Asuntoautolla Queenslandissa matkailu?

Aloittaja elenleh, maaliskuu 30, 2014, 04:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

elenleh

Heippa.

Tässä ollaan avomiehen kanssa pohdittu Australiaan muuttamista. Mukana tulisi myös 2 lasta.
Muuttoa pohdittiin muutaman vuoden päähän.

Nyt oltaisiin siis tulossa katsomaan miltä se oikeasti näyttääkään. Innostusta on lisännyt viimeaikoina myös se että
löytyi myös sukua Sydneystä. ( sukututkimusta 2010  :D ) Ei nyt mistään ihan kaukaisemmasta päästä suku ole.

Tarkoitus olisi saada 2 viikon aikana edes vähän esimakua siihen millaista sielä olisi. Pidempää reissua ei voi tehdä, koska löytyy isompia koululaisia,
ja myös 2 pienempää muksua. Joille hoitaja (äitini) tulossa siksi aikaa.

Ensin ajateltiin Sydney ja 2 viikkoa hotellissa. Mutta  sitten hoksas että paljon paremmin tutustuis paikkoihin kun näkis ns. normaalia elämää, jos ottaa asuntoauton sieltä vuokralle ja ajelis Queenslandin/NSW rajamailla, rannikolta sisämaahan päin.

Olisi kiva tutustua sikäläiseen elämään, mutta tuskin voi mennä maatiloille ja kysellä voisko tulla katsomaan millaista elämää vietätte?  :D
Vai ottaiskohan ne hyvillä mielin vastaan turisteja katsomaan elämän menoa?  :confuse

Matka ajoittuisi marraskuun lopulle, onkohan se hyvä aika matkustella sinne? Ettei ihan liian kuuma? Saa olla kyllä oikein lämmintä, ei mua haittais  :D

Silppu

Ihan ekaksi kannattaisi mielestäni tutustua viisumivaihtoehtoihin, eli onko teillä ylipäätään mahdollisuutta saada pysyvää viisumia. Immin sivuilta löydätte tietoa viisumijärjestelmästä. Ns. skilled viisumissa pitää olla mm. oikea ammatti, kielitaitoa, riittävästi työkokemusta ja riittävän vähän ikää, jotta saa riittävästi pisteitä ja kutsutaan hakemaan viisumia. Voitte siis olla tilanteessa jossa juuri nyt saisitte riittävästi pisteitä, mutta muutaman vuoden päästä ette enää. Tämän halusin vain sanoa, että lähtökohta matkallenne tänne olisi mahdollisimman realistinen, eikä tulisi pettymystystä sen jälkeen jos ihastutte maahan. Jos on kuitenkin niin, että tiedätte että saisitte viisumin, niin kyllä sitä varmaan katsoo maata hieman eri silmin.

Jos kaakkois-Queensland kiinnostaa, niin voisi suositella Ellinboxia majapaikaksi matkallenne täällä Sunshine Coastilla. Suomalainen isäntäperhe osaa kyllä antaa vinkkejä ja kertoa elämänmenosta maassa. Kaksi viikkoa tosin ei ole kovin pitkä aika kun aikaerosta toipuminen vie myös osansa. Marraskuu kuulostaa oikein hyvältä ajankohdalta. Mielestäni asuntoauton sijaan kannattaisi asustella ja vuokrata henkilöauto yhdessä kivassa paikassa ja lentää lentokoneella lyhyesti yhteen tai kahteen haluttuun kohteeseen. Tämä maa on Euroopan kokoinen manner, ja välimatkat ovat hurjan pitkiä. Asuntoauto ei välttämättä tule halvemmaksi kuin maansisäiset lennot + vuokra-auto + majoitus.

elenleh

Heippa taas.

Ollaan tutkittu immin sivuja paljonkin. Vielä ei kuitenkaan ole tullut vastaan se kuinka paljon näitä pisteitä pitäisi olla kasassa?
Sen verran kuitenkin että skills listalla on jne.

Tämä lomareissu marraskuulle on nyt varattuna ja reilu 2 viikkoa ollaan. Brisbaneissa otetaan auto alle ja lähdetään Sydneytä kohti.
On myös hotellit varattuna ja suurin piirtein tsekattuna mitä haluaisi tehdä. On hyvä olla määränpää, kun tässä iässä (33v) ei halua enää sinkoilla
vaan :) Reissua kyllä odotetaan ihan hulluna :P

Anssi


elenleh

Jeps, kiitos. Sitä vaan katselee sivuja niin paljon että ei sitten vaan löytänyt. Olishan se varmaan jossain vaiheessa vastaan tullut.
Haitanneeko tuo jos täältä kysyy :)