Toimiiko suomalainen dvd australialaisessa dvd- soittimessa?

Aloittaja Riina downunder, joulukuu 03, 2012, 14:55

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Riina downunder

Semmonen juttu mielenpäällä, kun tilasin suomalaisen dvd.n lapsille joululahjaksi. Levy kuuluu region kakkoseen, mutta kuulin että sen jotenkin pystyy vaihtamaan sopivaksi australian region neloseen. Voiko sen tehdä itse, vai jossain liikkeessä? Vai onko se oikeasti edes mahdollista?
CD.t ilmeisesti toimii kaikkialla maailmassa samalla koodilla?

Kiitos jo etukäteen :)

Leokatti

DVD:n rajoitukset voi poistaa netistä ilmaiseksi imuroitavilla ohjelmilla. Aikoinaan ainakin DVDShrink oli tällainen ohjelma.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

iluvatar

Kaksi vaihtoehtoa:

1)Kannattaa kävellä pienempään liikkeeseen ja kysyä sellaista dvd-soitinta mikä näyttää kaikkien alueitten dvd:t. Joskus tuurilla myyjä voi antaa vinkkejä tai tarjota sellaisen laitteen vaikka periaatteessa se ei ole sallittua.

2)Lataan läppärille VLC nimisen ohjelman mikä soittaa kaikkien alueitten dvd:t. Normaalit windows media playerit yms. pyytää aina vahvistusta, että haluat vaihtaa koneesi alueen ja niitä vaihtoja on yleensä sallittu joku rajattu määrä per kone. Nykyään läppärin voi aika helposti kytkeä telkkariin.

En ole kokeillu jos pleikka tai muu pelikone näyttäis kaikkien alueitten dvd:t. Voisin kokeilla joskus ja raportoida tänne.

TeroH

Kuten alla olevasta lainauksesta (Sydney Morning Herald, February 1, 2012) huomaat yksiselitteista vastausta ei ole.

Omat kokemukseni Australiassa ovat olleet positiivisia (lainauksen alla).

Jos sinulla on jo DVD soitin, niin kannattaa ihan ensiksi kokeilla toimiiko levy siina. Todennakoista on etta toimii.
Tuo aiemmin mainittu VLC player tietokoneelle on tietty varma vaihtoehto.

LainaaI asked Sony Australia if its local DVD and Blu-ray players offered region-free DVD playback and was told; "Sony Australia does not endorse region-free playback on DVD and BD Players". When I pointed out this wasn't actually an answer, I was told "no" they are not region-free. But this is clearly not true, as there are plenty of reports of people buying region-free Sony players. Reports from retailers indicate that some shipments arrive unlocked, while others aren't, so it's difficult for shoppers to know what they're buying.
LG also tells me that its players are not region-free, while I haven't heard back from Samsung and Panasonic. Anecdotal evidence suggests that most Australian DVD players were region-free a few years ago but vendors are now starting to reintroduce it on Blu-ray players. It seems like shoppers will struggle to get straight answers.
So are region-free players legal in Australia? Both the ACCC and ACMA told me they don't regulate such things, but finally the Attorney-General's department confirmed that region-free DVD and Blu-ray players are exempt from the Technological Protection Measures (TPMs) included in the US Free Trade Agreement. According to a copyright fact sheet issued by the Attorney-General's department;
"An access control TPM specifically excludes TPMs which control geographic market segmentation. This means that consumers will be able to circumvent the region coding TPMs on legitimate DVDs purchased overseas. It also allows for the continued availability of region-free DVD players."

Read more: http://www.smh.com.au/digital-life/computers/blogs/gadgets-on-the-go/are-regionfree-dvd-players-legal-20120201-1qs42.html#ixzz2DyAlW4P0

Ja sitten omat kokemukset:

Minulla on tusinoittain DVD:ta neljalla eri aluekoodilla (1, 2, 4, 6), kaikki laillisesti ostettuja, ei yhtaan piraattia.
Suomessa jouduin aikoinaan metsastamaan aluekoodivapaan soittimen, jotta voin noita katsoa.

Noin 4 vuotta sitten ostin Australiasta Sonyn DVD soittimen ja yllatyin, kun se toistaa kaikki ilman ongelmia (eli laite on siis tehtaalla asetettu alueelle 0). Myyja kaupassa (Sonyn oma kauppa) kertoi, etta laite on aluekoodivapaa.

Myos taalta ostamani Playstation 3 toistaa kaikki DVD:t ongelmitta.
Blue Ray levyjen osalta siina on koodaus, eli se toistaa vain koodin B levyt. (ja vain takalaiset pelit toimivat)

B = Africa, Southwest Asia, Europe (except Russia and Kazakhstan), Oceania (including Australia and New Zealand) and their dependencies.

sim

Palatakseni alkuperäisiin kysymyksiin; levyä ei pysty vaihtamaan "oikealle" aluekooditukselle. On teoriassa (tosin vain teoriassa) mahdollista että joku firma suostuu vaihtoon niin että antaa oikealla aluekoodauksella varustetun levyn vaihdossa.

Tosin kuten yllä on käynyt ilmi, tämä ei juuri haittaa koska monet soittimet toistavat kaikkien alueiden levyjä. Osasta aluekoodauksen saa helposti poistettua itse. Kaupasta uutta soitinta ostettaessa ei tarvitse mennä mihinkään pikkuliikkeeseen tällaisen soittimen saadakseen; esim. oma Sonyn Blu-Ray-soitin Good Guysista oli aluekoodivapaa.

Blu-Ray on ongelmallisempi, mutta toisaalta Australia tosiaan kuuluu siinä samaan aluekoodiin kuin Eurooppa. USA:sta levyjä tilattaessa on tarkistettava onko ne ylipäänsä aluekoodattu, Blu-Ray-levyjen aluekoodaus kun ei onneksi ole ollenkaan niin yleistä kuin DVD:eiden.

CD:eiden kanssa ei tule ongelmia, niissä ei tunneta aluekoodauksia.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: simPalatakseni alkuperäisiin kysymyksiin; levyä ei pysty vaihtamaan "oikealle" aluekooditukselle. On teoriassa (tosin vain teoriassa) mahdollista että joku firma suostuu vaihtoon niin että antaa oikealla aluekoodauksella varustetun levyn vaihdossa.
Paitsi kopioimalla levyn. Esim DVD Fab poistaa kaikki alue ym kooditukset ja kopioinnin estot.

iluvatar

Lainaus käyttäjältä: sim - joulukuu 03, 2012, 19:38
Tosin kuten yllä on käynyt ilmi, tämä ei juuri haittaa koska monet soittimet toistavat kaikkien alueiden levyjä. Osasta aluekoodauksen saa helposti poistettua itse. Kaupasta uutta soitinta ostettaessa ei tarvitse mennä mihinkään pikkuliikkeeseen tällaisen soittimen saadakseen; esim. oma Sonyn Blu-Ray-soitin Good Guysista oli aluekoodivapaa.

Hyvä tietää, että nykyään on näin helppoa. Ostin oman dvd soittimen joku viisi vuotta sitten ennen bluray aikaa :)

Riina downunder

Noniin, tulipa tyhjentävää tietoa! Kiitoksia kovasti kaikille :)