457 Visa ja maksamattomat sakot

Aloittaja Surffari, kesäkuu 03, 2010, 18:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Surffari

Pitääpä jälleen pitkästä aikaa aktivoitua tälle palstalle ja jopa ihan asian kanssa kun nyt näyttäisi että oltaisiin tulossa sinnepäin jälleen! Ja tällä kertaa hieman pidemmäksikin aikaa.   :pepsodent

Eli parempi puolisko on allekirjoittanut erään suuren suomalaisen matkaviestimiin keskittyvän firman Aussilan branchin kanssa työsopparin. Ollaan siis tulossa 457 visalla jota anotaan 4:ksi vuodeksi ja prosessia hoitaa Fragomen niminen firma.

Pari ongelmaa olisi, joista toinen on se että miten todistetaan DeFacto-status, ja toinen on 2008 syyskuussa tulleet pari sakkoa kun ajettiin "pienellä" kiireellä Cairnsista Sydney:in.

Tuosta DeFactosta löytyi infoa ja eiköhän se hoidu vaikkei yhteisiä laskuja/tilejä olekkaan...

Toinen on sitten ne sakot...
Eli jossain Cairnsin alapuolella välähti kamera-auto, ja Avis lähettii siitä sakon Suomeen.
Sitten hieman Sydneyn pohjoispuolella poliisi-partio pysäytti meikäläisen ja sakot siitä annettiin.
En ole vielä vaivautunut noita maksamaan, joten eiköhän ne jossain hyllyllä siellä päässä makoile odottamassa...

Visassa on kohta, jossa sanotaan:
Do you (or any accompanying family member/s) have any character declarations to be made?
- Had any outstanding debts to the Australian Government or any public authority in Australia

Lasketaanko pari liikennesakkoa sarjaan outstanding? Tuonhan voinee suomentaa joko huomattava tai maksamaton...
Huomattavia ne ei ole, mutta maksamattomia kyllä...

Paras ratkaisu lienee maksaa noi sakot, ja pistää sitte hakemus menemään tiedolla ettei velkoja ole.

Mutta, kertyykö Ausseissa sakoille jotain myöhästymiskorkoa?
Toinen sakko löytyy, mutta toisesta en ole ihan varma, joten mistäköhän maksutietoja pitäisi lähteä kyselemään?
Ja voiko samalla kupongilla maksaa vaikka on "vähän" myöhässä.

Kiitoksia jälleen jo etukäteen dear friends!

eevis

Jahas, Surffari rides again! 8) Hieno juttu, että uusi Aussilan reissu uhkaa! :XXXX

Korjatkoot aussipää kunhan heräävät uuteen aamuun, mutta kyllä tuo minusta on aivan selkeä lause, eli outstanding debts tarkoittaa avoinna olevia, maksamattomia juttuja, esim. sakkoja tai verovelkoja tms. eikä sitä suuruutta... "Debts to the Australian Government: You must repay, or have made arrangements to repay, any outstanding debts to the Australian Government, before a decision can be made on your application." Eli jos sinulla on lappu toisen sakon maksamiseen, ja olet ottanut selvää, miten voit maksaa sen toisen, niin ei kai sinulla pitäisi olla huolta... luulisin... vaikka varman päälle varmaan pelaat, jos ne maksat jo ennen viisumin hakemista.
Dees - We will bloody bounce back!!!


Surffari

Sen verran selvittelin että NSW:n/QLD:n "tielaitoksen" sivuilla voi sakot maksaa mutta ne olis sitä kautta pitänyt maksaa ajoissa...

Ehkä tässä vaan pitää sitten soitella sinne päin ja kysellä että miten toimitaan. Kenties lentävät perssilleen kun joku ulkkari haluaa maksaa sakkojaan...   :D

Surffari

Itse itselleni vastaten...

"Pienen" selvittelyn jälkeen NSW sakot hoitaa SDRO. Soittelin sinne ja pienen selvittelyn jälkeen sain uuden viitenumeron summan joka oli kasvanut vajaassa kahdessa vuodessa 50$. Tämän sain maksettu online Visalla, joten se hoidossa.

QLD:n sakko olikin sitten toinen juttu. Kahlasin tiedon valtaväylää ja lopulta otin ensin yhteyksiä QLD:n SPER:iin.
Siellä sitten selviteltiin asiaa ja täti kertoi että sulla on Broadbeachiltä parkkisakko vuodelta 2005 maksamatta (80$), mutta mitään ylinopeus sakkoa ei ollut SPER:in tiedossa. Sitten yritin löytää jonkun viranomaisen jolta kysyä, ja huolimatta QLD TMR:n sekavista sivuista, löysin numeron johon soittelin. Lopulta vastaus oli että joo, täällä tosiaan on joku sakko mutta se on "waived". Syyksi sanottiin että koska sitä ei ajallaan maksettu, ajokortti oli ulkomaalainen ja osoite ulkomailla, sakko oli yksinkertaisesti mitätöity.

Eli tänään vielä soitto SPER:iin ja se parkkisakko hoitoon, niin alkaa omatunto olla taas sen verran puhdas että heikompaa hirvittää!   8)


Surffari

Lisätäänpä tähän vielä että visaa hoitavan firman lakimies sanoi että teknisesti tälläiset sakot eivät kuulu sen "Debts to the Australian Government..."-klausuulin piiriin, koska ovat velkaa osavaltiotasolla, ei valtiotasolla. Mutta samaan hengenvetoon totesi että hyvä nekin on hoitaa pois alta.

Eli jos siellä taloudessa näkyy selvää boostia kansantaloudessa, on syy todennäköisesti se että pumppasin hieman rahaa sinne... :)