Kirjoittaja Aihe: Kaikenlaista pohdintaa liittyen muuttoon...  (Luettu 3185 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa miia76

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 11
Kaikenlaista pohdintaa liittyen muuttoon...
« : Helmikuu 10, 2005, 12:56 »
Heips taas!
Olen selaillut vanhoja ketjuja, ja yrittanyt loytaa asioita, mutta joko taidoissani ja /tai sanavalinnoissa on vikaa, koska en ole loytanyt aina haluamiani asiota..:?
Elikka, olemme paatyneet sponsori visaan, koska pysyvan visan saaminen saattaa kestaa. Koska meidan pitaisi olla siella jo ennen kesakuun alkua... Nyt taas kyselenkin, miten se koulunaloitus tarkalleen menee Sydneyssa??? Tytto taytti 5v. tammikuussa 2005, poika tayttaa 4v. maaliskuun lopulla. Ja mista loydan yksityiskouluja? KUn ovat kuulemma halvempia meille, kun aluksi olemme tuolla visalla.
Paljonko siella se yleinen elaminen maksaa? Asuntoikuluihin olemme varanneet max.1500Aus$/kk. Riittaako miehen palkka, kun saa n.1200Aus$/viikko. Olen sanonut, etten lahde koko maahan, jos rahat eivat riita elamiseen. Mina oisin kotona meidan vaavin kanssa.
Tavaroiden rahtaaminen, kuin myos sielta ostaminen kallista. Mutta olemme aatelleet jattaa asuntomme taalla kahdeksi vuodeksi vuokralle, joten ottasimme vain vaatteita ja pienia kodintavaroita mukaan. Olen myos yrittanyt etsia, missa pain se Ikea on siella? Onko samanlainen hintataso kuin Suomessa?
Asuinalue on luultavasti Liverpool, koska miehen tyo on Elizabeth  Streetilla. Millasta aluetta on lapsiperheen kannalta?
Mihin ei missaan nimessa kannata muuttaa.
Kamalasti on hommaa, ja rahanmenoa ja tuntuukin, etta aika loppu kesken. Rahoista puhumattakaan?
Entas auto? Onko se valttamaton? Ja jos aunto loytyy suht miehen tyon lahelta, niin julkisilla voin liikkua, jos on riittava. Jos teidan mielesta auto tarpeellinen, niin paljonkos sellaset siella maksaa vakuutuksineen.
mutta eniten minua mietityttaa, millasilla palkoilla siella elaa ilman suurempia kitkutteluja?
Kiitos, jos viitsitte taas autella tyhmaa.
Miia

:cool:

p.s. taalla Espoossa on aivan uskomattoman kaunis kevainen saa, muta siella taitaa olla kivempi.:cool:

Poissa miia76

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 11
lisaysta...
« Vastaus #1 : Helmikuu 10, 2005, 13:05 »
Ikeasta loysin tiedot senomilta sivuilta. Mutta nyt kysymys kuuluukin, onko tuo paikka, miten kaukana Sydneysta?

Elikka mun taidot taitaa olla heikonlaiset tiedon etsinnassa.:nuttu:

Mutta tavaroita en taida rahdata, kunnon takkeja ja pyyhkeita lukuunottamatta...Plus ruokailuvalineet ym...ym...:D

Poissa Jouko

 • Yll?pit?j?
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1456
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Helmikuu 11, 2005, 09:52 »
Tavaroiden rahtaamissa kannattaa ajatella että kun kontti tai laatikko nyt joka tapauksessa lähetetään niin lisäkuutiot eivät siinä enää missään tunnu. Kodin kaikkien vispilöiden uudelleen ostaminen on yllättävän aikaa/rahaa vievää hommaa joten toisin kyllä ne olemassa olevat mukana.

En kyllä ymmärrä mistä syystä nuo yksityiskoulut olisivat halvempia. Onko viisumissanne mainittu noista rajoituksista erikseen. On melko yleistä että lapset käyvät alaluokat julkisissa kouluissa ja siirtyvät ylemmillä luokilla yksityiskouluun.

Auto on mielestäni välttämätön vaikka työpaikka olisikin lähellä. Tulet tarvitsemaan sitä lasten koulukuljetuksiin, kauppamatkoihin ja muuhun liikkumiseen. Julkisilla kulkuvälineillä tietysti pääsee liikkumaan mutta ne eivät kulje suomen malliin.

