alkaa lueskelemaan noita linkkejä läpi.

Tuo viisumikin on vähän sellainen mitä on tullut mietittyä. Mielessä on käynyt, että jos hommaisi ihan vaan WH-viisumin, kun vielä ikäkin antaa periksi. Tuon kanssa taitaa sitten vaan mennä aika säätämiseksi jos löytää "oikean" työn. Täytyy tähänkin asiaan perehtyä uudemman kerran, kunhan saan noita linkkejä selattua.

Itsellä on jonkun verran valuuttaa säästössä, joten oman alan töitä en ihan heti tarvitsisi, jos vaikka täytyy jotain noita kursseja käydä sielä, niin ei ihan konkurssia heti tule. Mutta täytyy tosiaan selvittää vähän mahdollisuuksiani noiden CA/CPA-juttujen osalta. Hienointahan olisi tietysti, jos saisi pätevyyden suoritettua jo Suomessa, mutta taitaa olla aika utopiaa.

Olin (harmikseni ;) ) vaihossa Australiassa lukukauden lukioaikana. Sydän jäi jonnekkin sinne Brisbanen nurkille, joten veri vetää takaisin. Ei välttämättä loppu elämäksi, mutta olisihan siitä varmasti hyötyä Suomen työmarkkinoillakin, jos olisin vaikka viitisen vuotta siellä työskennellyt. You never know. Tutustun pian noihin sivuihin ja tulen sitten taas teitä kiusaamaan, jos jää jotain kysyttävää!

Ja vielä lopuksi: Isot kiitokset teille molemmille ja kaikille, jotka jotenkin neuvoivat. Helpottuu kummasti, kun kuulee juttuja ihan Suomeksikin. :)

Kottarainen

Siis WH viisumihan on paras mahdollinen työnhakuun! Työhaastattelussa voi läväyttää, että kuuden kuukauden koeajalla aiot todistaa olevasi korvaamaton työntekijä, ja firma voi sitten sponssata sulle työviisumin (mielellään vielä sun omaan laskuun ja teet kaikki paperihommat niille valmiiksi!). Itse hommasin spouse-viisumin, mutta ennen sen saamista oma pomo sanoi neljän kuukauden työssäolon jälkeen, että ne kyllä sponssaa mulle business-viisumin jos niikseen tulee. Ja sun tuleva pomokin tykkää, kun on pitkä, kuuden kuukauden koeaika. :)

salminakki

No niin, hyvä kuulla!

Miten tossa sitten käy, kun Milka tuossa jutteli, että tuossa skilled viisumissa saattaisi mennä yli vuosikin? Vai nopeutuuko tuo sitten, kun/jos on työpaikka jo valmiina?

Milka

Lainaus käyttäjältä: Kottarainen - marraskuu 27, 2009, 10:20
Siis WH viisumihan on paras mahdollinen työnhakuun! Työhaastattelussa voi läväyttää, että kuuden kuukauden koeajalla aiot todistaa olevasi korvaamaton työntekijä, ja firma voi sitten sponssata sulle työviisumin (mielellään vielä sun omaan laskuun ja teet kaikki paperihommat niille valmiiksi!). Itse hommasin spouse-viisumin, mutta ennen sen saamista oma pomo sanoi neljän kuukauden työssäolon jälkeen, että ne kyllä sponssaa mulle business-viisumin jos niikseen tulee. Ja sun tuleva pomokin tykkää, kun on pitkä, kuuden kuukauden koeaika. :)

Kottarainen,

En tieda alaasi ja mahdollista tyovoimapulaa alallasi, mutta vahan varoittelen muita palstaa lukijoita etta pysyvien ns. valkokaulushommien hakeminen tyolomaviisumilla ei ehka ole ihan helpoin asia.   :( Aloilla ja ammateissa joilla ei ole suurta tyovoimapulaa useat firmat kysyy viisumista jo tyonhakuvaiheessa ja automaattisesti karsivat pois muut kuin jo pysyvan tyoviisumin omaavat, niin ettei hakijat edes paase haastatteluun. Kaikilla aloilla firmat eivat edes voi sponssata, silla he eivat pysty perustelemaan etta paikkaan ei ole pystytty loytamaan paikallista hakijaa.  :peukkua Mutta kuten sanoin tama riippuu taysin alasta ja myoskin tyonkuvasta.

Mutta kaikkien kannattaa ottaa oppia siita miten upeasti Kottarainen on kaantanyt ns. tyonhaku 'heikkouden' voitokseen. Sille  :XXXX :XXXX :XXXX :XXXX

Jaaks

Veit "sanat suustani" Milka  :pepsodent

Olin juuri kirjoittamassa ihan samaa ja vaikka en aina haekaan valko- tai edes "blue" collared työntekijöitä, niin en koskaan koske WH viisumilla oleviin, jos kyseessä on pysyvä työpaikka. 

