Viestitaulu > Siirtolaistarinoita

Mistä löytäisin oikean henkilön?

(1/2) > >>

Anne Kristiina:
Etsin erään australialaisen apuna suomalaistaustaista henkilöä, joka ei ole minulle sukua.

Tiedän henkilön nimen, syntymävuoden (1950), syntymäpaikan (Suomi) muuttovuoden (1958), muuttopaikkakunnan (Mount Isa)  ja jotain hänen taustastaan nuorena aikuisena. Silti hänestä ei löydy mitään mainintoja. Kyseessä on nainen, jolla saattaa olla nykyään avionimi. 

Olen etsinyt Siirtolaisinstituutin matkustajaluettelot, Australian synnyin-, muutto- ja kuolinrekisterit, muutaman muun rekisterin läpi, mutta ei vaan löydy. Maksulliset palvelut (MyHeritage ja muut) antavat vinkkejä, mutta en haluaisi maksaa tyhjästä, kun tulos voi olla aivan väärä.

Osaisiko joku neuvoa, mistä voisin vielä etsiä?

Kiitos ennakkoon!

Anne

vuokko:
Hei

 Laitoin sinulle sähköpostia

 Vuokko

jounij:
Oletko jo kokeillut puhelinluetteloa?


Varmistaa

Silppu:
Entä muutamia puhelinsoittoja saman sukunimen omaaville henkilöille, jos vaikka olisivat sukua (Olettaen että hänellä on sukulaisia Australiassa). Entisiä Mount Isalaisia on paljon kaakkois-Queenslandin alueella. Suomalaiset olivat paljon keskenään tuolloin, ja monet naisista hoitivat lapsia, kun miehet olivat töissä.  Joten he tunsivat hyvin toisensa, ja todennäköisesti samaa ikäluokkaa olevat lapset tunsivat toisensa. Suomi-lehteen voisi laittaa maksullisen ilmoituksen. Pienetkin ilmoitukset luetaan tarkkaan.

jounij:
...ja joskus tällä palstalla suoraan esitetyt kysymykset voivat myös toimia. Oletetaan vaikkapa, että minä tuntisin ko. henkilön. Jos näkisin hänen perään "huudeltavan" täällä, ottaisin kyseiseen henkilöön yhteyttä ja kysyisin saako hänen yhteystietojaan luovuttaa. Moni muu varmaan tekisi samoin.


Ehdottaa

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta