Käytetyn auton ostaminen sekä vakuuttaminen

Aloittaja nulaif, elokuu 17, 2012, 23:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

nulaif

Miten täällä (VIC) menetellään kun ostetaan käytetty auto yksityiseltä?

Entä vakuutukset? Mikä on pakollinen vakuutus ja mistä yhtiöstä kannattaa ostaa?

b9leto00

Mulla olisi samat kysymykset mutta ollaan brisbanessa. Miten tuo auton vakuutus? Onko kallista, pakollista etc? Onko suurta eroa pankkien välillä? Mulla on pankkitili Commonwealthista, kannattaako vain marssia sisään ja sanoa että haluaa halvimman mahdollisen vakuutuksen? :)

RUU

Lainaus käyttäjältä: b9leto00 - lokakuu 31, 2012, 11:11
Mulla olisi samat kysymykset mutta ollaan brisbanessa. Miten tuo auton vakuutus? Onko kallista, pakollista etc?
Pakollinen liikennevakuutus (Compulsory Third Party) tulee rekisteröinnin mukana, ja kaikilla valittavissa olevilla yhtiöillä on tällä hetkellä samat hinnat. Queensland Transport and Main Roads'in sivu Registering motor vehicles and motorbikes kertoo lisää.
Lisävakuutuksia (Comprehensive Car Insurance) voit ottaa haluamastasi yhtiöstä, ja niitähän löytyy useita. Kysy toki pankistasi, mutta on todennäköistä, että vakuutusyhtiöstä saat edullisemman. Kokeile Suncorp, Aami, Allianz, NRMA, RACQ, Budget, ja googlaa loput.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

hessus

Australiassa perusvakuutua kulkee auton mukana eli rekisterissä. Jos ottaa rekistäristä poistetun auton jälleen käyttöön on se ensin katsastettava eikä siihen saa vakuutusta ennen katsastusta. Sinä voit ajaa ilman rekisterikilpiä katsastukseen, joka on hieman erilainen tapahtuma kuin Suomessa, sillä kaikkinensa se voi viedä muutaman tunnin ja vaatimukset autolle on hieman erilaiset. Tiedusteluihini, kuinka voin ajaa ilman kilpiä ja vakuutusta olivastaus: aja varovsti!
Meidän kaskoa vastaavan vakuutuksen saa nykyisin ottaa tietylle aikavälille ja jos lopettaa sen sovittua aikaisemmin voi saada osa maksuista takaisin.
Huomioitavaa on kuitenkin se, että netin kautta ei voi ilmoittaa virallisia omistajan muutoksia jos sinulla ei ole AU-ajokirttia eli ajokortin numeroa. Suomalaisille merkitään kortin numeroksi vain sotu-tunnus.
Tammikuussa myin autoni lähtöpäivänä Suomeen ja nyt olen ulosmittauksessa sakosta sheriffin papereissa kun myymäni auto on varastettu ennen kuin ostaja ehti rekisteröidä sitä koska papereiden hoito ei onnistunut ajoissa netin välityksellä.