Casual ja temp työntekijät WH viisumilla on ok ihan perushommiin, mutta sittenkin täytyy jo olla tosi hyvä ja kuitenkin suurin osa heistäkin lähtee jostain syystä jatkamaan matkaa jo kuukauden tai parin kuluttua.

Australian valtiolla on hyvin pitkälle kehitetyt siirtolaisohjelmat ja niiden mukaan on hyvinkin helppo päästä maahan PR viisumillakin, kunhan kaikki vaatimukset täyttyy ja olet mitä työnantajat haluavat  :pepsodent


ps. Kottarainenhan on tunnetusti aina "glass half full" ihminen ja onkin sen vuoksi pärjännyt aivan mahtavasti -  :peukkuy


salminakki

Kiitos taas kaikille vastauksista, täytyy tuota viisumi asiaa miettiä vielä tarkemmin, kunhan saa muista sen verran selkoa.

Tänään olin puhelimitse yhteydessä erääseen opintoneuvojaan. Hän väläytteli sellaisia Suomessa hankittavia tutkintoja kuin KHT ja HTM. Opasti myös ottamaan yhteyttä keskuskauppakamariin. Ei osannut varmasti sanoa miten nuo tutkinnot vastaavat juuri CA/CPA-juttuja, mutta veikkasi, että on ainakin huomattavasti helpompi lähteä tekemään hommia, jos olisi KHT/HTM pohjalla.

Sain myös muutaman osoitteen, josta voi etsiä vinkkejä tutkintojen hyväksyttämiseen paikallisilla viranomaisilla. Palailenpa taas, kun olen ollut yhteydessä tuonne kauppakamariin! Toivottavasti voin joskus myöhemmin neuvoa muita täällä samaantyyliin, kuin nyt te avuliaat dunderilaiset olette neuvoneet minua!  :XXXX

Milka

Salmiakki,

Voin olla vaarassa, mutta en usko KHT/HTM tutkinnon auttavan sinua juurikaan taalla tyohaussa, silla taalla ei tyonantajat ole moisista tuskinnoista kuulleet. Ja miksi olisivat ne ovat taysin suomalaisa tutkintoja.  :) Sinnallaan opiskelu ei mene koskaan hukkaan, mutta vain ja ainoastaan Australian tyomarkkinoita ajatellen ei ehka kannata. Taalla vero- ja yrityslait ovat aivan erilaiset kuin Suomessa, joten joudut ne kuitenkin opiskelemaan erikseen.

Myos molemmat CPA/CA ovat niin nurkkakuntaisia (ja rahanahneita) jarjestoja etta he todennakoisesti vaativat sinua suorittamaan koko takalaisen post graduate ohjelman saadaksesi CA/CPA statuksen  :peukkua, mutta ilman tata CPA/CA statustakin parjaa ja toita loytyy   :peukkuy eli ei noita titteleita valttamatta tarvitse. Titteli auttaa uralla etenemisessa, mutta tiedan monia hyvin urallaan laskentatoimen alalla parjanneita joilla ei noita titteleita ole.

Pinkus antoikin jo hyvan neuvon: ota yhteytta takalaisiin alan ammattijarjestoihin ja kysy tarkemmin opintojen vastaavuudesta ym. Nettisivuilta luulisi loytyvan tietoa ja yhteystiedot. (www.cpaaaustralia.com.au, www.charteredaccountants.com.au ja www.nia.com.au)

Suomalainen Kauppakamari (tai minkaan mukaan instanssin opintoneuvoja_ ei voi tietaa takalaisista tutkinnoista, suomalaisten tutkintojen vastaavuuksista, tyomarkkinoista ja tyonantajien koulutuksen arvostamisesta yhta paljon kuin takalaiset ammattijarjestot.  :nuttu:

Milka

Salmiakki,

Tuli viela mieleen sellainen juttu etta isoilla kansainvalisilla tilintarkastusfirmoilla (Price waterhouse, KPMG, E&Y etc.) on kansainvalisia vaihto-ohjelmia, eli he lahettavat tyontekijoita komennukselle maasta toiseen. Yksi tie Australiaan voisi olla etta hakeutuisit tallaiseen firmaan toihin Suomessa ja siella sitten tallaiseen vaihto-ohjelmaan.  :peukkuy

salminakki

Niinpä tietysti. Noh, sain kuitenkin tuon kauppakamarin maastamuutosta vastaavan henkilön puhelinnumeron, niin soitetaan nyt varmuuden vuoksi. CPA:lle laitoin jo tosiaan s-postia ja vastausta tässä odotellaan. Ilmeisesti tuo KHT oli ainakin jotenkin kytköksissä Brittien ICAEW-juttuihin. Noh, eihän sitä kysyvä tieltä eksy, joten selvitetään nyt sitten perin pohjin sekä suomalaisten, että aussilaisten käsitykset asiasta. (Vaikka kuten sanoit, suomalaisten mielipiteet ei taida paljoa painaa).

Nyt kuitenkin nauttimaan perjaintai-illasta ja jatketaan selvitystöitä huomenissa! Kiitokset Milkalle! (Taas ;) )

salminakki

Moi vielä,

tuli sellaista vielä mieleen, että mitenköhän noille Australialaisille ammattijärjestöille selittäsi tätä suomalaista tutkintoa? Tuonne CPA:lle laitoin vaan, että suomalainen maisteritutkinto ja pari linkkiä KTM-tutkinnosta kertoville, englanninkielisille sivuille, mutta nyt tuli mieleen, että tietystihän tuossa olisi pitänyt olla tarkempi.

pinkus

No viela jatkan vahan  :pepsodent

CPA:lla ja CA:lla (ja varmaan NIA:llakin) on yhteistyoammattijarjestoja muissa maissa. Jos sinulla siis on tallaisesta 'fully recognised' jarjestosta titteli, voit ymmartaakseni saada sen avulla tuon CA/CPA tittelin helpommin. Katso jos esim. tuolla ICAEW:lla olisi edelleen kytkoksia naihin paikallisiin jarjestoihin. Heidan nettisivuiltaan loytyy runsaasti tietoa. Kuten jo mainitsinkin aiemmin ja kuten Milkakin sanoi, millaan muulla kuin PR:lla (tai joissain tapauksissa graduate skilled tai opiskelijaiisumilla) on hyvin vaikeaa saada alan toita. Tietenkin voit yrittaa saada jalan oven valiin esim. sihteerin toita tekemalla kiinnostavassa toimistossa, mutta valitettavan usein niissakin toissa on usein vaatimuksena PR  :peukkua

Mikaanhan ei tosin esta tanne WH-viisumilla tuloa ja ymparilleen katselua, eihan sita koskaan tieda jos vaikka sattuisi kaymaan niin onnekkaasti etta toitakin loytyisi!  :peukkuy  :)

jaju

Nostetaan ja lainataan hieman tätä ketjua.

Onko kenelläkään kokemusta assistant controller/ controller/ cost accountant tai vastaavista johdon laskentatoimen työtehtävistä? Vaadittiinko näihin tehtäviin paikallisia pätevyystutkintoja?

Assistant controller tuntuu olevan kohtuullisen harvinainen titteli avoimia työpaikkoja selaillessa. Onkohan Ausseissa joku oma vastaava titteli johdon laskentatoimen osaajille?

Kiitos jo etukäteen vastauksista. :god:

Milka

Mites olisi jos katsoisit alan tyopaikkoja nimikkeilla Business Analyst, Financial Analyst, Management Accountant?

Taalla myos tittelit kuvaavat enemman tyonkuvaa kuin Suomessa. Eli tyonimike voi olla capital investment analyst, jos ko. tyyppi tekee investointilaskelmia ja ennusteita. Eli jos kuvaat vahan ennemman mita teet tyoksesi voimme antaa tarkemman vastauksen.

Yleensa naissa hommissa olevilla on tutkintona bachelor of accounting ja CPA / CA siihen paalle. Edella onkin ollut paljon juttua ko. post graduate opiskeluista. Lykkya tyko.  :peukkuy 

jaju

Lainaus käyttäjältä: Milka - helmikuu 24, 2011, 20:17
Kiitoksia vinkeistä. Pitääpä jatkaa etsintöjä myös noilla nimikkeillä.

Valmistun keväällä KTM:ksi, pää-aineena johdon laskis ja aikaisempi oman alan työkokemus on pelkästään kirjanpidosta. Suomessa ensimmäiset tarjotut työpaikat tällä kokemuksella ovat olleet luokkaa assistant controller ja controller riippuen työtehtävistä.

Pakko kokeilla alkuun etsiä koulutusta vastaavia töitä, eihän sitä tiedä vaikka nappaisi. Vasta ensi syksynä lähtö suunnitelmissa ja tässä vasta tunnustellaan :)

pinkus

Tuo controller-titteli ei minullekaan kuulosta kovin tutulta. En ole tormannyt juuri muuten kun financial controllereihin yms., eli olen samaa mielta kuin Milka, kannattaa katsella myos muilla nimikkeilla toita taalla. Mita olettaisit tyonkuvaasi kuuluvan? Kannattaa katsella toita myos ihan 'accountant'-nimikkeella (Accountant saattaa tyopaikasta riippuen tarkoittaa hieman eri asioita), tai financial accountant, riippuen tosiaan siita minkalaista tyota etsit. KTM:na mahdollisuuksia on varmasti monia!

wamberal

Hello.

En oo talla palstalle kaynytkaan pitkiin aikoihin :) mutta nyt tulin kertomaan et osu silmiin tammonen duuni suomenkieliselle Sydneyssa:

Translators, Sydney CBD based, Global Online Travel Company

http://www.seek.com.au/job/20254565?cid=jobmail
(only candidates who hold Australian Residency or Citizenship need apply.)

...jos joku suomalainen on duunia vailla?

Cheers,
-Wamberal-