Ikean sijainnit löydät käyttämällä Where is karttapalvelua.
http://www.whereis.com.au/whereis/home.jsp


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa mette

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Helmikuu 12, 2005, 11:09 »
miia76:D Milloin kouluun ym. tietoa löytyy täältä. Siellä sanotaan, että "Residents entering Australia  on temporary visas are required to pay fees at government schools". Toisesta tietolähteestä luin"Admission to a public schools for foreign children is dependent on the type and duration of the visa granted to their parents, and attendance may not be possible".  http://www.eurolink.com.au/relocation.asp?site=2#b31
Muistelin jonkun täällä foorumissa ilmoittaneen heidän maksamistaan  koulumaksuista (employer sponsored visa), ja pienen etsiskelyn jälkeen löysin mitä hain. Jos tuo tarkoittaa 180$ vuodessa, niin ainakaan hinta ei ole huimaava. http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=1249#pid13603
Mutta  kun teitä on informoitu , että yksityinen koulu tulisi halvemmaksi teidän viisumillanne ainakin aluksi, niin sinne vaan  ilmoittautumaan....

Poissa Aikis

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 943
  • awailable
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Helmikuu 16, 2005, 00:54 »
Paljon on sulla miia kysymyksia - auttaako miehesi tyonantaja asettautumisessa eli tarjoaako relocationpalvelut? Ilman sita olette kylla aikamoisessa tilanteessa, koska miehesi tyo luultavasti vie hanen aikansa ja sina taidat olla kiinni noissa lapsissa... Ainakin sellaista kannattaa edellyttaa. Ja suomesta saa valmennusta jo ennen lahtoa, esim. Returnticket myy sellaista myos Australian osalta. Ja Suomi-Seurasta voi myos kysella asioita ja neuvoja jasenmaksun hinnalla.

Asuminenhan Sydneyssa on poikkeuksellisen kallista, tosin espoolaisina olette vahan samaan kai tottuneetkin. Taalla vuokrat lasketaan samoin viikoissa. Hintatasoa kannattaa katsoa esim www.domain.com.au kun on suurinpiirtein selvilla minne pain haluaisi asettua...Kasitinko oikein etta miehesi tyopaikka on ihan keskustassa CBD:ssa? Kylla auto tosiaan melkein on valttamaton, sen huomaa ennen pitkaa. Ne ovat onneksi halpoja, puolet suomen hinnoista. Ja bensa tietenkin ihan ilmaista!

Ikeoita on kolme, joten luultavasti loydat kylla jonkun niista ihan suht siedettavan matkan paasta. Kaikkihan taall on kaukana kun Suur-Sydneyn lapimitta on vahintaan 60km! Tosin ne eivat kaikki ole yhta hyvin varustelultuja valikoimiltaan kuin Suomessa. Huoneistoja ja talojakin saa usein taysin kalustettuna, joka voi olla hyva vaihtoehto jos ei kovin pitkaan aio taalla asustella. Mutta kuten tuossa edella sanottiin, oma vaivansa on kaiken hankkimisessa uudestaankin... Tosin itse kun tulimme, jouduimme odottamaan tavaroitamme kaksi kk ja viikon, joten pakko oli yhta ja toista pienta kuitenkin hankkia!

Kun palkan tiedat, ja vuokratason selvitat (arvioisin etta n 350-500 viikko) ja lasket etta ruoka on noin yhden kolmanneksen halvempaa kuin Suomessa ja muut asumis ym oheiskulut Suomeen verrattuna aika kohtuullisia, niin ehka sitten paaset paremmin jyvalle, mihin varanne riittavat.

Kouluista: jos haluatte asua halvemmalla, joudutte varmaankin vahan etaammalle keskustasta. Yksityiskoulujen maara saattaa samalla vaheta, mutta riippuu toki suburbista. Julkiset koulut ja kindergartenit ovat kuten myos edella sanottiin ihan kaypia pienille lapsille. Niiden etu on siina(kin) eta ne ovat yleensa melkein nurkan takana, kun taas yksityisiin joutuu kuljettamaan autolla mennen tullen useinkin. Lukuvuosi vaihtuu tammikuussa, joten kesakuussa tullen pollahtaa keskelle lukuvuotta. Mutta se ei haitttaa, esim kolmas term alkaa heinakuun puolen valin jalkeen ja silloin on ihan hyva aloittaa. Lapset saavat tukiopetusta englannissa (ESL English as Second Language) ja muutenkin varmasti hyvan vastaanoton.

Jos yksityiskoulu kuitenkin on in, niin mielestani noista koulumaksuista ehka kannattaa viela varmistaa etta mita tarkoittaa ALUKSI edulliset maksut, koska ne ovat normaalisti aika huikeat (12-15 tyhatta vuodessa independent kouluissa ja puolet katolisissa - tosin overseas vanhemmat joutuvat maksaman myos public school maksun joka on 2-4 tuhatta)... ettei tule sitten yhtakkia kauheaa laskua, meinaan.

Mita viela haluaisit kysya? Onnea vaan pohdintaan, kylla harkita kannattaakin - toisaalta myos tarvitaan ripaus riskinottoa ja seikkailumielta! Harvoin ulkomaille sopeutuminen tapahtuu ilman pienta ahdistusta mutta on se sitten toisaalta sen vaartikin!

