Canberrassa ajaminen

Aloittaja stu, tammikuu 07, 2010, 20:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

stu

Olen jo valmiiksi Australiassa ja tarkoituksena olisi olla au pairina Canberrassa pari kuukautta. Kansainvalista ajokorttia en tajunnut Suomesta kasin hankkia, joten voisiko joku auttaa ja kertoa, voinko ajella suomalaisella kortillani? Jotenkin kovin epaselvaa... Kiitos kovasti!

jounij

Tästä aiheesta on ollut paljon keskustelua täällä. Voit lueskella niitä itsekin etsimällä esim. hakusanalla "ajokortti". Yhteenvetona mainittakoon, että asiaan ei tunnu olevan yksiselitteistä vastausta, koska kaikki viranomaisetkin tuntuvat tulkitsevan sääntöjä omalla tavallaan, ja lisäksi osavaltioiden/territorioiden laeissa on pieniä eroja. Kuitenkin suurin osa tänne kirjoittaneista on ollut sitä mieltä, että jos omaa sellaisen suomalaisen (EU?) ajokortin, jossa tärkeimmät tiedot lukee myös englanniksi, niin et tarvitsisi Australiassa kansainvälistä ajokorttia. Ajokortin mukana pidettävä virallinen käännöskin kuulema kelpaa, jos ei ole varsinaista kansainvälistä ajokorttia. Hyvin monet ovat varmaan myös ajaneet ilman kansainvälistä ajokorttia, mutta sitten jos sitä suomalaista ajokorttia pitää näyttää viranomaisille, on suurinpiirtein kuun asennosta kiinni, kuinka siinä loppujen lopuksi käy.

Et tainnut saada haluaamasi vastausta vieläkään?!


Arvaa
Jouni
Canberra

TeroH

Alla voimassa olevat tiedot. Samat myos NSW:ssa.
Eli jos ajokortissasi ei ole tietoja englanniksi, niin helpointa lienee menna suurlahetystoon ja pyytaa heilta virallinen kaannos. 
Paikallisen ajokortin voi saada vasta 6 kk yhtajaksoisen oleskelun jalkeen.

Nykyinen lainsaadanto tuli voimaan huhtikuussa 2008, eli voi tosiaan olla etta kaikki viranomaiset eivat ole perilla.

http://www.rego.act.gov.au/licensing/licenceoverseas.htm
Visiting drivers are not required to obtain an ACT Driver Licence providing their overseas licence and International Driving Permit are current. A visiting driver is a person from overseas who arrives in the ACT with no intention of becoming a permanent resident. This includes:
•   tourists;
•   business people;
•   people on working holiday visas; and
•   people studying or working temporarily in the ACT who intend to return to their home countries when they finish their courses or jobs.
When driving in the ACT a visiting driver must carry:
•   Your foreign driver licence written in English; or
•   Your international driving permit accompanied by your foreign driver licence; or
•   Your foreign driver licence that is not in English, accompanied by an official English translation of the licence. An official translation means a translation by an Embassy or Consulate, The Department of Immigration and Citizenship or the National Accreditation Authority For Translators and Interpreters (NAATI).


stu

Kiitos paljon! Ehka se sitten olisi hyva kaannos hankkia...

stu

Oi, hankalammaks viela menee... Suurlahetyston sivuilla (http://www.finland.org.au/public/default.aspx?nodeid=35620&contentlan=1&culture=fi-FI#ajo) sanotaan nain:

Ajokortti
Suomalainen ajokortti oikeuttaa ajamaan autoa Australiassa viisumin voimassa ollessa.Eli ehkapa otan sitten vaan riskin ja ajelen suomalaisella kortillani...?

jounij

Toivottava sitten vaan on, että australialainen viranomainen, joka vaatii ajokorttiasi nähtäväkseen, on myös lukenut Suomen suurlähetystön veppisivut. Mutta mitään hätäähän ei tuon Teron esiin kaiveleman ACT:n lakitekstinkään puolesta ole, jos viranomainen ymmärtää sen suomalaisen ajokortin merkinnät.


Kommentoi
Jouni
Canberra

Hansu

Hei!

Asiaan liittyen yksi askarruttava kysymys: Saako NSW:ssa ajaa suomalaisella väliaikaisella kortilla? Joku tiesi kertoa, että jos on omasta maasta hankittu ajokortti ollut alle kolme vuotta pitäisi NSW:ssa ajella P-laatan kanssa.. Onko totta?