Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Sekalaiset aiheet => Aiheen aloitti: wllmcool - Maaliskuu 23, 2014, 11:40

Otsikko: Maitse australiaan
Kirjoitti: wllmcool - Maaliskuu 23, 2014, 11:40
Heipparalla dunderilaiset!

Suunnitelmissa olis abaut vuoden päästä lähtee ausseihin working holidaylle. Nyt on juolahtanut mieleen että kuinka  täältä seutulasta voisi reissata paikanpäälle maa ja meriteitä pitkin (venäjä mongolia kiina kaakkoisaasiaan asti raiteilla ja sieltä matka jatkuisi jonkinnäköisellä veneellä tai vaikkapa rahtilaivalla. Onko kukaan toteuttanu ? Kauan tohon matkaan pitäisi varata aikaa / rahaa?Ajatus lähti liikkelle suht kovan lentopelon johdosta ja toi vuorokauden koneessa istuminen ei kauheesti houkuttele.
Otsikko: Vs: Maitse australiaan
Kirjoitti: RUU - Maaliskuu 23, 2014, 12:32
wllmcool, kannattaa ehkä tutkia paria tällaista vaihtoehtoa:
1. Singapore on alueen suurin rahtilaivakeskus, ja sieltä tulevat laivat Australian puolelle noin viikossa.
2. Ainakin takavuosina on ollut myös jotain hajanaisia lauttapalveluita Indonesiasta Darwiniin.
http://forums.whirlpool.net.au/archive/965545
http://www.travelpod.com/forums/index.php?showtopic=74
Otsikko: Vs: Maitse australiaan
Kirjoitti: iluvatar - Maaliskuu 24, 2014, 12:18
Voisin kuvitella, että ei olisi mikään halpa eikä helppo reissu, että kannattaisiko mieluummin yrittää opetella hallitsemaan sitä lentopelkoa?
Otsikko: Vs: Maitse australiaan
Kirjoitti: wllmcool - Maaliskuu 24, 2014, 14:54
Voisin kuvitella, että ei olisi mikään halpa eikä helppo reissu, että kannattaisiko mieluummin yrittää opetella hallitsemaan sitä lentopelkoa?

jep! Lyhyehköt lennot multa kyllä onnistuu mutta pitkä lento vähän pelottaa. Toi aasia - australia matka laivalla taitaa olla reitin hankalin ja kallein osuus, siksi katselin lentoja singapore - perth matkan pituus ~ 5 tuntia ja hinta 100-200 euroa, joka on abaut 10x halvempi kuin noi halvimmat laivamatkat, joita on vähän.

Yleisesti ottaen toi transiperian junamatka on kiinnostanu mua jo pidempään joten en ajattele sitä kustannusten/vaivan takia vaan enemmänkin seikkailumielessä :)

netistä löytyy paljon tietoa laivoilla kulkemisesta. Olen ymmärtänyt että jopa euroopasta pääsisi joillain laivoilla ausseihin. Matkan kesto tosin 40-50 päivää ja hinta vähintää 100€ vuorokaudelta. Tossa nyt tähän mennessä kattavin löytämäni linkki http://www.seat61.com/Australia-overland.htm#.Uy7xtvUyAuo

Olis kiva tietää onko muita aiheesta kiinnostuneita?