AC/DC lane...

Aloittaja eevis, syyskuu 29, 2004, 18:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

eevis

Aina luotettava lähde eli MTV tiesi kertoa, että

"Australian rock group AC/DC are to be honoured in their home town of Melbourne as the city will rename Corporation Lane, AC/DC Lane as from the 1st of October. The successful band already has the Calle de AC/DC road in Madrid, Spain."

Heh, mahtaako näin tosiaan olla, kun The Age ei tiennyt mitään (tai sitten niiden haku on surkea)?? No anyway, Melbourne rocks! :peukkuy :D
Dees - We will bloody bounce back!!!


Jaaks


eevis

Jaaks :D

Kiitti linkeistä, näköjään Agen haku sucks kuten arvelinkin... Ja siis AC/DC lanea on turha odottaa...boring...  :peukkua No en mä silti vielä menetä uskoani Melbournen suhteen! :D
Dees - We will bloody bounce back!!!


jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja eevis
Aina luotettava lähde...
...AC/DC are to be honoured in their home town of Melbourne...

Melbourne, the home town of Accadacca? I don't think so...


A music fan
Jouni
Canberra

eevis

Jouni :D

Enpä tunne bändin historiaa niin hyvin, että osaisin kommentoida...pari niistä taisi olla Melbournesta, mutta... :??

Ja tylsää, ilmeisesti City council tulee päättämään, että joku Brown alley nimetään Music Alleyksi tai Laneksi ja sinne laitetaan jotain laattoja eri bändeille, joilla on "siteet" Melbourneen. Boring. Ois kyllä pitänyt mennä ottamaan kuva, jos sinne ois ACDC (ilman /) lane tullut.
Dees - We will bloody bounce back!!!


Jaaks

LainaaAC/DC could be the first entry on an "honour roll" of renowned musicians with strong links to Melbourne.


Between 1974 and 1976 band members lived in a house in East St Kilda, where they wrote the material for their debut album.

jounij

Yleisimmin kuitenkin puhutaan bändin suosion noususta heidän keikkaillessaan pitkiä rupeamia Sydneyn eri klubeilla. Ehkäpä siksi olen kuvitellut bändin olevan sydneyläinen. Noh, tiedän esimerkiksi Bon Scottin asuneen Adelaidessa niihin aikoihin, kun hän Accadaccaan liittyi. Kuriositeettina mainittakoon myös, ettei ainakaan Bon Scottin kuoleman jälkeisessä kokoonpanossa ollut enää yhtään Australiassa syntynyttä jäsentä. Youngin veljekset esimerkiksi ovat muuttaneet Australiaan pikkupoikina Skotlannista.

Kun saavuin Australiaan huhtikuussa 1991, oli meneillään kova kohu siitä, että AC/DC aikoo tulla konserttikiertueelle saman vuoden marraskuussa. Liputkin olivat myynnissä jo tuolloin puoli vuotta etukäteen. Minä hieman ihmettelin tuota kohua: "mitäs meuhkaamista siinä on, että australialainen bändi kiertelee kotimaassaan..." Kiertueen lähetessä kuitenkin sain kuulla, ettei AC/DC ollut soittanut Ossilassa yli puoleenkymmeneen (olisiko ollut kahdeksaan?) vuoteen! Minä olin tuona aikana nähnyt bändin Helsingin jäähallissa peräti kolme kertaa. Tuota oivallusta ennen olin kuvitellut, että Suomessa ollaan todella vihoviimeisessä peräkylässä, mitä kansainvälisiin bändivierailuihin tulee. Nyt tiedän, kuinka väärässä tuolloin olinkaan.


Kommentoi
Jouni
Canberra

Billabong

Pakkohan tähän aiheeseen on hiukan kommentoida :)

AC/DC:n eka keikka oli Sydneyn Goulburn Streetillä Chequers nimisessä pubissa... joka sittemmin on muuntautunut 'thai'-hieromalaitokseksi (tuskin haittaa bändin mainetta).

Myöhemmin bändi majoitti itsensä pääosin Melbourneen ja siellä saavuttikin suosion joka sittemmin levisi lumipallon omaisesti muualle Australiaan ja myöhemmin Eurooppaan ja siitä sitten koko maailmaan.

Bändissä vaikuttaa edelleen Australialais-syntyinen jäsen - rumpali Phil Rudd, joka kylläkin oli poissa kokoonpanosta n. 10 vuoden ajan. (Bon Scott ei ollut syntynyt Australiassa).

Bon tosiaan asusteli Adelaidessa siihen aikaan kun hän liittyi bändiin, soitti muun muassa suomalaislähtöisen Mauri Bergin kanssa (Mauri asuu vieläkin Adelaidessa).

AC/DC lane 'julkistetaan' huomenna, ja paikalla on soittamassa kolme tämän hetken kuumaa aussibändiä.

Jaha, nyt on vissiin aika mennä kauppaan ja ostaa elämä itselleni...

Pekko

PS. Lisää aiheista ja aiheiden vierestä http://www.kolumbus.fi/nononsense

jounij

Kiitos lisäsivistyksestä, Billabong!

Tuonne No Nonsense -sivuillekin kirjoittaneen entisen(?) dunderilaisen Toni Viljanmaan kirjoittama artikkeli Berg, Mauri - Legendan kaveri julkaistiin alkuvuodesta Hesarissa. Meillä oli Tonin kanssa muutamia hauskoja yhdistettyjä saunonta, viskin nautinta ja musan kuuntelu -hetkiä Canberrassa reilu vuosi sitten Tonin asuessa Canberrassa noin puolen vuoden ajan. Toni se vasta kova AC/DC-diggari onkin! Hän tietäisi kaikki nämä asiat unissaan ilman arvailuja!


Enempi Metallicaa yms. diggaava
Jouni
Canberra

Tonto

Rovaniemen markkinoilla huhuttiin, että nimeni mainittiin täällä... Dunderilaisia ollaan edelleen, tosin oltu tarkkailupuolella viime ajat. Ja kiitos ystävällisistä sanoista, Jouni, viski oli hyvää ja musiikki kovaäänistä! AC/DC on tosiaan jotakin tärkeää; se on saanut monen suomalaisenkin nuorenmiehen ylipäätään kiinnostumaan Australiasta. Tiedän tapauksia... Billabongin asiantunteviin sanoihin ei ole juuri lisättävää, paitsi että sivusin tuota asiaa juuri tänään kirjoittamassani Matkalehden jutussa (aiheena matkailijan Melbourne ja Sydney).:peukkuy