Auton vuokraus Ausseissa

Aloittaja lepa, syyskuu 09, 2007, 06:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

lepa

Hei vaan paremmin tietävät!
Kannattaako auton vuokraus tehdä etukäteen vaikka nettisivustojen kautta vaiko mennä paikan päälle ja katsastaa tarjonta?
Tarkoitus olisi ajella Cairnsista Melbourneen marraskuussa. Aikaa viitisen viikkoa. Netin mukaan esim. europecar (tai jotain sinnepäin) sais pikku Hyundain n. 1250aud. Voiko paikan päältä saada vielä halvemmalla?

Leokatti

Perthissä lähtevät pienten autojen vuokrahinnat alle $20/vrk... joten minusta kuulostaa vähän tyyriiltä, mutta paikalliset osaavat varmaan paremmin valistaa hintatasosta siellä...
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

jounij

Noita tosihalpoja (<$30) vuokra-autoja ei mahda saada jättää eri kaupunkiin kuin mistä ne on vuokrattu. Ja kestäisivätköhänkään ne noin pitkää matkaa? Kuitenkin - ellei ole pakko ottaa autoa jo lentokentältä - niin se vuokraus kannattaisi tehdä vasta paikanpäällä. Ei täällä ihan niin tiukassa ole autojen löytyminen. Sen sijaan lyhyemmille vuokrausajoille ainakin minä vuokraan auton etukäteen vepitse. Sen lisäksi että siten säästää muutoin vuokraamiseen kuluvaa aikaa, niin usein saa myös paremman auton, kuin minkä oli etukäteen varannut - ja samaan hintaan. Lentokentältä ex-tempore -vuokraajat nimittäin useimmiten vuokraavat nimenomaan niitä halvimpia pikkukärryjä, ja niiden loppuessa isommat ja paremmat autot annetaan etukäteen varanneille.


Vihjaa
Jouni
Canberra

Jaaks

Tai sitten $1.00 a day rentals, kuten Standbycars  8)


lepa

Joo, ei tartte heti kentältä autoa saada. Saavutaan Cairnsiin tiistaina 23.10. ja tarkotus olis saada auto alle seuraavana perjantaina. Tai sitte jos väsyttää, ni vasta maanantaina.

Amalia

Me vuokrattiin taman netisivun kautta www.vroomvroomvroom.com.au Europcarilta auto Hervey Baysta Sydneyhin eika tarvinut maksaa one way feeta. Vuokrattiin Hyundai Getz 10 paivaksi, mutta saatin upgrade Nissan Tiidaan, mika oli tosi kiva. En valitettavasti muista paljonko tasta lystista maksettiin, mutta oli ehdottomasti halvin mita loydettiin netista. Suosittelen.

anabolix

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - syyskuu 09, 2007, 18:44
Tai sitten $1.00 a day rentals, kuten Standbycars  8)voisiko joku laittaa pahkinankuoreen ton insurance excess kohdan standbyrelocs.com: ista?
Eli onko firmoilla autoissa Kasko tyyppinen vakuutus, joka korvaa kaikki tapahtuneet vahingot, vai onko vuokraajalla vaara joutua liriin jos itse kolhii autoansa?
Sivu kuulostaa erittain mielenkiintoiselta..

Jaaks

Autoissa on vakuutukset, mutta omavastuut ovat melkoisia.  Yleensa alkaen n $1,500 ja siita ylospain.
Ace Rentals ilmoittaa jopa nain paljon:

COLLISION DAMAGE WAIVER (CDW)

Hireage includes full comprehensive insurance. Insurance excess of $2100.00 for hirers over 25 years and $2500.00 for hirers 21-25 years applies. A waiver of $12 per day may be paid to reduce the excess for Hirers over 25 to $350 and 21-25 years to $650. Windscreen insurance is not included.

Lue tarkkaan nuo eri firmojen "Supplier Terms and Conditions"

anabolix

Hmm. tautuu ottaa tarkkaan kylla selvaa ehdoista sun muista ennen kuin leikkiin ryhtyy

"$150 fuel, 2800km allowance
"$1/day"


Mikali ymmarsin oikeen niin tietty bensamaara annetaan sinulle matkaan, ks. matkan enimmaismaara on 2800 km ja matkaaminen maksaa taalan paivalta.. Jos kaikki on niin halpaa kuten oletan, niin tamahan on varsin oiva tapa matkata..

Tarkoitus olisi lahtea lahipaivina Sydneysta kohti lantta.. etelarannikkoa pitkin jos vain kaikki osuu kohdalleen..

anabolix

Eli nyt tuli selvaksi noi vakuutuskuviotkin. Eraasta puljusta tiedustelin omavastuun hintoja ja omavastuun saa hilattua jopa 100 taalaan jos maksaa 18 taalaa/paiva. Talloin kannattaa tosin miettia sita, tuleeko jokin muu kuljetus halvemmaksi..

arixmel

Ei itsella ole huonoja kokemuksia mutta kuten nykyaan kaikessa kannattaa olla tarkkana ja lukea sopimukset tarkkaan ja olla varovainen silla ihmisen ahneudella ja raadollisuudella ei tunnu aina olevan rajoja.

