Viestitaulu > Siirtolaistarinoita

Sukulaisia etsimässä Queenslandista

(1/2) > >>

Onuttava:
Tervehdys. Sukututkimusharrastaja Suomesta. Etsin Kaino Johannes Kanervon ja Salli Amandan, tyttönimeltään Andersson, jälkeläisiä tai muita sukulaisia ja heidän tuttaviaan, jotka tunsivat heidät tai tietävät jotain mainituista henkilöistä. Kaino oli minulle eno, eli äitini veli. Syntyneet ja kuolleet: Kaino 1897/toukok.1983. Salli 1898/toukok. 1996. Haudattu; Nambour Maroochy. heidät oli vihitty v. 1929. Heille syntyi  poika, Pentti. Sallilla oli kaksoissisar. Sallin vanhemmilla oli sokeriruokofarmi. He ovat asuneet Qld:ssa ainakin Cairnsin seudulla Athertonissa ja Nambourin Bli Bli:ssa. Työura; metsätöitä, keininleikkuuta, oma karjafarmi ja tupakanviljelyä ym. Kaino muutti A:aan jo v.1924, Sauvosta, Varsinais-Suomesta, jossa oli hänen synnyinkotinsa. Sallin vanhemmat tulivat Virtain Killinkoskelta pohjois-Hämeestä. Kaino kävi Suomessa yhden ainoan kerran, v. 1972. Yllä olevat tiedot olen koonnut vasta viime aikoina. Apuna on ollut käsiini osunut Kainosta 80-luvulla tehty haastattelu. Sukulaiset Suomessa olivat täysin pimennossa Kainon elämästä uudessa kotimaassa. Vain muutama lyhytsanainen kirje alkuvuosien aikana. Siinä kaikki. Vieläkö löytyy ihmisiä tunnistamaan nämä henkilöt. Liitteenä pari kuvaa tunnistamisen avuksi. Olisi mielenkiintoista keskustella palautteiden pohjalta.

Anne Kristiina:
Hei,
Nambourissa on ollut ja on edelleen suomalaisyhteisö. Samoin Cairnsissa. Tietäisikö joku suomalaisseurojen jäsenistä niissä? Yksi tapa etsiä kadonneita sukulaisia on Pelastusarmeijan ilmainen etsintäpalvelu.

Myös suomalaisia käsitteleviä tarinoita ja tutkimuksia julkaiseen Olavi Koivukankaan kirjoista voisi jotain apua löytyä, esim. nimiluetteloita. Entäpä Turun siirtolaisuusinstituutti? Löytyisikö sieltä jotain tietoa?

Maija-Liisa Punta-Saastamosien väitöstukimuksessa on paljon nimilsitoja Australiaan muuttaneista.

Onnea etsintään.

T. Anne

Onuttava:
Kiitos Anne Kristiinalle antamistasi tiedoista, joiden avulla voisin vielä löytää Australian sukulaisiani.    Terveisin Onuttava.

Silppu:
Onuttava, tunnen ihmisiä jotka ovat asuneet Bli Blissa mm. sokeriruokofarmareina tai muuten tilanpitäjinä. Lisäksi eräällä täällä Susnhine Coastilla (Nambourissa) asuvalla perheellä taisi olla Athertonissa tai Tully:ssä tila 30-luvulta aina 80-luvulle (Osa heidän lapsistaan osaa hyvin Pohjanmaan murretta kolmannessa polvessa!). He saattaisivat tietää Kainon ja Pentin. Jos kiinnostaa, niin voin antaa heidän yhteystietonsa. Athertonista melkein kaikki suomalaiset ovat muuttaneet pois tai jo kuolleet, vaikka se oli aikoinaan eräs isoista suomalaiskeskittymistä.

Anne Kristiina:
Minua kiinnostaisi tuo säilynyt pohjalaismurre. Ovatko puhujat Nambourissa. Voitko laittaa yksitysviestiä?

t. Anne

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta