juristiksi opiskelu

Aloittaja Sofia1234, lokakuu 02, 2012, 20:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Sofia1234

Moikka=)

Onko kukaan opiskellut koko juristin tutkintoa Australiassa? Minua kiinnostaisi tulevaisuudessa opiskella juristiksi ausseissa ja olenkin etsinyt paljon tietoa opinnoista, mutta en ole löytänyt vastausta siihen mikä tutkinto on riittävä juristina olemiseen? Ainakin Bond universityssä on niin paljon kaikkia eri tutkintoja liittyen lakiopintoihin, etten ole saanut selkoa tarvitaanko bachelor of lawin jälkeen vielä lisäkoulutusta, että voi työskennellä juristina Australiassa:) Toivottavasti joku osaisi vastata! Ja muutenkin olisi kiva kuulla opinnoista australiassa ja hyviä yliopistoja saa suositella!

Cheers Maisa=)

fatamorgana

En ole asiantuntija, mutta täkäläinen ex-työkaveri sai juuri juristitutkinnon valmiiksi joten häneltä kuultuja faktoja:

Bachelor of Law on vasta alkututkinto, jonka päälle pitää suorittaa erillisiä yliopistokursseja, sekä n. vuoden mittainen työharjoittelu. En tiedä, onko kaikille lakialoille samanlainen systeemi, mutta ainakin kaverini joka opiskeli liikejuridiikkaa, infosi näin. Työharjoittelusta ei saa palkkaa vaan se pitää itse maksaa (se ikäänkuin ostetaan tietyiltä firmoilta). Juristitutkinto ei vielä avaa työpaikkojen ovia, vaan täkäläinenkin tutkinto pitää jotenkin rekisteröidä eli maksaa johonkin liittoon jäsenyys (en tiedä onko kertamaksu vai vuosimaksu) ja läpäistä testi.

Opiskelu Aussilassa ilman PR-viisumia eli pysyvää oleskelulupaa/kansalaisuutta on törkeän kallista. Juristiksi opiskelusta saa pulittaa tuition fee'tä 20 000 - 25 000/lukuvuosi, kandiksi opiskellaan yleensä 3-4 vuotta (riippuen onko Honors-tutkinto vai tavallinen). Itse kyllä vastaavassa tilanteessa tekisin niin, että opiskelisin Suomessa ja hakeutuisin Australiaan tekemään jotain lisäkoulutusta, jota kautta voisi hankkia täkäläisen rekisteröinnin ja oikeuden ammatinharjoittamiseen.

Jos päädyt opiskelemaan Suomessa, kannattaa valita kansainvälinen lakiala, jotta tutkinnostasi on jotain hyötyä tällä puolen palloa. Kuulemma esim. perhejuridiikka on ihan erilaista eri maissa, kun taas IP-oikeudet ja yritysjuridiikka matsaavat paremmin kansainvälisesti. Kannattaa siis suunnitella hartaasti tulevat opinnot.

Tsemppiä matkaan, miten ikinä päädytkin tekemään!

hmks

Juristin tutkinnon suorittaminen Australiassa maksaa tosiaan aivan älyttömästi. Suosittelen tekemään ainakin bachelor eli oikeusnotaarin tutkinnon Suomessa, kun on täällä ilmaista ja hakeutumaan sitten esimerkiksi tekemään maisterin opintoja Australiaan. Suomessa et voi kovinkaan paljon tutkinnossasi erikoistua, mutta bachelorin/oikeusnotaarin jälkeen voit hakea erilaisiin kansainvälisen oikeuden maisteriopintoihin Australiaan.

Käytännössä on varmaan aika vaikea tehdä nk. perusjuristin työtä puoliksi suomalaisella puoliksi aussitutkinnolla, mutta jos suuntaudut esim. kansainväliseen oikeuteen, ihmisoikeuksiin tai vaihtoehtoisesti yritysjuridiikkaan tai immateriaalioikeuksiin, se voi olla helpompaa. Usein ulkomaille kuitenkin mennään esim. firmojen kautta eli luomalla ensin uraa Suomessa ja sitten lähtemällä nk. secondmentille. Toisaalta kun Australiassa ei ole niin paljon ihmisoikeusongelmia kuin monissa muissa maissa esim. Afrikassa tai Aasiassa, ei siellä myöskään ole hirveän suurta tarvetta kansainvälisille ihmisoikeusjuristeille.

En osaa tosiaan sanoa, mitkä ovat käytännön mahdollisuudet työllistyä Australiassa, jos tekee osan tutkinnosta Suomessa. Oikeustieteellinen tutkinto ei ehkä ole niin kansainvälinen kuin saattaisi luulla. Euroopan sisällä on vielä suhteellisen helppo liikkua, mutta common law -maat tuovat omat haasteensa. Ei työllistyminen varmasti mahdotonta ole, mutta vaikeaa. Jos haluat helpomman ja kansainvälisemmän tien kannattaa miettiä esimerkiksi kauppakorkeakoulua.