Rouva Aaltonen

Aloittaja T?ti, tammikuu 23, 2014, 23:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

T?ti

Hei!

Etsin mahdollisesti yhä elossa olevaa tätipuoltani. Hänen nimeään en valitettavasti tiedä. Hänen äitinsä, rouva Aaltonen (?) matkusti samalla laivalla isoisäni kanssa Suomesta Australiaan 1950-luvun alkupuolella. Lyhyen suhteen tuloksena heille syntyi tytär, joka olisi nyt siis noin 60-vuotias. Tämä nainen on yrittänyt etsiä sukulaisiaan kerran, yhden puhelinsoiton kautta. Valitettavasti mies, joka vastasi silloin täällä puhelimeen, ei ollut halunnut kertoa asiasta enempää ja oli pyytänyt soittajanaista unohtamaan koko asian. Minä sain hiljattain tietää asiasta ja olisin äärimmäisen ilahtunut mikäli tämän tätini jostakin suuren maan kätköistä löytäisin. :)

Isoisäni sukunimi oli Jussilainen ja hän asui ainakin Brisbanessa ja työskenteli Mont Isa-yhtiölle.

Silppu

Antamasi tiedot ovat sen vähäisiä, joten paras keino saattaisi olla ilmoitus Suomi lehdessä. Sitä kun saattaisi lukea joku joka on tuntenut rouva Aaltosen ja hänen tyttärensä. Ihan ilmaista tuo ilmoittelu ei ole, mutta melko kattavaa kuitenkin, sillä pienetkin ilmoitukset lueataan tarkkaan.

http://www.suominewspaper.com.au

Toinen tapa voisi olla soitella läpi kaikki puhelinluettelosta löytyvät 14 Aaltosta, ja kysyä asiaa heiltä asiaa suoraan, josko kukaan heidän sukulaisistaan olisi n. 60-vuotias nainen, sinun tätisi?

Ihan pelkästä uteliaisuudesta tein pientä tutkimusta: Ehkä voisit käydä myös netissä muuttotilastoja läpi Aaltosista jotka ovat muuttaneet 50-luvun alkupuolella samaan aikaan isoisäsi kanssa. Näin voisit saada selville rouva Aaltosen etunimen tai ainakin etukirjaimen etunimestä, mahdollisesti myös samalla laivalla muuttaneiden nimiä. Ehkä Aaltosen perheestä oli enemmänkin muuttaneita?

Kansallisarkistosta löytyi yksi 50-luvulla saapunut Jussilainen, onkohan tämä sinun isoisäsi?
http://recordsearch.naa.gov.au/SearchNRetrieve/Interface/DetailsReports/ItemDetail.aspx?Barcode=4069854
Hänen tietonsa ovat digitoidussa muodossa täällä

Mahtaisiko sinun isoisäsi kanssa ollut matkakaveri (?) olisi kertonut jotain omille sukulaisilleen tai ottanut valokuvia, lähettänyt kirjeitä?

T?ti

Kiitos Silppu!

Kyllä, hän on isoisäni! Nyt tiedän jo laivan nimen ja saapumispäivän. Aaltosista ei vain ketään tuntunut natsaavan. Mahtaakohan mistään saada laivan matkustajaluetteloa. Lehti-ilmoitustakin harkitsen.

Vielä en ole kallistumassa soittoihin. Ne ovat aika tyyriitä.

Matkakaverit alkavat olla mullan alla. :(

Laivan nimi oli siis Mangarella ja se saapui Melbourneen 20.6.1953. En onnistunut rajaamaan hakua tuossa osoitteessa, jonka annoit, niin, että saisin Aaltoset, jotka saapuivat samana päivänä.

Isoisäni siirtyi melko pian Melbournesta Brisbaneen, jossa hän asui ainakin osoitteessa 32 St. James Street.

Mitä enemmän istun tässä koneella ja pohdin asiaa, sitä uteliaammaksi tulen.

Googlasin laivan kuvankin, mutta se nyt ei varsinaisesti auta yhtään.


RUU

Täti, matkustajaluetteloita on saatavilla arkistoissa.
Kokeile seuraavia linkkejä saadaksesi vähän tuntumaa, mitä & miten luetteloita on saatavilla.
National Archives of Australia Records of ship and aircraft passengers
National Library of Australia Ship and passenger records
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates