Tuoreen tutkimuksen mukaan Suomalaiset kuuluisivat DNA perusteella Scandinaviaan

Aloittaja Jouko, toukokuu 27, 2012, 08:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jouko

Lueskelin Independent lehden artikkelia nimeltä "The only way is Finland" ja joku oli postannut jutun loppuun ihan mielenkiintoisen artikkelin Suomalaisista ja Ruotsalaisista. Artikkeli näyttäisi ratkaisevan ikuisen kysymyksen siitä ovatko suomalaiset osa scandinaviista ryhmää vai ei.

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/society-the-only-way-is-finland-7778796.html

To those people that claim Finns are not Scandinavians, it's really funny because according to the most recent research the bulk of Swedish genetic heritage is de facto Finnish - and Swedes are Scandinavians. According to scientists, who extracted DNA from ancient skeletal remains in Sweden, the Finnish genetic contribution to the Swedish population is much more significant than ever previously thought. The results show explicitly that the country was inhabited by two genetically different people, comprising of Northern Stone Age hunter-gatherers and Neolithic farmers from Southern Europe. DNA-analyzes show that after having lived seperately parallel lives for up to a thousand years, the hunters and farmers eventually mixed together to form the Swedish nation.

In Engish:
www.aaas.org/news/releases/2012/0426sp_agriculture.shtml

"After comparing our data to modern human populations in Europe, we found that the Stone Age hunter-gatherers were outside the genetic variation of modern populations but most similar to Finnish individuals, and that the farmer we analyzed closely matched Mediterranean populations."

www.sciencemag.org/content/336/6080/466.abstract

In Swedish:
www.dn.se/nyheter/vetenskap/jordbruket-kom-med-sydlandska-bonder- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

jounij

Minä olen aina ollut asiasta tätä mieltä:

Jos Skandinaviaa ajatellaan maantieteellisenä terminä, niin Suomen Lappi (noin 50% Suomesta) on selvästikin osa Skandinaavian niemimaata (ja selvästi enemmän kuin vaikkapa ja Tanska ja varsinkin Islanti, jonka jotkut myös laskevat mukaan Skandinaviaan).

Jos taas Skandinaviaa ajatellaan kielitieteellisesti, niin Suomen noin 6% ruotsia äidinkielenään puhuvat tekevät Suomesta ainakin pienessä määrin skandinaavisen maan.

Jos taas Skandinaviaa ajatellaan historiallisena terminä, niin Suomen oleminen osana Ruotsin valtakuntaa useiden satojen vuosien ajan varmaan teki Suomesta melkolailla skandinaavisen.

Jos taas Skandinaviaa ajatellaan poliittisena terminä, niin Suomen aktiivinen ja vuosikymmeniä kestänyt rooli Pohjoismaiden neuvostossa tekee Suomesta hyvinkin tasaveroisen skandinaavisen maan muiden rinnalla.

Jos taas Skandinaviaa ajatellaan kulttuurillisena terminä, niin Suomen ja muiden skandinaavisten maiden kulttuuri on erittäin erittäin samanlaista, ja tämän kulttuurillisen yhteneväisyyden vuoksi Suomeakin voitaisiin kutsua skandinaaviseksi maaksi.

Eli ainakin minä löydän useita eri perusteita kutsua myös Suomea osaksi Skandinaviaa.


Liekö sillä sitten mitään väliä, mietiskelee
Jouni
Canberra

Haagalainen

Skandinaviasta löytyy leegio erilaisia määritelmia, mitä se tarkoittaa. Anglosaksisten maiden tulkinta asiasta on yleensä laajempi kun suomalaisten.
http://www.ranker.com/list/countries-in-scandinavia/best-world-journeys

Asia ei tosin herätä suurta mielenkiintoa; suomalaisille on suht yhdentekevää koko Skandinavia. Meitä kiinnostaa tällä hetkellä paljon enemmän, milloin ja miten äärikorruptoitunut, ääriradikalisoitunut, vain tavalliselta kansalta mutta ei rikkailta veroja kiskova, ja satoja miljardeja € muilta EU-mailta pummannut Kreikka saadaan ulos EU'sta, jonne se ei kuulu.