Naista autovuokraamoista oli juttua ja ainakaan brisbanen kentalle mennessa ei voi olla tormaamatta Abelin mainos kylttiin 29 taalaa vuorokausi. Nain jonkun sensaation haku median jutun siita kuinka he tienasivat sitten huikeat summat laskuttamalla vuokraajia olemattomista vahingoista, jotka he "korjasivat" omassa korjaamossaan.
en ota kantaa puolesta enka vastaan, mutta vuokraisinko itse heilta auton,,,,suurella varovaisuudella ehka

http://www.news.com.au/couriermail/story/0,23739,23605764-3122,00.html

http://www.news.com.au/couriermail/comments/0,23836,23546052-3102,00.html

xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

hardflip

http://www.drivenow.com.au kannattaa katsastaa, tyokaveri tuntee tuon firman omistajan. Eli "jamat" saa kerattya tuolta ja auto sitten haetaan siita kyseisesta firmasta josta sen loppupeleissa vuokrasi (europcar,budget,jne.)

Itse olen kayttanyt Budgetia, autot ovat uusia (Toyota Aurion AT-X oli mahtava kokemus) ja kulkevat loistavasti. Myos noita pickup ja drop off paikkoja on ympari Ozwaldia joten autoa ei tarvitse tuoda valttamatta siihen paikkaan mista sen haki.

Excess kannattaa ottaa ehdottomasti koska se tiputtaa oma vastuuta paljon. Myos paivittaiset hinnat lastenistuimille ja esim. GPS:lle eivat ole pahat. Maassa pitempaan olevilla mahdollisuus myos kayttaa FlyBuys-korttia pisteiden toivossa (slim 2 non really) loytyy putketilta.

Vuokrauksessa tarvitaan ajokorti(t) ja kolmas ID joka kertoo etta olen Teuvo Tupajummi, ihan aikuisten oikeasti. Varaukset myos noilta yrityksilta voi tehda netissa. Ja aina voi soittaa, siita taalla tykataan.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

the m

No niin, nyt ollaan sitten Brisbanessa ja olisi tarkoitus vuokrata campervan pariksi viikoksi jotta paastaan tien paalle. Onkos kellaan mitaan omakohtaisia kokemuksia naista lafkoista:

www.britz.com.au
www.backpackercampervans.com.au
www.standbymotorhomes.com

Eli onko luotettavia firmoja ja kuinka edullisia diileja tarjoavat muihin kilpailijoihinsa nahden. Nyt taitaa olla vuokrahinnat aika pilvissa lomasesongin takia ja kun oma budjettikaan ei veny aivan mahdottomiin summiin niin ajattelin kysaista taalta vinkkeja. Lisaksi kaikki kivat ja hyvaksi todetut vinkit matkailuautokohteista itarannikolla otetaan ilolla vastaan :)

jounij

Britziltä olen vuokrannut pari kertaa matkailuauton Cairnsissa. Kyseessä on iso ketju ja mielestäni myös luotettava. Ainakaan minulla ei ole heistä pahaa sanottavaa. Noista muista en osaa mennä sanomaan mitään.


Kommentoi
Jouni
Canberra

the m

Kiitos Jouni! Britzille lahti juuri kysely kulkuneuvosta joten katsellaan mita vastailevat. Tutkin lafkaa hieman enemman ja sopimusehdotkin nayttivat varsin kohtuullisilta

Jouko

Selvitä omavastuut tarkkaan sekä onko omavastuuta mahdollista pienentää erillis-maksusta. Muutamilla firmoilla tämä ei onnistu, eli $300 paikkamaalaus maksaa asiakkaalle $3000 omavastuun verran. Samasta syystä kannattaa tarkistaa auton ulkoiset, pelti, maali ja sisätila vauriot tarkasti heti vastaanoton jälkeen ja jos vaurioita ilmeenee niin pyydä virkailijaa kirjaamaan ne vuokrapapereihin muuten voit joutua niiden maksumieheksi.

Mulla on Aviksesta pelkästään hyviä kokemuksia...


Täältä kommenttaja autovuokraamoista...
http://www.productreview.com.au/category.php?cat_id=1134- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Achtu

Lainaus käyttäjältä: Jouko - tammikuu 03, 2009, 20:24
Selvitä omavastuut tarkkaan sekä onko omavastuuta mahdollista pienentää erillis-maksusta. Muutamilla firmoilla tämä ei onnistu, eli $300 paikkamaalaus maksaa asiakkaalle $3000 omavastuun verran. Samasta syystä kannattaa tarkistaa auton ulkoiset, pelti, maali ja sisätila vauriot tarkasti heti vastaanoton jälkeen ja jos vaurioita ilmeenee niin pyydä virkailijaa kirjaamaan ne vuokrapapereihin muuten voit joutua niiden maksumieheksi.

Britz:istä täälläkin vain hyviä kokemuksia. Se on iso firma tosiaan ja taitaa jopa omistaa tuon Backpacker-campervansin ja Maui-motorhomes:in. Omavastuun vähennys kannattaa ottaa, itselläni ollut aina No Worries-cover, vai mikä olikaan. Vaikka tuleekin hieman lisämaksua on se sen arvoinen ja sitä taitavat tyrkyttää sieltä jo muutenkin. Siinä tais saada kaikenlaista tuolia ym pöytää messiin. Depositti tais olla myös tosipaljon pienempi ton vastuunvähennyksen kanssa.