Viestitaulu > Siirtolaistarinoita

Suomalaisia nimiä Australiassa

(1/5) > >>

Aikis:
Tuon etusivulle kadun- ja paikannimiä koskevan puffin innoittamana ajattelin, että eri puolilta Australiaa voisi sitä täydentää...

Sydneyssä on ainakin Tapiola Avenue (länsiosissa) jonka tarkkaa syntyhistoriaa en tiedä (muista, taisi joku se kertoa) mutta ainakin siellä asuu suomalaisia.

jounij:
Bli Blissa (Sunshine Coast) Finland Road, jonka varren sokerifarmeista suurin osa - ellei peräti kaikki - on ollut suomalaisten omistuksessa.

Niin ikään Sunshine Coastilla Pokela Road, joka on nimetty siellä asuvan (vaiko asuneen?) pastori Voitto Pokelan mukaan.

Canberrassa Sporing Street, joka on nimetty kapteeni Cookin Australian tutkimusmatkalla mukana olleen suomalaisen (turkulaisen) Herman Spöringin mukaan.


Luettelee

eevis:
kiitos erään innokkaan tietokantojen luojan mulla on nyt tulevia matkoja ajatellen "must see" matkakohde Victoriassa: Jeparit :D ... ja että se muka tarkoittaisi "home of small birds”, höpöhöpö... ;D

jounij:
Bundabergin lähellä Queenslandissa on paikka nimeltään Gin Gin, joka tulee paikallisten aboriginaalien kielestä ja tarkoittaa "punaista maata ja tiheää pensaikkoa". Ilmeisesti tämän paikannimen innoittamana eräs suomalainen nimesi maatilansa Vodka Vodkaksi. En valitettavasti muista, missä päin tämä farmi on tai on ollut.


Lisää muistelee

Nordman:
Jep, jep! Nth Qld:ssa Inghamissa löytyy tusinoittain Suomalaisia paikan nimiä ja teitä samoin Lucindasta. Näiltä paikkakunnilta löytyy tänäkin päivänä suhteellisen suuri suomensukuinen "yhteiskunta" :coolh

Samoin jonkin verran ymmärtääkseni myös Townsvillessä...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta