Skilled PR viisumi pohdintojen kera

Aloittaja Oscu, elokuu 28, 2019, 13:40

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Oscu

Ei aiheesta ihan tuoreita topiceja löytynyt niin kirjoitan uuden aiheen omien pohdintojen tiimoilta.
Mietimme kumpi kannattaisi laittaa ensisijaiseksi hakijaksi viisumiin. Itse saan juuri tuon 65 pistettä kasaan, minulla on kaupallinen 2-asteen koulutus ja toisaalta skilled -listalta löytyt ammatti, josta on työkokemusta (töissä tälläkin hetkellä) 15-vuotta. Minulle hakuun tulisi siis 189 viisumi.

Vaimolla on ammatillinen koulutus ja 8-vuoden työkokemus alalta, joka löytyy Short-term skilled occupation listalta, lisäksi hänellä on myös korkeampi tutkinto alalta, jolla ei ole työskennellyt.
Jos oikein tulkkasin tuon hakutuloksen niin hänen ammatin perässä oli viisumit 190 ja 489.
Englanninkielitaito vaimolla on parempi, tosin motivaatio ja aikaa tässä on molemmilla se prepata että kielitesteistä tuo sujuva pitäisi onnistua kummalle tahansa.

Kumpaakohan polkua kannattaa hakemuksessa alkaa käyttämään? Olemme ajatelleet muuttoa Brisbanen alueelle, tällä hetkellä gumtreessä näyttäisi minun alalla olevan työpaikkoja useampia kun taas vaimon alalla ei yhtään.
Sain täällä vanhoja viestejä lueskeltuani käsityksen, että ammatit on tärkeitä viisumia hakiessa, mutta jälkikäteen ei tarkastettaisi vaikka olisit työllistynyt täysin eri ammattiin, pitäneekö tämä paikkansa?
Itsekin olen ennen mahdollista muuttoa valmistumassa eri alalle, sille on työpaikkoja ja se olisi nykyistä mieluisampikin.

Ilmeisesti em. viisumeissa perhe "kuuluu mukaan"? Käsittelyprosessia kun luin niin 189:ssä oli että perheenjäsenet tulee ilmoittaa ja "pay" ennen kuin päätöstä viisumista on saatu, en kuitenkaan löytänyt mistään mahdollista lisähintaa. Viisumi itsessään on yli 4000 joten toivottavasti perheestä ei ainakaan paljon lisää tule, pelkona se ettei viisumia saisikaan ja rahoja ei palauteta.

Onko jollain viimeaikaisia kokemuksia hakuprosessista tai mahdollisesti "tilanne päällä". Melko selkeästi tarvittavat dokumentit on kuvailtu, toisaalta taas määrä näyttää kaaosmaiselta joten olisi mukava jos löytyisi joku kenen kanssa voisi tarvittaessa jotain varmistaa tai selvittää yhdessä.
Täällä aiemmissa aiheissa kerrottiin mm. dokumenttien käännättämisestä virallisella kääntäjällä, mutta ymmärsin että nykyisellään riittää kääntäjän yhteystiedot ja selvitys miksi osaa hommansa.
Entä terveystiedot, oliko ne nyt liitettävä mukaan heti vai lisättävä vasta kyseltäessä :o

Toivottavasti tämä palsta vielä elää ja on voimissaan. Kiitos jo ennakkoon mahdollisista vastauksista ja yksityisviestinä voi kysellä mikäli vastausta varten tarvitsisi vielä yksityiskohtaisempia tietoja esim. ammateista tai koulutuksesta. Tosiaan tuo päähakija mietityttää, kuinkahan viranomainen asiat ajattelee :D