ajokortin ajaminen QLD

Aloittaja Sofia1234, lokakuu 12, 2012, 07:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Sofia1234

Moi,

osaisko joku kertoa tai antaa linkin sivulle missä lukee miten pystyy suorittamaan ajokortin QLD:n alueella ja mitä siihen vaaditaan. Olen täällä WH-viisumilla ja mulla ei ole Suomessa ajokorttia, mutta täällä sen haluaisin ajaa.

Sofia1234

Ja siis lähinnä sitä kyselen, että pitääkö olla joku tietty aika täällä ennenkuin ajokortin pystyy ajamaan?=)

iluvatar

En tiedä tosta ajasta, mutta sulla pitää olla joku kenellä on oma auto ja paikallinen open licence kuka sitten opettaa suo ajamaan. Ajokouluja on mutta useimmat käyvät siellä vain pakolliset tunnit, koska tuntiopetus on kallista.

RUU

Maisaa, tässä tapauksessa joudut suorittamaan ajokorttiin vaadittavat opettelut kokonaan. Se tarkoittaa 100 valvottua ja kirjattua tuntia ajamista, joita vähintään 10 pitää olla pimeään aikaan. Ensimmäiset 10 tuntia autokoulussa lasketaan 30 tunnin arvoiseksi, eli voit sen avulla kutistaa vaadittavan määrän 80:een.

Voit käydä kaikki tunnit autokoulussa, mutta se tulee maksamaan älyttömästi. Kukakuinkin kaikki ajavat tuntinsa perhepiirissä. Jos ajat autokoulun ulkopuolella, tarvitset käyttöösi auton ja jonkun, jolla on täysi ajokortti ('open license').

Lisätietoja löytyy mm. Queensland Transport & Main Roads: Learner licence for car drivers.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

b9leto00

osaako kukaan sanoa että saisinko ajaa suomalaisella mopokortilla ausseissa 125cc pyörää? olisi työpaikka hakusessa ja kuriirijobit kiinnostaisi :)

joon3

125cc ajamiseen tarvitaan jo moottoripyorakortti. 50cc Voi ajaa pelkalla autokorttilla. Ma vahan epailen ettei tol pelkal mopokortil saa ajaa mitaa taal, ku ei taal oo olemassa mopokorttia tai vastaavaa korttia minka voi rinnastaa suomalaisee mopokorttiin.