Johanna

Tassa aluksi kotona tehtyja:
No 1Lampaankyljykset "French Cut" eli kaikki rasvat poistettu ja luu puhdas. Marinaadi: valkosipulia, chilikastiketta, murskattua mustaa pippuria, hienoksi hakattua tuoretta rosmariinia ja oljya. (jos haluat voit laittaa desi tai pari punaviinia tai laittaa sen vasta kastikkeeseen jonka voit sitten valmistaa marinadista)
Paista kuumassa BBQ:ssa n 2-3 minuuttia/puoli (eli medium) tarjoilet minttukastikken kanssa ja
nam...nam...No 2Lampaanfile (tai back strap) josta kaikki rasvat poistettu: sama resepti
No 3Lamb Shank (tulee paras etujaloista, ns carpal bone/radius bone - ylin osa jalasta ennen kehoa)
Ruskista ensin, laita uunivuokaan pippurin, laakerinlehtien, sipulin, valkosipulin, paloitellun porkkanan, kevatsipuleiden etc. (maun mukaan ihan mista pidat) kanssa. Peita lihaliemella (mieluiten tietysti lammasliemi joka on helppo tehda luista ja tuoreista vihanneksista - eika sisalla lisa-aineita)
Paista uunissa alussa 180 astetta noin tunnin ja sitten 120-140 astetta ainakin 2-3 tuntia tai kunnes liha irtoaa luista itsestaan. Suurusta liemesta kastike ja lisaa haluamiasi mausteita (ehka suolaa ja hienoksi hakattuja tuoreita mintun lehtia ja tietysti tuoretta rosmariinia)
No 4Lampaan paisti:
Ruskista nopeasti kuumalla pannulla pitaaksesi "mehut sisalla".
Hiero murskatulla pippurilla ja merisuolalla. Tee veitsella reikia ympari paistia joihin tyonnat kokonaisia valkosipulinkynsia (ehka noin 10 parin kilon paistiin) ja tuoreen rosmariinin oksia.
Laita korkeaan uunivuokaan jonka taytat paistin puoleenvaliin asti vedella ja paista korkeintaan 120 asteessa 3-4 tuntia tai kunnes sisalampotila on 70-75 astetta eli liha on kypsa , mutta hieman "pink". (itse teen yleensa 90-100 astetta, mutta siihen menee aikaa 5-6 tuntia)
n puolen tunnin valein kaannat paistin ympari, etta alapuoli pysyy nesteessa.
Suussa sulavaaKastikkeet ja lisukkeet seuraavassa jos on tarvista

:P:P
Nyt tuli nalkaCheers
Jaaks

:XXXX
Ps. Paistoajat voi vaihdella uunista ja BBQ'sta riippuen