Uusi PIN ajokortti QLD:ssa

Aloittaja iluvatar, lokakuu 07, 2012, 18:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

iluvatar

Kävin uusimassa ajokortin monen vuoden jälkeen ja hinta 5v kortille oli noussut 140 dollariin...! Ilmeisesti tänne on tullut joku PIN järjestelmä eli korttiin tulee mikrosiru ja PIN-koodia vastaan pääsee käsiksi henkilökohtaisiin tietoihin. Kun kysyin tästä ajokortti hakemusta vastaanottaneelta tytöltä hän osasi vain vastata, että se on ajokortin netissä uusimista varten... En oikein ymmärrä kun ennenkin lasku on tullut vaan postissa ja tarra perästä, tässä ei nyt vaikuta olevan mitään logiikkaa jos sillä PIN-koodilla ei ole muuta tarkoitusta. Osaako joku fiksu valaista asiaa?

RUU

Iluvatar, tuo PIN tuli näihin uusiin kortteihin viime vuonna. Hieno ajatus lienee alkaa tarjoa TMR:n palveluita enenevässä määrin sähköisesti ja siirtyä asiakkaan sähköiseen tunnistamiseen konttoreissa. Nyt ja varmaan vielä pariin vuoteen sillä tuskin on paljoakaan käyttöä, sillä kaikki oleelliset palvelut voi hoitaa netissä ajokortin ja henkilötietojen avulla.
Itse jätin valitsematta korttiin kaikki mahdolliset lisätunnistukset - otan ne sitten kun niillä on oikeasti käyttöäkin.

Rekisteröinnin uusiminenhan sujuu kuten tuossa lopussa mainitsit: maksat laskun ja saat tarran jälkikäteen postissa. Siihen ei kaivata missään vaiheessa ajokortin PIN-koodia.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

iluvatar

Yksi tuttava kuka on entinen ajokoulun opettaja osasi valaista, että siihen olisi tarkoitus yhdistää translinkin go-card jossain vaiheessa, mutta sekin kuulostaa aika turhalta jos kaikilla on jo se go-card. En osannut sanoa ei kiitos kun siellä lätkästiin lomake kouraan, sama hinta sillä kortilla vissiin oli joka tapauksessa.