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2456
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #5 : Helmikuu 16, 2005, 01:31 »
Melkein kaikissa Australian isoissa kaupungeissa on paljon samannimisiä katuja eri puolilla kaupunkia. Mm. Elizabeth Street (ja muiden kuninkaallisten nimet) on yleinen kadun nimi. Sellainen on ainakin mainitussa Liverpoolissa ja myös Cityssä. Osoitteiden sijaintia katsellessasi tarvitsee siis kadun nimen lisäksi tietää kaupungiosa.


Muistuttaa
Jouni
Canberra

Poissa Aikis

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 943
  • awailable
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #6 : Helmikuu 16, 2005, 04:47 »
Just Jouni, tata mina vahan aattelinkin... etta siiina oli joku ristiriita miian tarinassa taman asuinpaikan suhteen. Eli ilmeisesti Liverpoolissa on myos Lissulla oma katu.

Miia, viela mulla tuli tuossa paivaunilla (!!) mieleen, kun en tunne tata sponsorivisaa sen tarkemmin, etta oletteko selvittaneet miten kay sosiaaliturvan? Jaatteko suomalaisen piiriin vai oletteko oikeutettuja takalaiseen Medicareen ja esim kasittaakseni tulosidonnaiseen eli siis harkinnanvaraiseen lapsilisaan? Nehan ovat taloudellisen parjaamisen kannalta olennaisia asioita lapsiperheelle.

Poissa miia76

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 11
Kiitos vastauksista!
« Vastaus #7 : Helmikuu 16, 2005, 08:33 »
Työnantaja auttaa meitä paljon, ja etsii meille jopa ensisijaisen asunnon. Voidaan sitten itse paikanpäällä etsi mieleinen.

Tässä on taas pähkäilty muuttoa viikonloppu, ja  matkakuume sen kuin kovenee.. Vielä on tosin paljon tehtävää ennen toukokuuta.
Pelottaa lähteä, kun meidän Englannin keikka(ennen lapsia, tosin vanhin syntyi siellä) meni rahallisesti aikas heikosti, tosin elettiin kuin itse kuninkaaliset. Onneksi niistä ajoista on järkeä tullut hiukan päähän, ainakin rahankäytön suhteen. Kai?;),

Asuntoja olenkin tutkaillut, ja hinnaltaan ovat ihan ok. Tosin en kamalasti ole löytänyt kalustettuja. Mutta se asia hoituneekin paremmin paikanpäällä.

Lasten kouluasiat mietityttää. Mutta olemmekin päättäneet, että menevät  ihan tavalliseen lähikouluun. Katsotaan vakiasuntoakin ihan sillä silmällä, missä lapsille koulut lähellä.

Joudutaan sanomaan itsemme pois Suomen sosiaaliturvasta, koska aikomus on olla siellä ainakin se kolme vuotta, ja jos tykätään niin haetaan sitten pysyvää visaa. Medicare ym. jutuista ollaan vielä vähän pihalla, mutta eiköhän ne selviä tässä.

Asuntokin pitäisi saada vuokralle pariksi vuodeksi, ja aateltiin jättää kalusteetkin, koska ei todellakaan raahata niitä sinne. Jos vaikka paluu olisikin edessä, niin olisipahan kalusteet valmiina.
Eno lupasi kysästä työpaikaltaan, haluaisiko sieltä joku komennusperhe vuokrailla asuntomme. Toivotaan parasta.
:peukkuy

Nyt vain loppuja asioita selvittelemään ja Aussikirjoja lukemaan. Lapsethan on ihan kytkeessä. Poika varsinkin, kun kerrottiin, että siellä on asunut dinoja. Kaupoissakin on kuulemma kamalasti dinojutskuja.;)
Tyttö haluaa vain kouluun ja oppia enklantia. Kerroin kyllä ettei enklantia päivässä opita, mutta ei kuulemma haittaa.
Olen myös tutkaillut lasten harrastuksia, ja ainakin jonkinlainen jumppaseura löytyy Liverpoolista. Ja Olivia(meidän tyttö siis) haluaa joka päivä uimaan, mutta näyttihän noita uimaloitakin tms. olevan kivasti.

Ihanaa päästä sinne, on ollut varsinkin mieheni haave jo monta vuotta. Piti lähteä suoraan Englannista, mutta hyvä ettei lähetty, koska nyt on järkeä sen verran enempi päässä, että siellä osaa sit käyttää rahoja oikein. :D

Katsastelin myös hintatasoa siellä ja jenkeissä, koska samasta työstä San Diegossa tarjottin yli 7000$/kk. Mutta taas asuminen maksoi siellä enempi, ja tuskin rahaa olisi jäänyt yhtään sen enempää käyttöön.

Kamalan sekava sepustus, mutta :god: vielä avusta. Kirjoittelen taas, kun aikaa löytyy ja kysymyksiä herää.
Miia