Suomesta tuodun auton vakuuttaminen Victoriassa - onnistuuko?

Aloittaja Militsa, lokakuu 12, 2012, 12:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Militsa

Meillä on suomalaisessa vientirekisterissä oleva auto, joka on parhaillaan matkalla Suomesta Melbourneen. Auto tuodaan maahan Carnet'lla, ja sitä ei siis ole tarkoitus rekisteröidä Australiassa, vaan se on nk. visiting overseas vehicle. Saamme autolle helposti pakollisen liikennevakuutuksen CTP:n, mutta comprehensive tai edes third party vakuutusta tuntuu olevan mahdotonta saada. Siksi olisinkin kiinnostunut tietämään, onko joku muu onnistunut saamaan vakuutuksen Carnet'lla tuodulle autolle täällä Victoriassa? Tulee kyllä halvaksi ajella pelkällä CTP:lla, mutta huonolla tuurilla se voi käydä todella kalliiksi...

//Militsa

iluvatar

Kyselittekö jo Shannons nimiseltä yhtiöltä? Shannons vakuuttaa autoharrastajien autoja, kuulemma mitä autoja tahansa kunhan te vaan läpäisette "autoharrastaja" (car enthusiast) testin. Sinne soitto ja ne kuulemma kyselee puhelimessa sen verran, että ne osaa sanoa ootteko "autoharrastajia". Just car, Ryno on samanlaisia autovakuutus yhtiöitä mutta ei välttämättä vakuuta tota teijän autoa. Onko se joku erikoisauto?

Militsa

Kiitos vastauksesta!

Myös Shannons on nyt tsekattu, ja ei oota tuli sieltäkin. Jos autoa ei ole rekisteröity Australiaan, sitä ei voida myöskään vakuuttaa eli taidamme ajella seuraavat 6 kk pelkällä pakollisella liikennevakuutuksella. Auto on ihan tavallinen, Australiassakin myytävä malli (BMW X5). Sen rahtaaminen Australiaan ja takaisin on taloudellisesti ihan kannattavaa (ehkä - ellemme nyt kolaroi sitä mihinkään - peukut pystyssä), koska auto on ostettu Suomesta ilman arvonlisä- ja autoveroa.

Edit: Nyt on auto autotallissa vakuutettuna. Insurance brokerin avulla onnistuimme saamaan comprehensive vakuutuksen. Helppoa se ei ollut, vasta 19. firma suostui antamaan vakuutuksen. Vakuutus oli kuitenkin edullinen, paljon halvempi kuin täyskaskomme Suomessa. Jos siis näette Melbournen lähistöllä mustan auton suomen vientirekisterikilvillä, se on todennäköisesti meidän auto :)